Terveet solut, terve elimistö: Solusuolat tasapainottavat solujen mineraalipuutoksia

PUR_BLOGI

Yritysblogi on toteutettu mainosyhteistyössä PUR Hyvinvointikaupan kanssa. Kirjoittaja Aino Mäkelä on yksi PUR Hyvinvointikaupan työntekijöistä.

”Mineraalien tasapaino elimistössä on edellytys sille, että voimme hyvin ja näytämme terveiltä”. Näin totesi aikoinaan lääkäri Wilhelm Heinrich Schüssler (1821-1898). Hän kehitti hoitomenetelmän, jossa käytetään kahtatoista eri mineraalia eli solusuolaa. Nämä kivennäisaineet ovat ravinnosta saatavia, kehomme solujen tuttuja rakenneaineita, kuten kalsium, kalium, natrium, magnesium, fluori, fosfori, kloori, rikki, pii ja rauta.

Solu on kehon pienin rakennuspalikka. Koosta ja iästä riippuen ihmisen elimistö koostuu 10-100 miljardista solusta. Terveet solut ovat edellytys terveelle elimistölle. Schüsslerin kehittämä teoria oli aikanaan tieteellisesti ajan hermolla, koska tiedemies Virchow oli juuri todennut, että sairaudet kehittyvät soluissa. Samaan aikaan lääkäri Moleschott löysi solujen elintärkeät mineraali- eli kivennäisaineet.

Solusuola

Schüssler päätteli, että monilla ihmisillä terveys horjuu solutasolla vallitsevan kivennäisaineiden epätasapainon tai puutoksen seurauksena, jolloin esiintyy erilaisia oireita, jopa sairauksia. Esimerkiksi ravinnon imeytymishäiriöissä ja allergioissa usein suolen kunto on myös heikko, mikä huonontaa ravinteiden hyödyntämistä. Schüssler totesi, että elimistön terveys voidaan palauttaa solujen mineraalipuutoksia korjaamalla ja tasapainottamalla. Hän kehitti solusuolat, jotka sisältävät kukin pienen määrän mineraalia, jolloin elimistön on helppo hyödyntää niitä.

Solusuolat valmistetaan puhtaista luonnon tuotteista homeopaattisen menetelmän mukaisesti hiertäen, jolloin aineiden pitoisuudet jäävät alhaisiksi. Näiden hyvin pienten mineraalimäärien lisäys elimistöön mahdollistaa suoran imeytymisen solutasolla ja sen, että solut käyttävät ne hyväkseen. Lisäksi solusuolat toimivat soluissa impulssinantajina mahdollistaen solun terveen aineenvaihdunnan, jonka seurauksena solujen toiminta normalisoituu ja ihminen tervehtyy. Myöhemmin on osoitettu, että hyvin pienet pitoisuudet kivennäisaineita voivat toimia signaalimolekyyleinä aktivoiden solukalvojen vastaanottoreseptoreita. Ne puolestaan virittävät solun sisäisiä aineenvaihduntaprosesseja ja aktivoivat geenien toimintaa.

Näitä laajassa käytössä nykyisin olevia solusuoloja Schüssler kutsui myös biokemiallisiksi funktioaineiksi ja Saksassa ne tunnetaan nimellä “Schüsslersalze = Lebensalze” eli elämänsuolat! Solusuolat ovat vakiintuneessa käytössä Euroopan alueella.

Solusuoloista hyötyvät monet, niin lapset kuin aikuisetkin. Solusuoloja voidaan käyttää terveellisen, monipuolisen ruokavalion lisänä, jolloin ne antavat elimistölle mahdollisuuden hyödyntää tarvittavat kivennäisaineet ja tehostaa niiden imeytymistä terveydentilasta ja iästä riippumatta. Esimerkiksi lasta suunnittelevalle perheelle hyvä ajankohta mineraalitankkaukselle on silloin, kun vauva on vasta pilke äidin silmäkulmassa. Raskausaikana äidin omat mineraalivarastot hupenevat kohdussa kasvavan vauvan tarpeisiin.

Sikiövaiheessa esim. äidin riittävä alsiumfosfaattitaso on tärkeä kehittyvälle luustolle ja tulevien hampaiden terveydelle. Myös äidin oman elimistön toiminnan kannalta on hyvä täydentää varastoja ja samalla varmistaa, että vauva saa kaikki tarvittavat mineraalit kehityksensä tueksi. Jos äidillä on jo valmiiksi vajetta mineraaleista, ovat samat puutokset todennäköisempiä myös syntyvällä lapsella. Odotusaikana esim. rautalisä luonnollisessa solusuolamuodossa on äidin vatsalle lempeämpi kuin muut rautavalmisteet.

Solusuolat sopivat itsehoitoon terveyden ja vastustuskyvyn ylläpitämiseen sekä akuutteihin ja kroonisiin vaivoihin kutakin eri suolaa oireiden mukaan otettuna. Niitä voi turvallisesti käyttää yhdessä lääkkeiden, ravintolisien ja monien eri terapiamuotojen ohella, esim. homeopatian ja kukkatippojen rinnalla. Solusuolat sopivat kaikenikäisille, myös eläimille. Yliannostuksen vaaraa ei ole, eikä niillä tiedetä olevan sivuvaikutuksia.

Schüsslerin solusuolat:

 • Nro 1. Calcium fluoratum : Iholle, nivelille ja sidekudoksille
 • Nro 2. Calcium phosphoricum: Luustolle ja hampaille
 • Nro 3. Ferrum phosphoricum: Immuunijärjestelmälle
 • Nro 4. Kalium chloratum: Limakalvoille
 • Nro 5. Kalium phosphoricum: Hermoille ja hermostolle
 • Nro 6. Kalium sulfuricum: Myrkkyjen poistoon
 • Nro 7. Magnesium phosphoricum: Lihaksille ja hermoille
 • Nro 8. Natrium chloratum: Säätelee elimistön nestetasapainoa
 • Nro 9. Natrium phosphoricum: Säätelee happo-emästasapainoa ja aineenvaihduntaa
 • Nro 10. Natrium sulphuricum: Nesteen poistoon elimistöstä
 • Nro 11. Silicea: Sidekudoksille, iholle ja hiuksille
 • Nro 12. Calcium sulphuricum: Aineenvaihdunnalle ja nivelille

Schüsslerin solusuoloja saa hyvin varustetuista terveystuotekaupoista, joissa homeopaatti tai koulutettu terveystuotekauppias antaa solusuolojen ominaisuuksista ja käytöstä tarkempia neuvoja sekä ohjeita.

Lähteet: PURin solusuola-asiantuntija Päivi Karhu, apteekkari Onerva Pekkonen sekä Pieni Solusuolaopas, Circlum Farmasia 2014

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image