Amira Khalifa: “Kiire on tiedostamatonta itsensä sabotointia”

Riippumatta titteleistä tai median luomista rooleista kaiken takana on ihminen. Seuraavassa näyttelijä Amira Khalifa kertoo, mitä eri sanoista tulee hänelle mieleen.

 

EGO – On se osa minua, jonka tehtävä on analysoida, nimetä, ratkaista ja selvittää. Ego vertailee aina itseään ja saavutuksiaan muihin, joko se on parempi ja huonompi. Tämä on sen olemus, eikä se muuta voi. Mitä paremmin ymmärrän tämän ja hyväksyn egoni luonteen, niin silloin minulla on mahdollisuus myös päästää siitä irti. Ego uskoo myös olevansa erillään kaikista muista, se uskoo olevansa erillinen jumalasta, ja sitä kautta se kokee olevansa erillinen kaikesta, mitä se haluaa. Se haluaa saavuttaa asoita saadakseen kunnioitusta ja hyväksyntää. Egon ja mielen kautta ihmiskunnan ei ole enää mahdollista kasvaa, ei ainakaan harmonisempaan suuntaan. Nyt tarvitaan toista tietä, ja se on sydämen ja tietoisuuden tie.

TULEVAISUUS – On jotain, joka määräytyy sen mukaan, mikä on minun suhtautumiseni itseeni, ympäristööni ja elämääni tässä hetkessä. Minä ikäänkuin resonoin kokoajan ympäristöni kanssa, ja elämä heijastaa minulle takaisin tämän resonaation. ”Sitä saa mitä on”.

RAKKAUS – Uskon, että rakkaus on meidän jokaisen todellinen autenttinen tila ja lähtökohta. Yleensä tämä ihmiselämä menee niin, että kun syntyy, on täysin yhteydessä ja auki rakkaudessa, mutta ympäristö ei ole valmis vastaanottamaan niin suurta määrää rakkautta. Tämä aiheuttaa sen, että lapsi sulkee itsessään olevan yhteyden lähteeseen. Sitten loppuelämä meneekin etsiessä tätä yhteyttä. Usein siihen menee paljon aikaa, koska rakkautta etsitään itsen ulkopuolelta. Tämä on loputon tie, joka ei vie perille, mutta ehdottomasti arvokas tie kokea. Koen itse niin, että rakkautta ei oikeastaan voi saada itsensä ulkopuolelta, vaan elämä aina heijastaa minulle takaisin minun oman rakkauteni tai rakkaudettomuuteni.

Rakkaus on itsensä arvostamista, sitä että vie itsensä ihmisten ja asioiden äärelle, jotka tuovat iloa. Tärkeää on, että osaa antaa itselleen sen mitä tarvitsee, ja jos ei tiedä mitä se on ja kuka on, niin on ehdottomasti aika alkaa etsimään vastauksia. Kysyä kuka minä olen, – mikä tekee minulle hyvän olon, – ja mikä ei tee.

ELÄMÄN TARKOITUS – Minun elämäni tarkoitus on oppia ja kokea. Nauttia ja iloita tästä huikeasta matkasta. Hyväksyä, hyväksyä ja taas kerran hyväksyä itseni sellaisena kuin olen. Luopua niistä peloista, jotka olen kerännyt itseeni, antaa anteeksi ja tulla yhteyteen todellisen syvemmän olemukseni kanssa, joka kaikissa meissä asustaa. Sitä kautta, sieltä ilosta ja viisaudesta käsin tuoda näkyviin ja ilmentää se erityinen tai ne erityiset lahjat, jotka minulla ja meillä jokaisella on annettavana.

KIIRE – Syntyy usein siitä kun ei ihan kuuntele omia rajojaan ja osaa sanoa ei, ja näin ollen ottaa liikaa hoidettavakseen. Kiire syntyy myös sen tuloksena, että suunnittelee ja aikatauluttaa elämää liikaa etukäteen. Silloin luonnollinen flow ja oman kehon rytmin kuunteleminen jää todella vaikeaksi. Kiire on usein myös tiedostamatonta itsensä sabotointia. Luon itselleni kiireisen elämän, jolloin minulla ei ole aikaa ottaa itseäni huomioon ja pysähtyä. Minulla meni aikaa, ennen kuin opin tunnustelemaan ja kunnioittamaan rytmiäni sellaisena kuin se on tässä hetkessä, sen sijaan, että toimin sen kautta millainen haluaisin olla. Näissä on iso ero, toisessa arvostan itseäni ja toisessa en.

KOHTAAMINEN – Tapahtuu, kun uskallan ilmaista toiselle ihmiselle rehellisesti sen mitä koen ja tunnen hänen kanssaan. Minun kokemuksessani kohtaaminen vaatii sen, että tunnistan tunteeni ja tuntemukseni, ilman sitä aitoa kohtaamista ei tapahdu. Minua auttaa myös se, että pyrin niin paljon kuin mahdollista päästämään irti ennakkokäsityksistäni ja mielipiteistäni suhteessa ympäristööni, ja näin olen mahdollisimman tyhjä ja puhdas kohtaamaan. Jos minulla on jo vahva mielipide, silloin katson sen kautta, ja on vaikeaa nähdä, kuulla tai kokea sitä mikä on.
Suomen kieli on niin valaiseva! Sana mielipide ilmaisee selvästi itsensä tarkoituksen, kun sillä vähän leikkii: mielen pide tai mielen pidäke, jotain mikä tapahtuu mielessä, eikä välttämättä ota huomioon muita aisteja ja kehoa. Tietysti kohtaamista on monella tasolla, ja jokainen kohtaa niinkuin oikealta tuntuu. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa, jokainen tablaa tyylillään ja kaikille on tilaa.

IHMISYYS – Olemme syntyneet tähän kehoon ja elämme tällä huikean kauniilla planeetalla. Mieli, tunteet ja herkkä keho ovat ihmisyytemme ydin. Synnymme avuttomina, ja tarvitsemme paljon rakkautta ja hoivaa kasvaaksemme eheiksi. Olemme hyvin alttiita ympäristömme vaikutukselle. Olemme vahvassa vuorovaikutuksessa koko ajan, ja tämä vaikuttaa ja muokkaa vahvasti sitä, minkälaisiksi ihmisiksi kasvamme. Meillä on myös sielu, jota voisi kutsua jumalalliseksi osaksi meitä, ja se yhdistettynä kehoon ja mieleen on hyvin erityinen ja ihmeellinen kokonaisuus.

HILJAISUUS – Rauhoittaa, keskittää ja hidastaa. Se myös auttaa maadoittumaan. Itse tarvitsen todella paljon hiljaisuutta, kaupungissa kun asuu, niin se on aika harvinaista herkkua. Hiljaisuus auttaa kuulemaan oman sydämen äänen selkeämmin. Oman, sisällä asuvan, hiljaisuuden kuunteleminen on todella rauhoittavaa ja lohduttavaa. Kun on paljon ajatuksia ja hektistä meininkiä, niin mikään ei rauhoita niin kuin omaan sisäiseen hiljaisuuteen keskittyminen.

EMPATIA – Lämpöä, rakkautta, ymmärrystä ja kykyä astua toisen saappaisiin.

RAUHA – Kehollinen ja emotionaalinen rentouden tunne, joka syntyy, kun suhtaudun itseeni hyväksyvästi, kärsivällisesti ja armollisesti. Luottamus itseen ja usko siihen, että elän rakastavassa universumissa vahvistaa rauhaa minussa. Sisäinen rauha tuo ulkoisen rauhan ja uskon, että jokainen ihminen, joka tekee työtä oman sisäisen rauhansa kanssa, tekee suurta työtä kollektiivisen rauhan puolesta. Toivon syvästi, että kaikki ihmiset ottaisivat vastuun ja tekisivät töitä oman sisäisen rauhansa puolesta.

AITOUS – Syntyy todellisesta yhteydestä itseen. Ei siihen itseen, joka haluaisi olla toiveissaan, vaan siihen, joka on kaikkinensa. Kaikissa meissä on puolia, joita olemme oppineet häpeämään ja piilottamaan. Aito on, kun hyväksyy itsessään nekin puolet, jotka eivät maistu mansikalta. Aidon ihmisen haistaa jo kaukaa, ja sellaisen ihmisen kanssa on hyvä olla. Eikä ihme, koska aito ihminen auttaa jokaista ympärillään olevaa hyväksymään itsenä kokonaisena. Meissä kaikissa kun on sateenkaaren kaikki värit, halusimme tai emme.

OLEMINEN – Kun olen läsnä kaiken sen kanssa mikä on tässä ja nyt ja hengitän.

ILO – Sanotaan että ilo on värähtely tai tunne, joka on lähinnä enkeleitä. Luulen, että mitä enemmän ihminen on yhteydessä omaan sieluunsa, sitä iloisempi hän myös on. Elämässä kannattaa tehdä ja hakeutua sellaisten asioiden, työn ja ihmisten pariin, joiden kanssa tulee iloiseksi.

Ilo on loistava johdattaja ja tuskin vie väärälle polulle elämässä, ennemminkin sitä seuratessa todennäköisesti törmää todelliseen itseensä.

ONNELLISUUS – Minä tulen onnelliseksi, kun annan itseni tehdä niitä asioita, jotka tuntuvat hyvältä minun kehossani. Onnellisuus on monen asian summa. Ruokavaliolla on iso merkitys tässä kokonaisuudessa, se mitä laitan kehooni vaikuttaa suoraan mielentilaani ja hermostooni ja siihen, miten hyvin nukun. Mieleinen liikunta on ehdottoman tärkeää. Ei kuitenkaan mikä tahansa suoritettava liikunta, vaan sen täytyy olla sellaista, josta minä todella nautin. Ihmissuhteet ovat valtava onnellisuuden lähde ja onnellisuus ihmissuhteissa vaatii sen, että olen läsnä. Että tunnistan tunteeni ja ilmaisen ne. Uskallan rohkeasti asettaa rajani ja sanoa ei, kun siltä tuntuu.

Luonto ja luonnossa liikkuminen ovat ehdottomasti yksi osa tätä onnellisuus-palikkaa. On tärkeää tehdä sellaisia työtä, joka tuntuu hyvälle ja olla sen suhteen hyvin itsekäs, tehdä itseään varten, ei muita. Sen olen oppinut elämässä tähän mennessä kylläkin monta kertaa päätä seinään hakaten, että onnellisuus ei tule mistään minun itseni ulkopuolella olevasta asiasta tai ihmisestä. Onnellisuus on sisäinen asia, jossa läsnäolo, kiitollisuus, itsensä arvostaminen ja sitä kautta muiden ihmisten ja elämän arvostaminen ovat avainasemassa.

MUSIIKKI – Universaali kieli, jolla voimme koskettaa ja kommunikoida yli kaikkien kieli- ja kulttuurirajojen. Valtavan eheyttävä ja yhteen tuova elementti. Osa elämää, joka onkin ollut olemassa yhtä kauan kuin ihminenkin.

SIELU – Se osa minua, joka on kuolematon, puhdas ilo ja valonlähde. Se on osa kaikkeutta, samalla lailla kuin jokainen laine meressä on yksilöllinen muodoltaan, mutta ei koskaan erillään merestä. Sieluni kautta minulla on mahdollisuus olla yhteydessä rajattomaan rakkauteen, viisauteen ja yltäkylläisyyteen.

www.amirakhalifa.com

Amira nelö

Kuva: Mette Kortelainen

 


Lue Kaiken takana on ihminen -sarjan jutut täältä

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image