Kuva: Matilda Aaltonen

Elä parasta elämääsi nyt – 15 lainausta Wayne Dyerilta

Elokuun 2015 lopussa tullut suru-uutinen kirjailija Wayne Dyerin yllättävästä poismenosta kosketti syvästi monia. Henkisenä opettajana tunnetun Dyerin kirjat ovat tarjonneet monelle meistä sen ensimmäisen sykäyksen, joka on rohkaissut avaamaan silmät ja tutkailemaan itseään rehellisesti.

Useat lukijat ovat löytäneet Dyerin lempeän rehellisistä ja käytännönläheisistä kirjoituksista myös kannustusta ottaa elämässään ensimmäisen askeleen uuteen suuntaan. Esimerkiksi Hidasta elämää -bloggari Tara Langelle Wayne Dyerin ”Hyväksy itsesi – uskalla elää” on ollut se kirja, jonka sanojen opastamana Tara kertoo nykyään elävänsä.

Tässä Collective evolution -sivuston kokoamassa listassa on 15 lainausta Wayne Dyerin kirjoituksista. Ehkä löydät niistä itsellesi opasteita siihen, miten voit elää parasta mahdollista elämääsi juuri nyt.

 1. ”Uskon, että totuus on yksi totuus, kunnes se systematisoidaan, jolloin siitä tulee valhe. En usko, että Jeesus opetti kristinuskoa – Jeesus opetti lempeyttä, rakkautta, huolenpitoa ja rauhaa. Siksi sanon ihmisille: älä ole kristitty, vaan ole Kristuksen kaltainen. Älä ole buddhalainen, ole Buddhan lainen.”
 2. ”Mieli, joka on rauhassa, keskittynyt eikä halua vahingoittaa muita, on vahvempi kuin mikään fyysinen voima maailmankaikkeudessa.”
 3. ”Omanarvontunto kumpuaa yhdestä lähteestä – ajattelusta, että olet hyvän arvoinen.”
 4. ”Lakkaa käyttäytymästä ikään kuin elämä olisi harjoitus. Elä tätä päivää kuin se olisi viimeisesi. Menneisyys on ohi, kadonnut. Tulevaisuudesta ei ole takuuta.”

 5. ”Sinun on mahdotonta olla vihainen ja nauraa samanaikaisesti. Viha ja nauru sulkevat toisensa pois, ja sinulla on valta valita kumpi tahansa.”
 6. ”En voi aina hallita sitä, mitä tapahtuu ulkopuolella. Mutta voin aina hallita sitä, mitä tapahtuu sisälläni.”
 7. ”Kun tuomitset toisen ihmisen, et määrittele häntä, vaan määrittelet itsesi.”
 8. ”Sen tekeminen, mitä rakastat, on perusta sille, että elämässäsi on runsautta.”
 9. ”Rakkaus on kyky ja halu antaa rakastamiesi ihmisten olla mitä he itse haluavat, ilman että vaadit heitä täyttämään sinun toiveitasi.”
 10. ”Tietämättömyyden korkein muoto on se, kun torjut asian, josta et tiedä yhtään mitään.”
 11. ”Se, että olet valmis sanomaan ’En ymmärrä, ja se on ok’ osoittaa suurinta mahdollista ymmärrystä.”
 12. ”Kun puristat appelsiinia, ulos tulee appelsiinimehua – koska se on appelsiinin sisällä. Kun sinua puristetaan, ulos tulee se, mitä sinussa on sisällä.”
 13. ”Näet sen, kun uskot siihen.”
 14. ”Jos elät velvollisuudentunteesta käsin, olet orja.”
 15. ”Et voi olla yksinäinen, jos pidät henkilöstä, jonka kanssa olet yksin.”

”Luot omat ajatuksesi,
ajatuksesi luovat aikomuksesi,
ja aikomuksesi luovat todellisuutesi.” – Wayne Dyer

Lähde: Collective Evolution