Avoin puhe seksuaalisuudesta saattaa pelottaa – Entä jos rehellisyyteni loukkaa kumppaniani?

Seksuaalisuus on yksi niistä aiheista ihmisessä, joka kiinnostaa aina. Se liittyy moneen asiaan ja vaikuttaa elämässämme enemmän kuin ymmärrämmekään. Se on hyvin henkilökohtainen asia ja samalla niin yhteinen meille kaikille. Molemmat sukupuolet tuntuvat kamppailevan siihen liittyvän hämmennyksen kanssa, kukin hieman omalla tavallaan. Ratkaisuja sen kanssa selviämiseen on monia. Osa sulkee asian mielestään pois, joku rajoittaa ja toiset ylikorostavat.

Seksuaalisuuteen liittyeen olemme imeneet niin paljon vaikutteita mm. markkinavoimilta, että on vaikea tunnistaa milloin olemme edes yhteydessä aitoon seksuaalisuuteemme. Opittavaa on paljon. Kuten kysymyksiäkin.

Kuinka seksuaalinen voin olla? Kuinka paljon voin puhua siitä? Voinko olla rehellinen näistä tuntemuksista? Sanoa suoraan senkin kun minua ei halutakaan? Sietääkö toinen sitä, että myös muut herättävät minussa seksuaalisia tuntemuksia? Entä ihastus, onko se ok? Kuinka olla toimimatta halujeni mukaan, vai onko näiden impulssien ohjaamana tarkoitus toimia? Miten elää tämän voimakkaan asian kanssa? Mitä tehdä äänille jotka tuomitsevat seksuaalisuuden niin minussa kuin toisissa? Miten seksuaalisuus kuuluu minun henkiseen tieni? Mitä se edes on? Miksei näistä asioista puhuta, vaikka ne selvästi pyörittävät suurta osaa maailmasta? Kenen kanssa puhua asiasta kun avoimuus aiheesta tuntuu olevan vaikeaa kaikille?

Tämänkin aiheen edessä minulla tuntuu olevan enemmän kysymyksiä kuin vastauksia.

Saako tästä puhua? Saako näin olla? Entä jos olen asiasta avoin?
Saako tästä puhua? Saako näin olla? Entä jos olen asiasta avoin?

Miehuus ja seksuaalisuus

Myönnän peläten ja ylpeänä, että kehossani elää vahva seksuaalinen halu lähes jatkuvasti. Samalla koen toisinaan painetta siitä, että miehenä minun pitäisi haluta aina. On hetkiä, jolloin osa minussa haluaa kun taas toinen osa minua kokee läheisyyden pelottavaksi. Miehenä on vaikea myöntää, ettei minusta ole läheisyyteen kenen tahansa kanssa. En osaa olla lähellä ilman, että oikeasti päästän lähelle. Jokin sanoo, että miehenä minun kuuluisi osata.

Osittain tuntuu, että minun kuuluisi hävetä seksuaalisuuttani, ovathan maskuliininen seksuaalisuus ja aggressio satuttaneet naisia. On helpottavaa ja nolottavaa myöntää, että seksuaalisuuteni on yhteydessä aggressioon. Jokin minussa haluaa olla vahva ja kokea voimaansa. Ottaminen tuntuu toisinaan kuvaavalta sanalta sen luonteelle. Se tuntuu niin voimakkaalta, että joskus tuntuu pelottavalta antaa sille valtaa.

Tuntuu uhkarohkealta myöntää myös nauttivansa voimasta, halusta ja aggressiosta. Sen sanottuani osa minussa odottaa ensimmäisten kivien osumista. Jokin minussa pelkää kastraatiota, kuten Freud tiesi kertoa jo kauan sitten.

Seksuaalisuuteen liittyy paljon oletuksia, myös miehiin kohdistuvia.
Seksuaalisuuteen liittyy paljon oletuksia, myös miehiin kohdistuvia.

Pelottavaa on myös se, miten ihmiset suhtautuvat vahvasti läsnäolevaan seksuaalisuuteen. Toiset tuntuvat haluavan siitä palasen ja lähestyvät minua kuin tavaraa. Toiset torjuvat välittömästi aistiessaan minussa elävän voiman. Joku alkaa suhtautua minuun kuin kilpailevaan urokseen. Joskus ihmisten reaktiot satuttavat, aivan kuin olisin taas lapsi jossa on jotain vikaa. Toivon, että saisin olla sellainen kuin olen – ja tiedostan kuinka paljon toisten mielipiteet vaikuttavat minuun.

Miehenä tuntuu myös siltä, ettei minun kuuluisi puhua asiasta. Tosimiehethän ovat asian kanssa sinut, ei heillä ole tarvetta puhua asiasta. Vai onko?

Asiaan liittyy niin monenlaista. Kaiken sen keskellä on helppo hämmentyä. Vaikeampaa on muistaa kysyä miltä minusta itsestäni tuntuu ja kuunnella sitä.

Uskallanko olla oma itseni, myös seksuaalisesti?

Avautuessani seksuaalisesti ja emootionaalisesti, avaudun piilossa oleville asioille, esimerkiksi tarvitsevuudelle. Hetkessä saatan muuttua itsenäisestä ja itsevarmasta pelokkaaksi sekä epävarmaksi ihmiseksi. Esiin nousevien asioiden hyväksyminen voi olla vaikeaa minulle, kuten myös kumppanille. Kamppailen äiti- ja isäsuhteeni kanssa, TAAS! Näissä hetkissä kaipaisin puolueetonta tukea ja hyväksyntää, jotta minulla olisi tilaa ymmärtää.

On vaikea löytää kumppania jonka kanssa saisi toteuttaa ja tutkia yhdessä sekä minussa olevaa voimaa että herkkyyttä. Haluan ottaa voimalla ja antaa sydämestäni, mutta toisinaan myös antautua. Painaa toisen vasten sänkyä ja viedä hänet eri maailmoihin, mutta myös saada hellyyttä ja tulla nähdyksi ja hyväksytyksi kaiken minussa olevan kanssa.

Hetkestä riippuen voi olla luontevaa nauraa, itkeä, huutaa, tai olla täysin hiljaa seksin aikana. Monelle tällainen avoimuus on uutta ja se voi herättää toisessa jotain. Väärät tulkinnat saattavat satuttaa molempia ja pelko helposti estää sallimasta sen mitä luonnostaan tapahtuisi. Sen mikä voisi tehdä seksistä ihmeellistä. On haastavaa osata olla tukena toiselle näissä hetkissä, kun on välillä itsekin hämmentynyt siitä mitä sisällä tapahtuu.

Toisinaan tunnen hyvin selkeästi, että tältä erää läheisyyden hetki on ohi, mutta voinko todella sanoa sen ääneen? Entä jos toinen loukkaantuu? Nämä hetket kysyvät paljon kanttia. Uskallanko olla aito ja rehellinen? Uskallanko kuunnella sitä miten asiat luonnollisesti tapahtuvat? Uskallanko olla tietämättä mihin se vie ja katsoa, kenties löytääkseni itseni entistä lähempänä toista?

Kykyni kantaa seksuaalisuuttani kasvaa suorassa suhteessa sen kanssa miten kasvan ihmisenä.
Kykyni kantaa seksuaalisuuttani kasvaa suorassa suhteessa sen kanssa miten kasvan ihmisenä.

Läheisissä ihmissuhteissa kaipaan toiselta monenlaisia asioita. Että hän olisi sekä huora että Madonna. Että hän olisi läsnä kuin äiti ja kuuntelisi kuin terapeutti. Että hän kannattelisi itseään varmasti kuin isähahmo. Että hän antaisi minulle sopivasti tilaa ja tukisi oikeissa kohdissa.

Tuntuu tärkeltä myöntää kaipaavansa näitä asioita. Se auttaa kivuliaasti mutta kasvattavasti ymmärtämään, että lopulta vain minä voin ottaa suurimman vastuun itsestäni ja olla näitä asioita ensisijaisesti itselleni. Jos luoja suo, kumppanini tukee minua hetkittäin. Kykyni kantaa seksuaalisuuttani kasvaa suorassa suhteessa sen kanssa miten kasvan ihmisenä.

Tantra

Tantra on antanut minulle menetelmänä, harjoitteina ja asenteena paljon. Työskentely seksuaalisuuden ja sydämen äärellä on ollut aina vaikeaa ja antoisaa. Seksuaalisuus ja aito kohtaaminen tällä alueella on hyvin koskettavaa sekä parantavaa, ainakin kun se tehdään oikein. Omat kurssini eivät keskity aiheeseen, vaikka käsittelemme aihetta yhtenä ihmisyyteen liittyvänä osana. Mikäli haluat työskennellä keskittyen seksuaalisuuteen, annan vahvan suositukseni Suomessa Shanti Limnell nimiselle opettajalle. Shanti on inhimillinen, aidon suora ja lempeä ammattilainen. Laajemmin ihmisyyttä ja kehollisuutta tutkiville suosittelen mielelläni Vapaa & Onnellinen -kurssiani.

Kuinka olla seksuaalisuutensa kanssa?

Paras apu jonka olen itselleni osannut antaa, on ollut se, että olen viettänyt aikaa seksuaalisuuteni kanssa. Kuuntelen seksuaalisia tuntemuksiani. Miltä ne tuntuvat ja mitä ne tuntuvat haluavan. Mitä koen tarvitsevani kun annan niille tilaa. Annan tilaa myös arvosteleville äänille sisälläni siihen liittyen. Olen rehellinen kaikesta siitä mitä minussa tapahtuu, juuri siten kuin osaan. Olen läsnä sille mitä minussa tapahtuu ja pyrin sallimaan sekä sietämään kokemustani, jotta tuntisin itseni paremmin. Teen näkyväksi sitä mitä en tiennyt ja kasvan kokonaisemmaksi ihmiseksi.

Tällainen harjoitus, oleminen, on antanut paljon. Se on vapauttanut seksuaalisuuttani. Se on tehnyt näkyväksi niitä tapahtumia ja hetkiä jolloin olen oppinut häpeämään tai kokemaan asian vääräksi. Se on paljastanut tiedostamattomia osia minussa. Auttanut ymmärtämään tämän “energian” luonnetta. Kasvattanut kykyäni kantaa sitä ja kanavoida energiaa minulle hyödyllisellä tavalla.

Seksuaalisuuden syvempi luonne

Mitä enemmän sen kanssa olen, sitä enemmän halu tuntuu elämänhalulta. Se näyttää ehdollistuneen vahvasti tarpeisiin, toisiin ihmisiin ja jännityksen purkamiseen. Ilmiöt tuntuvat kuitenkin muuttavan muotoaan kun olen niille läsnä ja annan seksuaalisuudelleni tilaa kasvaa aikuisemmaksi.

Kokemus halun luonteesta on muuttunut. Alapään kautta ulos haluava jännitte on muuttunut koko kehoon virtaavaksi voimaksi. Siinä ollut jännittyneisyys ja tarvitseva luonne on muuttunut sisällä liikkuvaksi eläväisyydeksi joka haluaa luoda ja ilmentyä. Sydämen alueella aiemmin puutteena tuntunut kaipuu tuntuu tänään pikemminkin halulta tuntea itsensä.

Kirja jota voin suositella asian kanssa työskentelemiseen on The Power of Divine Eros. Kehoitan keskittymään ennenkaikkea harjoitteisiin.

Uteliaisuus siitä mitä minussa on, tuntuu tuovan minua lähemmäs itseäni ja myös seksuaalisuuttani. Maltillisin askelin se on alkanut tuntua enemmän omaltani, ei niin vahvasti muihin liittyvältä asialta.

Toivomukseni sinulle

Mikäli aihe juuri nyt koskettaa elämääsi jollain tavalla, toivon sinulle rohkeutta tutkia asiaa avoimesti. Että katsoisit ja kuuntelisit miten seksuaalisuus sinussa ilmenee ja mitä kaikkea sinussa tapahtuu siihen liittyen.

Lisäksi myös kärsivällisyyttä ja lempeyttä, sillä tutkimuskohde on yksi syvimmistä ja koskettavimmista. Jos voin tukea matkaasi, teen sitä työkseni ilolla.

Kiitos kun sain jakaa ajatukseni kanssasi. Se auttaa minuakin muistamaan, että en tee matkaani yksin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image