8 syytä, miksi tavaran haalimisen sijaan kannattaa keskittyä elämiseen

Yhteiskunta arvostaa materiaa usein paljon enemmän kuin kokemuksia. Mainoksia satelee joka suunnasta, ja niiden viesti on: ”Osta! Osta!” Materialismi ei kuitenkaan ole vastaus hyvään elämään. Kokemukset sen sijaan voivat tehdä sinusta uskomattoman viisaan, ja niiden ansiosta sinulla on aina hyviä tarinoita kerrottavaksi. Miksi siis kannattaa hylätä materialismi?

1. Tavara ei kestä ikuisuuksiin.

Minkä tahansa hienon uuden jutun juuri ostitkin, se ei tule kestämään koko elämäsi ajan. Investoi mieluummin matkusteluun tai edes telttailuun lähialueellasi, ja tulet huomaamaan sen loppujen lopuksi paljon palkitsevammaksi. Kokemusten avulla seikkailet elämässäsi eteenpäin, ja villien ja hauskojen tarinoittesi myötä ystäväsi ovat pian jonossa lähdössä mukaasi.

2. Tavara ei määrittele intohimoa.

Ostamista ei voi tietenkään kokonaan välttää. Osta kuitenkin uusien vaatteiden tai puhelimen sijasta mieluummin asioita, jotka liittyvät intohimoosi. Itse löysin kesälomalla taulujen maalaamisen maailman, ja ostin hyvillä mielin siihen liittyviä tarvikkeita. Tarkoituksena on siis käyttää rahaa asioihin, joiden avulla pystyt muuttumaan paremmaksi itseksesi ja jopa herättämään uutta inspiraatiota sellaista kohtaan, josta et ole ennen niin välittänyt.

3. Tavaralla on kapea perspektiivi.

Ostamalla satunnaisia tavaroita mielesi toimii yhdensuuntaisesti, sillä se ei saa tavaroista mitään vastinetta. Sinä vain uskottelet tavaroiden tekevän sinut onnelliseksi. Panostaessasi matkailuun tulet kuitenkin huomaamaan, että koko maailma on täynnä erilaisia ajattelutapoja, ja sinä voit olla osana tätä kaikkea. Matkailu voi olla yksi palkitsevimmista kokemuksista, joita voit saada, paljastaen usein myös uusia puolia itsestäsi. Maapallon monimuotoisuuden luulisi olevan tarpeeksi motivoiva tekijä, kun teet valintaa ulkomaanmatkan ja uuden auton välillä.

4. Tavara ei pysty opettamaan sinua.

Muistatko kuulleesi tarinan, jossa joku oppi jonkin erittäin tärkeän asian elämästään ostamiensa uusien kenkien avulla? Jep, sitä minäkin. Matkusta mieluummin maailman eri kolkissa ja kerro sitten tarinoita sieltä oppimistasi asioista. Kuten sanottu, matkustamalla opit sekä itsestäsi että ympäröivästä maailmasta.

5. Tavara ei lisää kiitollisuutta.

Ihmiset vastaanottavat tai ostavat tavaroita koko ajan ja joka päivä. Tuntuuko tämä siltä, että he ovat kiitollisia asioista, joita heillä jo on? Ympäri maailmaa ihmiset harjoittavat erilaisia tapoja ilmaista kiitollisuuttaan maata kohtaan sen annettua elämän, joka heillä on. Osoita kiitollisuutta elämälle ja sen ihmeille, eikä niinkään materialle.

Rock climber rappelling.

6. Tavara ei ole kehuskelun aihe.

Kokemuksiin panostavilla ihmisillä on merkitseviä muistoja ja tarinoita, joita he vaalivat tänäkin päivänä. Jokainen varmasti puhuu mieluummin edellisen seikkailunsa hauskuudesta ja tekemisistä kuin juuri ostamastaan puhelimesta. Ilon juuret ovat monissa hyvissä muistoissa. Mikä siis voisi estää sinua luomasta omat parhaat hetkesi ja muistosi?

7. Tavara ei haasta sinua.

Tavarat tulevat ja menevät, eivätkä ne koskaan haasta sinua tulemaan paremmaksi ihmiseksi. Esimerkiksi vuorikiipeilyyn hurahtaneet venyttävät kiipeillessä rajojaan ja samalla käsitystään itsestään päästäkseen yli jokaisesta esteestä, joka heidän eteensä tulee. Nämä ihmiset inspiroituvat joka päivä, sillä heillä on halu muuttaa rajojaan ja haastaa itseään pystymään vielä enempään kuin ennen.

8. Loppujen lopuksi tavaralla ei ole arvoa.

Materia ei takaa sinulle elämänmittaista onnellisuutta, vaan onnellisuus löytyy pakottamatta jostakin matkan varrelta. Sen sijaan materia sumentaa mielesi ja saa sinut ajattelemaan, että ahneus on hyväksyttävää. Se ei kuitenkaan vie sinua minnekään elämässäsi. Tee kaikille palvelus, ja käytä käytettävissäsi oleva raha järkevästi. Monilla ihmisillä ei edes ole tätä valintaa tehtävänään. On aika inspiroitua miettimään omia pyrkimyksiään ja siten luomaan omaa onnellisuuttaan.

Vinkki turhan ostamisen hillintään: 30 päivän ostoslista

Kun haluaisit ostaa jotakin, laita se listalle päivämäärän kera. Odota sitten 30 päivää ennen kuin ostat kyseisen asian. Se voi olla vaikeaa, mutta pystyt siihen kyllä. Kun 30 päivää on kulunut, ja haluat tavaran edelleen, voit ostaa sen. Kokeile olla ostamatta mitään ylimääräistä ilman, että se on ollut listallasi vaaditun ajan. Usein ostohalumme katoavat odottamisen aikana. (zenhabits.net)

Lähteet: expandedconsciousness.com, zenhabits.net


Lue myös: Kuinka tavaroiden karsiminen voi vaikuttaa henkiseen hyvinvointiin? – Lue kaksi tarinaa

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image