Lukijamme Paula Hyvönen: “Ole oma itsesi loukkaamatta muita”

Meitä kiinnostavat myös tarinat näyttöruudun toisella puolen. Kurkkaamme tällä palstalla aktiivisten Hidasta elämää -lukijoiden sielunmaisemiin pienen esittelyn muodossa. 

Paula nauttii oleskelusta luonnossa.
Paula nauttii oleskelusta luonnossa.

Paula on 63-vuotias eläkeläinen, joka asuu ja viihtyy Lahdessa kämppäkaverinaan veikeä ja utelias papukaija Otto Tormukki. Työurallaan Paula on tehnyt monenlaista, viimeisimmäksi myyntitöitä. Nyt eläkkeellä työn virkaa toimittaa vapaaehtoistyö maahanmuuttajien parissa, joka on Paulalle antoisaa ja mielekästä toimintaa. Kansainvälisyys on tullut tutuksi aiemmin myös 10 vuoden ajan Hollannissa asuessa, jossa Paula opiskeli kielen.

Hidasta elämää –sivustolle Paula eksyi sattumalta jo kuukausia sitten, ja on todella iloinen sivuston löytämisestä. Hän pitää erityisesti jutuista, jotka käsittelevät henkisiä asioita, opastavat henkiseen kasvuun ja tasapainoon.

Otto Tormuk Hornet van der Vloed von Spitfire
Otto Tormuk Hornet van der Vloed von Spitfire

Sivuston aiheista tärkeimpiä Paulalle ovat esimerkiksi meditaatio ja jooga, jota hän on aikanaan harrastanut yli kymmenen vuotta. Paula kertoo, ettei ole koskaan ollut materialisti, ja on jo vuosien ajan riisunut turhan kiireen ja krääsän elämästään. Henkiset arvot ovat Paulalle tärkeitä, ja hänen mukaansa itsensä kuunteleminen ja rakastaminen ovat oiva tie onnellisuuteen.

Hidastaminen tarkoittaa Paulalle konkreettista tahdin hidastamista. Hän ottaa aikaa hiljentymiseen mieluiten metsässä, johon tekee pieniä meditaatioretkiä. Paulalle tekee hyvää huomata, että myös huomenna on päivä ja aikaa tehdä asioita.

Arvoikseen Paula luettelee muun muassa suvaitsevaisuuden, ennakkoluulottomuuden, empaattisuuden, lempeyden ja armollisuuden. Hän ei tuomitse ketään pelkästään ihon värin tai uskonnon perusteella, ja on sitä mieltä, että ennakkoluulo on pahasta. Vahvoja mielipiteitä saa toki tuoda julki, mutta silloin on tiedettävä tosiasiat, eikä voi nojautua luuloihin.

Iän karttuessa Paula kertoo oppineensa olemaan itselleen armollinen ja antamaan itselleen luvan myös mokailla. Täydellisyyttä hän ei tavoittele, sillä mielen tasapaino on hänelle tärkeintä.

Paulan hyvinvointivinkkinä on: ”Turha kiire pois. Metsään kulkemaan ja halaamaan puita. Ota aikaa itsellesi ja rakasta itseäsi.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image