8 keinoa, jolla voit olla paremmin yhteydessä itseesi

vieraskyna

JenniArbeliusKirjoittaja Jenni Arbelius on intuitiivinen hoitaja, näkijä, kirjoittaja ja kouluttaja. Mielestäni elämä ja ihmisyys on viisasta ja kaunista. Ehkä siksi innostun jatkuvasti tutkimaan uusia ihmisyyden alueita, joihin haluan sukeltaa syvälle. Tutkimusretkieni tuloksia jaan eteenpäin kirjoissa, verkkokursseilla, blogiteksteissä ja keskusteluissa. Löydät minut sivuiltani www.jenniarbelius.fi


Olemme kaikki tietyllä tapaa yksin. Vain me itse voimme kokea elämän juuri niin kuin se henkilökohtaisten kokemustemme, ominaisuuksiemme ja tulkintojemme valossa todelta tuntuu. Mitä paremmin tunnemme itsemme, sen helpompaa elämän aallokoissa luoviminen ja itselle oikeiden ratkaisujen tekeminen on. Omaan itseensä on syytä suhtautua kuin parhaaseen kaveriinsa ja itseen kannattaa luoda paras mahdollinen suhde – olemmehan itse itsemme seurassa aina.

KUUNTELEMINEN

Jotta itseä voisi kuunnella, on osattava hiljentyä. Karsi kaikki ylimääräinen melu ja rasite elämästäsi. Sielun ääni on hiljainen, eikä se lähde taistelemaan huomiostasi. Siksi sille on opittava luomaan tilaa puhua ja tulla kuulluksi, päivittäin.

TUNTEET

Se miltä elämäsi tuntuu, kertoo sen, oletko onnellinen vai et. Moni on etääntynyt todellisista tunteistaan vältelläkseen ikäviä tunteita. Samalla elämästä katoavat värit ja sävyt. Kun saamme kosketuksen tunteisiimme ja opimme arvostamaan niiden koko kirjoa, tuulettamaan tunteitamme rakentavasti sekä kertomaan niistä rauhan tilasta käsin, ei elämässä ole paljonkaan asioita, joita pitäisi pelätä. Saamme lisää tilaa ja mahdollisuuksia olla ja elää, kun tulemme tutuksi tunteittemme kanssa.

EGO

Kaikilla ihmisillä on ego, se kuuluu ihmisyyteen. Ego ikään kuin varmistaa, että voimme tehdä tietoisen valinnan sen suhteen, toimimmeko pelosta vai rakkaudesta. Mitä paremmin oman varjonsa ja egonsa mekanismit tunnistaa, sen helpompaa on valita kasvu ja laajeneminen rakkaudessa.

RAJAT

Omat rajat löytää omien tunteiden kautta. Se mikä tuntuu pahalta, ylittää omat rajat. Tämä on hyvä sanoa ääneen, jotta sama meno ei jatkuisi. Myös se, mikä tuntuu hyvältä, on hyvä tunnistaa. Kun ilmaisemme ääneen sen, mistä pidämme, voimme tilata sitä lisää. Omien rajojen löytäminen ja niiden ilmaiseminen on periaatteessa yksinkertainen asia, mutta samalla se on yksi ihmisyyden ikuisuuskysymyksistä, joissa neuvottelua käydään jatkuvasti. Eikä vähiten siksi, että omat rajat muuttuvat sitä mukaa, kun itse muutumme.

RAVINTO

Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Puhdas ja omalle elimistölle sopiva ravinto auttaa keventämään myös mieltä ja tunteita. Lisäksi ruokailuun liittyvä nautinto on yksi ihmisyyden iloista parhaimmillaan!

KEHO

Omassa kehossaan oleminen on yksi yhteyden kulmakivistä. Nykymaailma keskittyy vahvasti pään ja mielen alueelle. Päässä olemisen vastapainoksi on hyvä tehdä harjoituksia, jotka tuovat tietoisuuden ja elämänvoiman kaikkialle kehoon.

LUONTO

Luonto on yksi viisaimmista opettajistamme. Mitä enemmän vietät aikaa luonnossa, sen helpompaa sinun on virittäytyä samaan rytmiin myös oman todellisen luontosi kanssa.

SEKSUAALISUUS

Seksuaalisuuteen kiteytyy aikalailla kaikki, mikä liittyy yhteyteen (tai yhteydettömyyteen). Tällä alueella voimme parhaimmillaan olla todella herkillä liittyen tunteisiin, kehoon, sieluun ja mieleen. Ja mikä parasta, seksuaalisuuden kautta voimme jakaa yhteyden kokemustamme hyvin intiimillä tavalla myös toisen kanssa.

Teksti: Jenni Arbelius Kuva: Pixabay

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image