Joogaa kohti lepoa – eteentaivutus

Kohti lepoa – Osa 2

Viikottainen joogavinkki iltarauhoittumiseen jatkuu pohkeiden hieronnalla ja eteentaivutuksella. Samat liikkeet voit toki tehdä myös aamulla. Nämä levolliset liikkeet ovat erinomaisia poistamaan väsymystä ja stressiä.

1. Pohkeiden hieronta

Pohkeissa on voimakkaat lihakset ja etenkin juokseminen ja hyppiminen tiukentavat jalkojen voimakkaita lihaksia. Asetu selinmakuulle. Koukista polvet ja nosta toinen pohje alemman polven päälle. Pohkeessa tuntuu kaksi lihasta, joiden väliin alempi polvi mukavasti uppoaa. Paina pohjetta polvea vasten ja liu’uta säärtä polvesta nilkkaan asti. Anna niskan ja käsien olla rennot. Jatka hierontaa niin kauan kuin tuntuu hyvältä. Hengitä syvään. Voit pysähtyä kipeään kohtaan hengittelemään pidemmäksi aikaa.  Anna kasvojen rentoutua.

MeriMort_VapaudenJooga_pohkeet

2. Eteentaivutus

Istuen tehtävä eteentaivutus eli Paschimottanasana on yksi joogan klassisimmista asanoista. Sen edut ovat monet. Asana rauhoittaa hermostoa, venyttää koko kehon selkäpuolta, edistää ruoansulatusta ja stimuloi mm. maksaa, munuaisia ja munasarjoja. Eteentaivutuksia suositellaan etenkin vilkkaalle mielelle.

Tuo istuinluiden alle matala tyyny, joka helpottaa lantion eteen kallistumista. Tunne molemmat istuinluut tyynyssä tasaisesti. Tuo jalat yhteen ja suoraksi maata vasten. Sisäänhengitys pidentää selkää ja uloshengitys syventää eteentaivutusta. Rintalasta liikkuu poispäin istuinluista ja ohjaa selkärangan liikerataa. Voit auttaa tuomalla kädet taakse maahan lantion viereen ja työntämällä pehmeästi lisäpituutta. Tärkeää on että taivutus lähtee lonkkanivelistä, ei vyötäröstä. Anna asennon syventyä pikkuhiljaa, ainakin 10 hengityksen ajan.

Huomaa että kuvassa on joogamaton avulla rakennettu kevennetty versio. Kun asetat rullan polvien alle, voit olla tässä passiivisessa eteentaivutuksessa pidemmän aikaa. Tarkista että niska seuraa selän linjaa, eikä pää roiku rentona alaspäin.

MeriMort_VapaudenJooga_eteentaivutus

 

Täältä löydät kaikki joogavinkit koottuna!

 

Valokuvat: Niki Stribian & Heta Koivusalo

Joogavälineet: Sarwayoga.fi

Trikoot: www.bahiniwear.com

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image