Joogaa kohti lepoa – eteentaivutus

Kohti lepoa – Osa 2

Viikottainen joogavinkki iltarauhoittumiseen jatkuu pohkeiden hieronnalla ja eteentaivutuksella. Samat liikkeet voit toki tehdä myös aamulla. Nämä levolliset liikkeet ovat erinomaisia poistamaan väsymystä ja stressiä.

1. Pohkeiden hieronta

Pohkeissa on voimakkaat lihakset ja etenkin juokseminen ja hyppiminen tiukentavat jalkojen voimakkaita lihaksia. Asetu selinmakuulle. Koukista polvet ja nosta toinen pohje alemman polven päälle. Pohkeessa tuntuu kaksi lihasta, joiden väliin alempi polvi mukavasti uppoaa. Paina pohjetta polvea vasten ja liu’uta säärtä polvesta nilkkaan asti. Anna niskan ja käsien olla rennot. Jatka hierontaa niin kauan kuin tuntuu hyvältä. Hengitä syvään. Voit pysähtyä kipeään kohtaan hengittelemään pidemmäksi aikaa.  Anna kasvojen rentoutua.

MeriMort_VapaudenJooga_pohkeet

2. Eteentaivutus

Istuen tehtävä eteentaivutus eli Paschimottanasana on yksi joogan klassisimmista asanoista. Sen edut ovat monet. Asana rauhoittaa hermostoa, venyttää koko kehon selkäpuolta, edistää ruoansulatusta ja stimuloi mm. maksaa, munuaisia ja munasarjoja. Eteentaivutuksia suositellaan etenkin vilkkaalle mielelle.

Tuo istuinluiden alle matala tyyny, joka helpottaa lantion eteen kallistumista. Tunne molemmat istuinluut tyynyssä tasaisesti. Tuo jalat yhteen ja suoraksi maata vasten. Sisäänhengitys pidentää selkää ja uloshengitys syventää eteentaivutusta. Rintalasta liikkuu poispäin istuinluista ja ohjaa selkärangan liikerataa. Voit auttaa tuomalla kädet taakse maahan lantion viereen ja työntämällä pehmeästi lisäpituutta. Tärkeää on että taivutus lähtee lonkkanivelistä, ei vyötäröstä. Anna asennon syventyä pikkuhiljaa, ainakin 10 hengityksen ajan.

Huomaa että kuvassa on joogamaton avulla rakennettu kevennetty versio. Kun asetat rullan polvien alle, voit olla tässä passiivisessa eteentaivutuksessa pidemmän aikaa. Tarkista että niska seuraa selän linjaa, eikä pää roiku rentona alaspäin.

MeriMort_VapaudenJooga_eteentaivutus

 

Täältä löydät kaikki joogavinkit koottuna!

 

Valokuvat: Niki Stribian & Heta Koivusalo

Joogavälineet: Sarwayoga.fi

Trikoot: www.bahiniwear.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image