3 tapaa päästä eroon materialistisesta elämäntavasta

Syntymästämme lähtien vanhempamme, koulutussysteemi ja media on ehdollistanut meidät ajattelemaan, että menestys on aineellista ja onnellisuus, tyytyväisyys ja ihmissuhteet ovat toisarvoisia tuloihimme verrattuna. Me elämme maailmassa, joka kumartaa rahalle, sillä kulttuurimme antaa eniten painoarvoa aineelliselle menestymiselle.

Useimpia ihmisiä ohjaa aineellisten asioiden tavoittelu ja he kuluttavat elämänsä yrittämällä maksaa takaisin vuosien aikana kertyneitä velkoja. Jos luet tätä, hyvin todennäköisesti teet töitä yhdeksästä viiteen tympääntyneenä. Ehkä olet psykologisesti loukussa rahan ja aineellisten huolien maailmassa, ja haluat irtautua tästä henkisestä alistuneisuudesta.

Mikä tahansa elämäntilanteesi onkaan, suurin osa tämän tekstin lukijoista on kyllästyneitä velkaan, pitkiin työpäiviin ja mainoksiin, jotka manipuloivat ostamaan. Toivoa on, sillä vaikka elämme kulutusyhteiskunnassa, meidän ei tarvitse elää kuuliaisina kuluttajina.

Tässä kolme tapaa, joiden avulla voit vapautua materialismista ja saada uuden yhteyden sieluusi.

1. Hyppää pois oravanpyörästä

Missä kokouksessa päätettiin, että meidän pitää tehdä töitä arkipäivisin yhdeksästä viiteen? Entä kuka päätti, että meidän täytyy koulusta valmistuttua hypätä suoraan kokoaikaiseen työhön? Kuka päätti myös sen, että meidän pitää kuluttaa 40 vuotta töitä tehden ja saamme eläköityä vasta kun olemme 60- tai 70- vuotiaita?

Sinun ei tarvitse elää yhteiskunnan tai vanhempiesi odottamalla tavalla. Jos olet kyllästynyt juoksemaan oravanpyörässä, hyppää siitä pois. Kukaan ei pakota sinua tekemään viikossa 40 tuntia töitä joista et pidä.  Laskut pitää silti toki maksaa, ja tästä pääsemmekin seuraavaan kohtaan.

2. Älä elä tehdäksesi vaikutusta muihin

Teemme töitä 40 tuntia viikossa, jotta voimme tehdä vaikutuksen ympärillä oleviin ihmisiin ostamalla asioita joita emme tarvitse rahalla jota meillä ei ole. Luulemme, että meidän pitää kerätä mahdollisimman paljon omaisuutta, koska meille opetetaan että menestys ja arvo määritellään aineellisesti. Jos eläisit vain itsellesi ja puolittaisit menosi, voisit puolittaa myös työhön käyttämäsi ajan.

Tarvitsetko tosiaan lainan uutta autoa varten, vai voisitko ostaa käytetyn auton? Tarvitsetko  200 neliön talon uusilla kodinkoneilla? Tarvitsetko uuden television ja merkkivaatteet? Viimeisimmän Iphonen ja kalliin läppärin?

Monesti alistumme rahan rengiksi, sillä egomme haluaa näyttää menestyvältä toisille ihmisille. Me määritämme omanarvontunteemme sen perusteella, miten pärjäämme vertailussa toisiin ihmisiin. Lapset kisailevat leikkipuistossa sillä kenen isä on voimakkain, aikuiset kisailevat sillä kenellä on hienoin talo. Ihmiset eivät siis kasva ulos tällaisesta leikkipuistomentaliteetista ja monet elävät tästä syystä aina palkkapäivää odotellen. Tällainen egoistinen itsensä ylistäminen tekee meistä onnettomia rahan renkejä ja johdattelee meidät seuraavaan kohtaan.

3. Nouse materian yläpuolelle

Älä määritä itseäsi suhteessa toisiin ihmisiin, omistamiisi tavaroihin tai elämäntyyliisi. Määritä itsesi suhteessa itseesi ja ylempiin voimiin. Oletko henkisesti tyytyväinen? Onko sinulla mielenrauha? Tunnetko olevasi kokonainen? Jos vastaus näihin kysymyksiin on ei, miten voit sanoa olevasi menestyvä?

Kun pääset yhteyteen syvimpään osaan itsestäsi, aineellinen maailma alkaa tuntua vitsiltä. Kun pääset meditaation tai luonnon kautta rajattomaan armon ja rauhan tilaan,  loputon materian tavoittelun tarve poistuu. Vai kuinka monta pahasti velkaantunutta buddhalaista munkkia tiedät?

Kulttuurimme, joka määrittelee menestyksen aineellisena, on myös kulttuuri, joka on onneton, stressaantunut ja ylipainoinen. Luultavasti suuri osa masennuksesta on peräisin yhteiskunnasta, joka on ontto, tylsä, kulutusorientoitunut, henkisesti köyhä ja paperin palasten määrittelemä. Kapitalismi, materialismi tai kulutusyhteiskunta ei voi alistaa sinua. Ole rohkea. Jätä oravanpyörä, elä varojesi sallimissa rajoissa, oivalla milloin on aika kohtuullistaa elämää ja ala harrastaa joogaa tai meditaatiota. Avaat itsesi kokonaiselle uusien mahdollisuuksien maailmalle, jonka olemassaolosta et aiemmin tiennyt.

Lähde: www.spiritscienceandmetaphysics.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image