Nämä 3 mielen käsijarrua sinun kannattaa vapauttaa, jos haluat päästä eteenpäin

Tuntuuko sinusta, että ponnisteluistasi huolimatta jokin jarruttaa etenemistäsi? Pää kuumenee, mutta elämä ei oikein etene. Elät ehkä tietämättäsi mielen käsijarru päällä.

Meillä ihmisillä on sisäänrakennettu tarve sekä varmuudelle, että epävarmuudelle. Tutulle ja turvalliselle, seikkailulle ja jännitykselle. Meidät on ohjelmoitu välttämään kipua ja tavoittelemaan nautintoa.

Mielesi on jatkuvassa liikkeessä. Sen utelias, uusia kokemuksia kaipaava osa tahtoo kaasuttaa kohti jännittäviä seikkailuja. Uudet inspiroivat ideat ja mahdollisuudet saavat mielen kaasupolkimen painumaan lattiaa kohti.

Mielesi turvallisuutta ja varmuutta kaipaava osa taas haluaa jarruttaa aina kun vauhti kiihtyy liian hurjaksi. Epäilysten ja pelkojen avulla se pyrkii hidastamaan tahtiasi, jotta pääsisit ehjänä perille.

Oikeissa paikoissa, sopivassa suhteessa sekä kaasua että jarrua käytettäessä matkan teko on mukavaa ja taloudellista.

Tiedät, että auton käsijarrua ei tulisi käyttää ajaessa, sillä sen tehtävä on varmistaa, että auto pysyy paikallaan. Perfektionistiset ajatusmallit ovat mielesi käsijarruja, jotka haittaavat etenemistäsi. Ne pitävät sinua paikallasi, vaikka oikeasti haluaisit mennä elämässä eteenpäin.

Vapauttamalla mielesi käsijarrut voit nauttia täydemmin elämästä, hyväksyä itsesi, saada rohkeasti aikaan enemmän ja stressata vähemmän.

Ensimmäinen vaihe mielen käsijarrujen vapauttamiseksi on tulla niistä tietoiseksi. Kerron sinulle nyt kolme mielen käsijarrua, jotka vaikeuttavat erityisen paljon etenemistäsi elämässä.

1. Epäonnistumisten vältteleminen

Välttelemme epäonnistumisia, koska ne tuntuvat epämukavalta. Ajattelemme, että jos vain teemme kaiken täydellisesti ja elämämme näyttää täydelliseltä, niin meistä pidetään, saamme arvostusta, vältymme kritiikiltä ja saamme kaiken hyvän elämältä.

Karu totuus on, että jos haluat saada aikaan tuloksia ilman epäonnistumisia, saat aikaan vähemmän ja huonompia tuloksia. Epäonnistumiset ovat tärkeitä välivaiheita matkalla onnistumiseen, sillä ihminen oppii parhaiten kokeilemalla.

Kirjailija Paulo Coelho on todennut viisaasti: “Vain yksi asia tekee unelman saavuttamisen mahdottomaksi: epäonnistumisen pelko”. Epäonnistumisen pelosta seuraava onnistumisen pakko puolestaan luo suorituspaineita ja lamauttaa.

Unelmat jäävät toteuttamatta jos haluat aina pelata varman päälle. Silloin päädyt tekemään vain tuttuja ja turvallisia asioita, samoilla vanhoilla tavoilla. Välttelet asioiden aloittamista kun ylianalysoit, tutkit loputtomasti vaihtoehtoja ja stressaat oikean päätöksen tekemisestä.

Ihmisen aivot on rakennettu säästämään energiaa ja siksi alitajuntasi pyrkii seulomaan hyödylliset asiat hyödyttömistä. On tärkeää huomata, että ajatus “mitä jos tämä ei onnistukaan?” on mielen suojamekanismi, jonka tehtävä on suojella meitä. Sen tehtävä ei ole loputtomasti pidätellä meitä tekemästä asioita, vaan ennemminkin tarjota mahdollisuus tulla tietoiseksi toimintamme vaikutuksista.

Jos et välillä epäonnistu, niin et opi luottamaan taitoosi selviytyä yllättävistä tilanteista. Jos et silloin tällöin epäonnistu, niin tiedät, ettet käytä sinulle annettua kapasiteettia kovinkaan tehokkaasti hyödyksi.

Sinulla on päivän aikana rajallinen määrä energiaa käytettävissäsi. Epäonnistumisen välttely vie energiaa. Käytä kallisarvoinen energiasi mieluummin tärkeiden asioiden tavoitteluun.

2. Mahdottomat vaatimukset itseäsi kohtaan

Sinä valitset millaisilla säännöillä pelaat oman elämäsi peliä. On vaarallista laatia pelin säännöt siten, että häviät jatkuvasti itsellesi.

Et voi pärjätä elämäsi pelissä jos vaadit itseltäsi jatkuvasti mahdottomia. Jos alitat omat epärealistiset odotuksesi kerta toisensa jälkeen, niin alat tuntea itsesi riittämättömäksi. Turhaudut kun et ylläkään koviin vaatimuksiisi.

Aina kun sätit ja arvostelet itseäsi, nakerrat pienen palan pois itsetunnostasi. Alentunut itsetunto huonontaa mahdollisuuksiasi onnistumiseen jatkossa. Noidankehä on valmis.

Jos identiteettisi on sidoksissa pääasiassa suorituksiisi, niin egon on helppo houkutella sinut suorittamaan aina parhaalla mahdollisella tasollasi, vaikka vähempikin riittäisi. Elämä alkaa tuntua raskaalta jos antamasi panos on jatkuvasti suhteettoman suuri saamiisi tuloksiin nähden.

Joskus asian saavuttaminen voisi olla mahdollista teoriassa, jos elämässä ei olisi mitään muuta meneillään. Usein käytännössä kuitenkin on. Älä vaadi itseltäsi asioita joihin tiedät pystyväsi, silloin kun se ei ole järkevää eikä taloudellista.

Teoriassa ja käytännössä mahdollisen erottavat käytössäsi olevat resurssit kuten aika, energia ja keskittymiskyky. Huomaa ne ja kunnioita niitä. Tunnista, että tarpeellinen ja mahdollinen ovat kaksi täysin eri asiaa.

Täydellisen suorituksen tavoittelu on varma tapa lamaantua. Mitä jos jatkossa tekisitkin sen mikä on tarpeen, sillä tavalla mikä riittää.

3. Tarve, että asiat menevät juuri sillä tavalla kuten olet kuvitellut

Elämässäsi mikään ei ole pysyvää, kaikki on jatkuvassa liikkeessä. Elämä etenee harvoin juuri kuten olet ajatellut. Tästä syystä saat myös kokea odottamattomia yllätyksiä, jotka tekevät elämästä mielenkiintoista.

Liiallinen hallinnan tarve romuttaa keskittymisesi käsillä olevaan työtehtävään jos stressaat lopputuloksesta etukäteen ja yrität varmistella, että tulevaisuus toteutuu kuten haluaisit.

Tulevaisuus ei ole koskaan täysin hallinnassasi. Toiset ihmiset liittyvät elämässäsi merkityksellisiin asioihin ja ihmiset ajatuksineen muuttuvat koko ajan.

Mitä tiukemmin kiinnityt tekemiisi suunnitelmiin ja tavoittelemiisi lopputuloksiin, sitä enemmän niistä poikkeaminen aiheuttaa stressiä ja harmitusta.

Jos harmittelet jatkuvasti, että asiat voisivat olla tällä hetkellä toisin, kulutat kallisarvoisia voimavarojasi taistelemalla todellisuutta vastaan.

Ajattelun ehdottomuus pienentää maailmakuvaasi ja rajaa mahdollisuuksiasi. Jos hyväksyt vain oman mielesi mukaisen muutoksen, niin päädyt rajaamaan pois myös odottamattoman suuren onnistumisen.

Liiallinen hallinnan tarve vie energiaa ja rajaa havainnointikykyäsi silloin kun elämä tarjoaa sinulle hopeatarjottimella parempaa ja mielenkiintoisempaa tietä etenemiseen. Elämä voi yllättää sinut positiivisesti vain jos annat sen yllättää itsesi positiivisesti. Mitäpä jos opettelisitkin hyväksymään sen minkä elämä tuo eteesi?

Metsä

Jos auto seisoo pitkään käsijarru kytkettynä, saattaa käsijarru jäädä jumiin vaikka sen vapauttaisi. Viimeksi minulle kävi näin pari kuukautta sitten kun autoni seisoi parin viikon ajan lentoparkissa, keväisessä sateessa.

Jarru vaati suostuttelua ja nykimistä edestakaisin, ennen kuin se suostui vapautumaan. Mieli toimii samalla tavalla. Jos mielen käsijarrut ovat olleet käytössä liian pitkään, niiden vapauttaminen vaatii työtä.

Perfektionistiset ajatusmallit rajoittavat ja sabotoivat elämääsi. Ne nojaavat vaatimuksiin, rajoituksiin, odotuksiin, syytöksiin, vertailuun ja häpeään.

Ne pitelevät sinua paikallaan, saavat sinut tuntemaan itsesi riittämättömäksi ja suorittamaan loputtomasti. Ne aiheuttavat stressiä, huolta, levottomuutta, ärtyneisyyttä, vihaisuutta, jännittyneisyyttä, ahdistusta ja jopa masennusta. Ne ovat mielesi käsijarruja.

Muutoksesi voi alkaa kun tulet tietoiseksi toimintasi kaavamaisuudesta ja alat haastamaan ajatteluasi, joka ohjaa tunteitasi ja toimintaasi. Kuinka usein pysähdyt oikeasti tutkimaan ajatuksiasi, tapojasi ja tunteitasi, joilla on voima sabotoida elämääsi tietämättäsi? Pidä huolta itsestäsi ja aloita nyt.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image