Elämä on nyt -koru

Hidasta elämää -kaulakorun suunnitellut Kersti Raitanen inspiroituu arkielämästä

Elämä on nyt.
Hidasta elämää -kaulakoru muistuttaa siitä, että “Elämä on nyt.” Kuva: Vilma Heiskanen

 

Elämä on nyt.” Nämä sanat koristavat uutta ja upeaa Hidasta elämää -kaulakorua. Suomalaisesta koivuvanerista valmistetun korun on suunnitellut 25-vuotias tamperelainen muotoilija ja taiteilija, sisustusartesaani Kersti Raitanen, joka parhaillaan viimeistelee kalustemuotoilijan opintojaan Lahden Muotoilu- ja taideinstituutissa.

Opinnäytetyönsä – lasten syöttötuolin suunnittelun ja prototyypin toteuttamisen – tekemisen ohessa hän ennätti kertomaan meille hieman itsestään, työstään ja siitä, miksi ja miten Hidasta elämää -kaulakoru oikein syntyi.

Kersti Raitanen
Korusuunnittelija Kersti Raitanen. Kuva: Susanna Puura

 

Miten olet päätynyt suunnittelemaan koruja?

“Olen kiinnostunut hyvin monenlaisista asioista, ja hyvin monenlaiset asiat saavat minut innostumaan. Olen kiinnostunut erilaisista muodoista, väreistä, luonnosta, ihmisistä sekä tietenkin muodista, taiteesta ja valokuvista. Pidän kovasti puusta materiaalina. Se on elävä, lämmin ja kaunis värisävyiltään. Koivuvaneri on sävyltään hyvin vaalea ja hentoinen. Koruna se on hyvin kevyt ja sitä on ihana tunnustella.

Vuosi sitten osallistuin ensimmäistä kertaa koulumme joulumyyjäisiin. Olin jo aikaisemmin valmistanut vanerisia timanttisormuksia, joille päätin tehdä kaveriksi kaulakorun, josta tuli myös timantti. Myyjäisissä vieraillut laulaja Jannika B kiinnostui korusta, ja noin parin kuukauden päästä sain Timantti-korun hänen nettikauppaansa. Tällöin otitte minuun yhteyttä ja kysyitte, lähtisinkö suunnittelemaan korun myös teille.”

Elämä on nyt -koru
Elämä on nyt -korussa viisarit ovat vapautuneet kellotaulun kahleista. Kuva: Kersti Raitanen

 

Meille suunnittelemassasi Hidasta elämää -korussa ketjussa roikkuu kellotaulusta pudonneet viisarit, joista toisessa on teksti “Elämä on nyt”. Kertoisitko hieman korun syntyprosessista?

“Tehtävänanto oli suunnitella teidän näköinen koru, johon tulee teksti “Elämä on nyt” ja jonka materiaalina olisi vaneri. Tehtävän saadessani tutustuin ensin lähemmin Hidasta elämää -nettisivustoon. Mitä siellä kirjoitetaan, puhutaan ja minkälainen tyyli sivustolla on. Jonkinlaisen kokonaiskäsityksen saadessani lähdin miettimään, mikä symboloisi ja kuvaisi teitä parhaiten.

Kolmesta ehdotuksestani eniten mielenkiintoa herätti Viisarit ilman taulua, jossa kulkea. Vapaasti ketjun päässä roikkuvat Viisarit symboloivat siis aikaa ilman aikaa, elä tässä hetkessä, nauti tästä hetkestä, älä murehdi tulevaa tai mennyttä tms. Ja kun viisarit heiluvat liikkeestä, tulee esiin teksti “elämä on nyt”, joka vielä pukee sanoiksi viisareiden symboloivan sanoman. Korut on leikattu laserilla ja ne on toteuttanut tamperelainen yritys TUNKUA.”

Elämä on nyt -koru.
Elämä on nyt -korut kootaan käsin. Kuva: Kersti Raitanen

 

Oliko Hidasta elämää sinulle tuttu ennen tätä koruprojektia? Mikä sai sinut kiinnostumaan yhteistyöstä?

“Rehellisesti sanottuna en ollut vieraillut sivustolla aiemmin. Kuitenkin ihan samoihin aikoihin sattumalta huomasin ystäväni tilanneen teiltä Stressinhallintakortit ja huomasin myös muutaman ystävän löytävän teidät Facebookista. Jälkeenpäin olen kyllä lueskellut hyviä ajankohtaisia tekstejä sivustollanne.

Olen vasta valmistuva ja urani alussa, joten olen ollut hyvin vastaanottavainen kaikissa projekteissa, mitä minulle on annettu. Haluan oppia itsestäni uutta ja uskon, että jokaisesta projektista oppii aina jotain uutta. Mielenkiinnostakin haluan nähdä ja kokea laaja-alaisesti tulevaa ammattiani.”

Mistä löydät inspiraation työhösi? Entä millaisia tulevaisuuden suunnitelmia tai toiveita sinulla on?

“Inspiroidun valokuvista, taiteesta ja arkielämästä. Haluan päästä toteuttamaan itseäni ja saada kokemusta työskentelystä muotoilijana. Uskon löytäväni uusien erilaisten projektien kautta omat tavat ja rajat, ja ikinä ei tiedä, mitä uusi tuo tullessaan. Kaikki on tähän asti ollut todella mieleisiä.

Tottakai suurin haaveeni tällä hetkellä on se, että saisin työskennellä muotoilun ja taiteen parissa. Minua kiinnostaa kalustemuotoilun lisäksi valokuvaus, graafinen suunnittelu, piirtäminen ja kuvittaminen. Näiden kaikkien osa-alueiden kanssa haluaisin työskennellä jollakin tapaa tulevaisuudessa.”

Miten itse hidastat arjessa?

“Katselemalla kauniita inspiroivia kuvia, kahvin ja suklaan kera.”

Elämä on nyt -koru sopii myös miehille.
Elämä on nyt -koru on tyylikäs myös miehen kaulassa.

Inspiroidu Kerstin muista töistä >täällä<.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image