Valokuvatarina: ”Vapauden ajatukset heijastuvat työhöni ja harrastuksiini”

Kuva ja teksti ovat viides osa Sirpa Levonperän 12.1.-18.1.2015 Helsingissä pidettyä “Sinä olet oman elämäsi tähti” -valokuvanäyttelyä, joka koostui yhdeksästä eri kuvasta ja tarinasta. Kuvattavilta kysyttiin seuraavia asioita: “Meneekö sinun elämäsi niin kuin sinä haluat, missä mennään nyt ja ketkä henkilöt siihen ovat vaikuttaneet? Mitkä ovat juuresi? Kuka sinä olet, mitä teet? Onko tarinasi mielestäsi tyypillinen vai epätyypillinen?” Kuvattavat kirjoittivat pohdintansa.

Igor, valokuvatarina 5/9.  –  Ullanlinna, Helsinki, Suomi. Latitude60°9’14.46”N. Longitude 24°57’18.4”E
Igor, valokuvatarina 5/9. – Ullanlinna, Helsinki, Suomi.
Latitude 60°9’14.46”N. Longitude 24°57’18.4”E

 

IGOR, tuottaja, kuvaaja

Vapaus on minulle tärkeää ja olen aina pyrkinyt siihen. En pidä lokeroimisesta, sillä tiedän että laatikosta käsin olisi vaikeampaa tehdä asioita.

Vapaus, niin henkinen kuin fyysinenkin, ovat asioita mitä pohdin päivittäin. On mielenkiintoista ajatella, että ihmiset joita rakastamme, sitovat meitä itseensä tai tavarat joita omistamme, omistavat tavallaan meidät. Rajoittavat meitä. Tiedän, että nämä ovat myös hyvin tärkeitä meille. Ne luovat turvaa ja tasapainoa. On kuitenkin tärkeää ymmärtää asioiden toinenkin puoli.

Vapauden ajatukset heijastuvat myös työhöni ja harrastuksiini. Tuotan kulttuuria: teen sitä mikä mielekkäimmältä tuntuu. Tärkeältä. Olen valokuvannut ja tuottanut taidetta. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että videot ovat se juttu. Videot tarjoavat laajimman ulottuvuuden ilmaista, vaikuttaa. Näin kommunikoin vapauden ajatuksiani muille. Koen sen velvollisuudekseni.”