Nokkonen hoitaa päästä varpaisiin

 

Tiesitkö, että nokkonen on villivihannesten aatelinen ja terveyden ja hyvinvoinnin lähettiläs? Jos olet tähän asti yrminyt nokkosta, käännä ihmeessä kelkkasi ja anna vihulaiselle kunniapaikka keittiössäsi ja omassa ruokavaliossasi.

Nokkonen on niin hyvää ravintoa, että ilman sen polttavia karvoja ravintotietoiset eläimet olisivat syöneet sen jo sukupuuttoon. Tästä superkasvista saa myös keittiössä superruokaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin tukipilari nokkonen on vitamiini- ja mineraalipommi. Se sisältää runsaasti rautaa, kalsiumia, magnesiumia, mangaania, piitä, foolihappoa, betakaroteenia, C-, D- ja K-vitamiinia.

Päästä varpaisiin

Kun alat syödä nokkosta päivittäin, aivot toimivat paremmin ja suolisto kiukuttelee vähemmän. Nokkonen hoitaa myös virtsateitäsi ja munuaisiasi sekä lisää vastustuskykyäsi.

Superkasvi poistaa elimistöstä virtsahappoa ja helpottaa näin reumaatikkojen ja nivelongelmista kärsivien oireita. Nokkosesta on apua myös iho-ongelmiin aknesta ihottumiin ja psoriasikseen. Ja jos kärsit hiustenähdöstä tai elottomista hiuksista, nauti nokkosta.

Munakkaista pestoon

Nokkonen rikastaa ja juhlistaa smoothiet, munakkaat, keitot, muhennokset, pastat, sämpylät, letut ja pannukakut. Siitä saa myös herkullista pestoa, lisukkeita ja marinadeja. Tuore tai kuivattu nokkonen antaa potkua raakasuklaaseen tai raakajäätelöönkin.


vihulaissipsi

Herkuttelua vihulaissipseillä

Lehtikaalisipsit ovat suuressa huudossa maailmalla. Meillä Kivimetsässä herkutellaan kuitenkin nokkossipseillä eli vihulaissipseillä lehtikaalisipsien sijaan. Keväällä käytän nokkossipseihin pieniä vauvanokkosia kokonaisina. Myöhemmin kesän kuluessa valitsen kauniita isoja nokkosen lehtiä, joista jätän varretkin pois.

Näin teet vihulaissipsit

Huuhtele nokkoset hyvin, jotta saat pölyt ja pienet ötökät pois. Surauta nokkoset kuivaksi salaattilingolla ja asettele vauvanokkoset tai nokkosen lehdet leivinpaperin päälle pellille.

Voitele nokkoset oliiviöljyllä ja lisää päälle sormisuolaa. Kypsennä uunissa 200-asteessa noin 5-6 minuuttia. Vihulaissipsit ovat valmiita, kun ne ovat oliivinruskeita ja rapsakoita.

Nokkossipsit ovat herkullisia ja päihittävät mielestäni lehtikaalisipsit. Maussa on jopa sardellia ja kaprista. Nokkossipsit maistuvat sellaisenaan tai vaikka herkkuna näkkärin päällä. Pieni varoituksen sana kuitenkin: jos kokeilet vihulaissipsejä, jäät niihin koukkuun!

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image