Kookostäytesuklaa á la Virpi Mikkonen

KOOKOSTÄYTESUKLAA

Bounty-suklaasta inspiraationsa saanut täyteläinen suklaapatukka. Reseptitaiteilija Virpi Mikkosen kehittämä resepti (kirjasta Kiitos hyvääOtava 2014)

Noin 8 kpl

Kookossisus:

  • 3 rkl soseutettua perunaa
  • 3 rkl kotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 2 rkl kookosöljyä

Raakasuklaakuorrutus:

  • 1,5 dl kaakaovoita sulatettuna
  • 0,5 dl kookosöljyä
  • 1,5 dl raakakaakaojauhetta
  • 4 rkl kotimaista luomuhunajaa tai esim. kookossiirappia
  • hyppysellinen merisuolaa

Kookossisus:

Kuori ja paloittele peruna. Keitä kypsäksi. Soseuta peruna esimerkiksi haarukalla sileäksi muusiksi. Annostele kolme ruokalusikallista muusia kulhoon. Lisää vaniljauute ja hunaja. Sekoita. (Muusi muuttuu tässä kohtaa nestemäiseksi!) Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja sula kookosöljy. Taikinan tulee olla niin paksua, että siitä saa pyöriteltyä pallon. Lisää tarvittaessa kookoshiutaleita. Muotoile taikinasta pieniä patukoita vadille. Laita patukat puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään.

Raakasuklaakuorrutus:

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa juoksevaksi seokseksi. Lisää kaakaojauhe, hunaja ja suola ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta.

Ota patukat pakastimesta ja kuorruta ne suklaassa kastamalla tai valuttamalla suklaata patukoiden päälle. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Virpi Mikkosen Kiitos hyvää -reseptikirjan esittely löytyy täältä.

Resepti on julkaistu alunperin Virpin omalla Vanelja.com -sivustolla.