5 vaihetta uuden luomiseen

Tämä vuosi on ollut minulle luomisen vuosi. Tässä viisi kohtaa, jotka olen oppinut uuden luomisesta.

Macro of dandelion seed standing on the grainy background

1. Luo ja kokeile
Visio saattaa tulla paljon aiemmin kuin on tekemisen aika. Paras tapa kokeilla oikeaa aikaa, on ryhtyä toimeen: lähteekö homma helposti liikkeelle vai tuntuuko, että se ei oikein meinaa ottaa tuulta alleen? Nämä ovat hyviä indikaattoreita. Vain ajattelemalla tekemistä ja sen järkevyyttä pysyt vain vanhojen kokemusten toistossa. Älä siis suunnittele ja muhi liikaa, ryhdy toimeen!

2. Helppous on todiste oikeasta ajasta ja suunnasta
Tunnustele siis oikeaa aikaa kokeilemalla ja fiilistelemällä. Mikäli tekemisessä ei tunnu eteenpäin vievää virtausta, vaan se tuntuu puskemiselta, jätä asia sikseen hetkeksi aikaa, ja tunnustele milloin asia alkaa edetä. Kokeile siis uudelleen sitten, kun olet päästänyt kokonaan irti hetkeksi!

3. Luota virtaukseen
Kun virtaus löytyy tekemiseen, anna sen viedä. Anna ilon ja tekemisen riemun kuljettaa ja kantaa. Saatat huomata sisäisen puheen papatuksen: ”ei tässä ole järkeä, ei tämä onnistu, mitä oikein kuvittelet, et osaa, et pysty, ajattele nyt miten paljon tekemistä tähän liittyy”… Voit kuunnella sitä rauhallisin mielin – ilo ja virtaus ovat tärkeämpiä oikean suunnan näyttäjiä.

4. Askel kerrallaan
Tee yksi pieni asia kerrallaan, älä mene paniikkiin isosta kuvasta, päämäärästä tai tavoitteesta. Jokainen tässä maailmassa luotu ISO asia on syntynyt pienistä palasista, jokainen tammi on ollut ensin siemen! Luominen ja sen myötä tekeminen ei ole stressin asia! Nauti pienistä askelista, tekemisestä ja ilosta, innostuksesta.

5. Nauti ja iloitse
Kun luot oikeaa asiaa, se ei vie energiaa vaan tuo – itsellesi ja kaikille, joille haluat luoda. Etukäteen ei tarvitse tietää muuta kuin että suunta oikea juuri sinulle. Vuoden alussa ei tarvitse tietää koko vuoden käsikirjoitusta – on parempi antaa tilaa itselle, jotta voi kuulla ja tunnistaa. Kiitä itseäsi, jaa luomuksesi muiden kanssa ja tanssi vaikka voitontanssi jokaisesta asiasta, jonka olet luonut ilolla – oli se pieni, pikkuruinen tai iso!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image