6 tapaa elää uteliaammin – Kysy, niin löydät vastauksia

On hyvä pohtia ja kyseenalaistaa omaa ympäristöään. Niin tekemällä voi päästä eroon opituista näkemyksistä ja uskomuksista, jotka ovat saattaneet tarttua esimerkiksi vanhemmilta ja yhteiskunnalta. Tässä kuusi vinkkiä, kuinka hyödyntää uteliaisuutta arjessa.

1. Kohtaa pelkosi

Hyväksy pelkosi ja ylitä ne! Jos haluat voittaa pelkosi, sinun on ystävystyttävä niiden kanssa.

2. Löydä itsesi uudelleen joka päivä

Jos haluat elää uteliaampaa elämää, sinun on luovuttava vanhasta minästä. Sinun ei tarvitse muuttaa syvintä olemustasi, mutta vanhoista tavoista ja ärsyttävistä äänistä pään sisällä on päästettävä irti. Kuulostaako hauskalta? Se voi olla joskus vaikeaa mutta varmasti epämukavuuden arvoista.

3. Kysy kysymyksiä, niin saat vastauksia

Utelias mieli kysyy paljon kysymyksiä. Oletko koskaan ollut lapsen seurassa, joka kysyy yhtenään “miksi”? Yritä päästä takaisin tuolle tasolle. Utelias ihminen kyseenalaistaa kaiken ympärillään. Aivan kuten jokainen hyvä toimittaja kysyy kysymyksiä ja päättää saada niihin vastauksia. Tutki ja kaiva, kunnes saat selville totuuden.

4. Lue, niin avarrat näkemyksiäsi

Lue joka päivä jotakin. Aivan sama mitä. Lukeminen ruokkii uteliaisuutta ja auttaa katsomaan elämää uudelta kantilta.

5. Kysy ihmisiltä heidän elämästään

On tärkeää kysyä ihmisiltä kysymyksiä heistä itsestään, sillä jokaisella on ainutlaatuinen tarina kerrottavanaan. Kun kysyt erityisesti heidän kokemuksistaan ja näkemyksistään, saatat saada vastauksia, joita et ollut aiemmin tullut edes ajatelleeksi. Monet hienot ideat syntyvät keskusteluissa ihmisen kanssa, joka näkee maailman täysin eri tavalla kuin sinä itse.

6. Löydä uusia ympäristöjä

Oletko kyllästynyt samoihin seiniin ja reitteihin? Tämän takia matkustaminen on uteliaille ihmisille tärkeää. Välillä on hyvä nähdä ja hengittää jotain uutta, saada uusi ympäristö katseltavaksi ja uusia asioita opittavaksi. Rutiinista poikkeaminen ruokkii uteliaisuutta – uusi kokemus voi olla matka ulkomaille tai uusi reitti tutussa kaupungissa.

Lähde: MindBodyGreen

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image