Kahden maailman rajalla: Minkä askeleen otat seuraavaksi?

Viimeisen kahden vuoden aikana olen oppinut paljon kärsimyksestä, itsestäni ja rakkaudesta. Kasvu ei olisi ollut mahdollista ilman valintoja, askeleita, jotka eivät olleet helppoja ottaa, mutta jotka ovat tuoneet minua lähemmäksi itseäni. Ehkä tärkein opetukseni on ollut että en ole taistellut vastoinkäymisiäni vastaan, vaan hyväksynyt ne. Samoin kuin väärät valintani, joita ilman en olisi tänään tässä, oppineena, kokonaisempana.

Suuri osa ihmisen kasvusta tapahtuu kivun kautta. Helppo elämä harvoin haastaa perusasioiden äärelle. Omat viimevuotiset elämäntapahtumat ovat avanneet minussa uusia väyliä ymmärtää ihmisen kokonaisvaltaisuutta ja sitä kuinka tärkeää on kunnioittaa itsessään olevaa pyhää. Logoterapiassa nimitämme sitä hengeksi.

Logoterapia on armon filosofia. Keskeisiä teemoja ovat mahdollisuus aloittaa aina alusta, toivon läsnäolo jokaisessa hetkessä, anteeksi antaminen niin itselle kuin muille, mielihyvästä ja avuttomuudesta luopuminen (ja näin vastuun ottaminen omasta elämästä) sekä suuntautuminen maailmaa ja ihmisiä kohti. Näin olet lähempänä omaa ainutlaatuista elämäntarkoitustasi.

Tavoitteilla on taipumus mahdollistua, koska asetamme fokuksen, sisäisen kompassimme päämääräämme kohti. Se on järjellistä ja kiitollista. Usein se tarvitsee kuitenkin kuria kaverikseen. Kuri voi kuulostaa kurjalta, mutta se on mahtava sparraaja, joka myös muistaa palkita ohjattavansa. Käytän omissa haasteissani ja asiakkaiden valmennuksessa menetelmää, jonka olen nimennyt lempeäksi kuriksi. Siinä särkyneelle annetaan vain yksi tehtävä, olla hetkessä menettämättä toivoa. Keskustelun kautta etsimme motiiveja sille, miksi haluamme pitää siitä kiinni. Usein se on yksinkertaisesti sitä, että luottaa siihen että kaikki voi olla huomenna toisin, ja usein onkin. Vielä useammin se johtuu näkökulman muutoksesta, jota asenteeksikin kutsutaan.

Logoterapian herätelauseessa kysytään: Mitä elämä kysyy sinulta tänään? Elämä nimittäin kysyy meiltä useita asioita joka hetki. Se myös näyttää meille upeita asioita ja mahdollisuuksia ja kun sinulla on kutsumus, uskallat katsoa niitä ja näkemäsi kutoutuu kauniiksi synkroniaksi. Minulle näitä ihmeitä ovat olleet logoterapeuttisen maailmankäsityksen, erityisherkkyyden tunnistamisen ja eronneiden sielunmaiseman nivoutuminen yhteen työssäni.

Rakkaussuhteen päättyessä elämän tarkoitus usein hämärtyy hetkeksi aikaa, ihmisellä on silloin kivun tuntemisen lisäksi tilaisuus oman elämänsä uudelleen luomiseen ja kokemiseen. Kuinka se onnistuu, on pitkälti kiinni siitä millaisessa seurassa nämä kasvuhetket elämässään viettää. Saako tukea ja jaksaako uskoa, edes huomiseen.


 

Marikalta voi tilata myös yksityistä kasvuvalmennusta ja keskusteluaikoja eroprosessointiin Lisätietoa kaikista: http://www.uudenelamanvarit.fi/

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image