Mikä on sinulle luontevin tapa osoittaa rakkautta ja hellyyttä? – Tiedosta se, vaali sitä ja ole sille uskollinen

Mies paukuttaa ullakolla remonttia. Tiedän hänen olevan väsynyt. Minun ihoni huutaa kosketusta ja lähellä oloa. Yritän olla urhea. En onnistu kovinkaan hienosti. On yhä vaikeampi olla avoin ja henkisesti lähellä, kun kehon läheisyysvaje on niin suuri. Olo on sotkuinen ja yksinäinen vaikka järjellisesti tiedän, ettei siihen ole mitään syytä. Kiukuttelen ja nalkutan.

Kunnes lopulta – Luojan kiitos! – saan hepulit.

Gary Chapman on jakanut rakkauden kielemme viiteen luokkaan: rohkaiseviin sanoihin, yhteiseen aikaan, palveluksiin, lahjoihin ja fyysiseen läheisyyteen. Vaikka kaikki erilaiset tavat kuuluvat useimpiin parisuhteisiin, on jokaisella omimmat tavat sekä antaa että ottaa vastaan hellyyttä ja rakkautta.

Toiselle keittiön siivous on vain keittiön siivousta ja toiselle se on tietoinen rakkauden ilmaus. Toiselle riittää ”minä rakastan sinua” kerran alttarilla, kun taas toinen haluaa sanoa ja kuulla sen jokainen päivä.

Jos parisuhteessa rakkauskielet eivät kohtaa, syntyy useimmiten ongelmia. Vaikka tiesin miehen tekevän Meidän Yhteisen Kodin remonttia, en enää jossain vaiheessa jaksanut kokea sitä niin, kun minulle omin rakkauden kieli näivettyi.

Tiedätkö sinä oman kielesi? Mikä on sinulle luontevin tapa ilmaista rakkautta ja hellyyttä? Entä ottaa vastaan? Milloin koet täyttyväsi rakkaudesta? Entä kumppanisi? Tiedätkö mikä on hänelle kaikista tärkeintä? Annatteko rakkauden kielillenne tietoisesti aikaa?

Hepuleitteni jälkeen sovimme seuraavaksi illaksi treffit. Sain monta tuntia kaikesta arjesta vapaata kookosöljyn, musiikin, läheisyyden, naurun ja rakkauden aikaa. Sain olla tarpeeksi kauan lähellä. Niin kauan, että keho ehti ekstaasihormoneineen mukaan. Heräsin seuraavana aamuna keho ja sydän kylläisenä. Täyttyneenä, onnellisena naisena. Keho ja sielu rakkautta hyrisevänä. Mies ehdotti viikottaisia, kalenteroituja vierihoitoja. Lupasin osallistua.

Joten – Sinä sisko ja veli, kuule oman rakkauskielesi kutsu! Tiedosta se, vaali sitä ja ole sille uskollinen. Rakasta sitä, ja salli sen virrata. Antaudu sen vietäväksi. Huomaa miten kaunis ja ainutlaatuinen se on. Miten kaunis ja ainutlaatuinen sinä olet! Vaalikaa toistenne rakkauskieltä ja teidän yhdessä luomaanne. Uskaltakaa sallia, pyytää, antaa ja ottaa vastaan.

Olkaamme kaikki olennot, kaikissa maailmoissa rakkaudesta kylläisinä ja onnellisina.

Ps. Jos rakkauskielet kiinnostavat, testaa täällä omasi ja lue lisää.

* Henriika

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image