Matka hyvään vanhemmuuteen alkaa tutustumalla omaan lapsuuteen

Se hetki, kun pieni ihminen vain kiukuttelee ja raivoaa. Se tunne, joka täyttää koko tilan ja olet itse täysin voimaton ja voimaton sen kaiken keskellä. Sitten se tulee itselle, kiukku, se tuntuu koko kehossa ja et saa sitä pysäytettyä.
Se aikuismaisesta ymmärtäväisestä käytöksestä. Tilanne on saatava hallintaan. Te molemmat huudatte ja kiukuttelette, lopulta teillä molemmilla on paha mieli.

Jokainen rakastaa varmasti omaa lastaan, mutta mikä on oma taito olla vanhempi?
Millainen on hyvä vanhempi? Mikä on oikea tapa kasvattaa? Millä tavoin me saamme lapsistamme onnellisia yhteiskunnan jäseniä, sillä sehän meidän tavoitteemme on.

Matka hyvään vanhemmuuteen alkaa tutustumismatkalla omaan lapsuuteen. Sillä, että ymmärrämme, että ihmisyys on monisysistä ja siihen miksi ja miten reagoimme vaikuttavat monet asiat. Se miten me reagoimme, on suuri merkitys lapsemme kasvuun ja kehitykseen. Sinulla vanhempana on suuri vaikutus lapseesi, mutta miten sinusta tuli sinä? Ja miten voit kasvaa kasvattajana?

Ihmisyys on monisysistä.

Ensinnäkin on ihmisen temperamentti. Toiset meistä ovat vain tulistuvampaa sorttia. Toiset käyvät rauhaisasti. Temperamentti on iso osa meitä ja meidän persoonaamme. Persoona on meidän ominaisuuspiirteitämme. Osa periytyy vanhemmilta mutta jokainen meistä on yksilö, ainutlaatuinen ihana itsensä.
Ympäristö jossa kasvamme ja elämme muokkaa meitä. Ympäristön arvot. Millainen perhe meillä on? Miten asumme? Millaisten ihmisten joukossa vietämme aikaamme?
Kiintymissuhde, millaisessa kiintymissuhde mallissa me kasvamme.
Suhde vanhempaan on kiintymissuhteista ylitse muiden. Se on yleensä lähin suhde. Miten olet tullut nähdyksi? Kuulluksi? Miten olet saanut rakkautta? Onko sinulle asetettu rajoja, jotka luovat turvallisuuden tunteen.
Vanhempien parisuhde halusitpa tai ei, vaikuttaa sinuun. Millaisen parisuhde mallin olet saanut? Näitkö rakkautta? Koitko rakkautta vanhempiesi välillä? Kuinka he kohtelivat toisiaan? Usein vanhempien parisuhde vaikuttaa kahdella tavalla a) tuollaisen parisuhteen minäkin haluaisin tai b) en ikinä halua elää niin kuin vanhempani.

Elämäntilanne korjaa sitten loppupotin. Tämä on meidän elämäntilanteemme ja sen kanssa on elettävä. Se vaikuttaa kaikkine kokemuksineen meihin. Joskus asioihin voi vaikuttaa, toisinaan ei, ja se tästä elämästä tekee elämän.

Se, miten sinä sitten voit kasvaa kasvattajana tai ihmisenä?
Sinun on katseltava ja tutkailtava tätä kaikkea mitä elämäsi on sinulle antanut. Ymmärrettävä tapahtumien seuraukset ja antaa ehkä tilanteille, ihmisille ymmärrystä ja anteeksi.
Päästää irti.
Tiedostaa mikä on vaikuttanut mihinkin ja miten voin itse kasvaa asioissa.
No helpottaako se tilanteessa jossa lapsi raivoaa ja se oma kiukku kurkkii jo tullakseen, ehkä ei, mutta ymmärrys mistä se tulee voi auttaa.
Onhan se joskus kuin peiliin katsoisi, tai niin kuin mieheni joskus sanoi humoristisesti
– Enää ei kannata edes erota, on parempi vain opetella elämään kanssasi, kun lapsi on kuin kopio sinusta.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image