Keltaisessa talossa: Keltaisen talon vadelmapeli

Vietin viime talvena melkein viisi kuukautta kotona toipilaana. Toipilasaika olikin todellinen pysäytys arkeen, koska jalka oli kipsissä 12 viikkoa ja liikkuminen sen mukaista. Hiljaa hissukseen kotosalla, joten mietteitä ehti olla monenlaisia. Neljän viikon välein pääsin sairaalaan kipsinvaihtoon ja se tuntui juhlalta!

Näihin päiviin mahtui toisaalta hirveän vähän mitään ihmeempää, mutta sitten toisaalta joku pieni asia saattoi tehdä hetkestä todella HETKEN 🙂

Niin kävi myös eräänä aamuna, kun olin kinkannut yhdellä jalalla keittiöön Eeva-telineeni kanssa ja ajattelin nauttia aamupalan. Kaikki tarpeet olin nakellut jääkaapista keittiönpöydälle, sulattanut mikrossa vähän vadelmia jogurttiin ja kaikki alkoi olla valmista. Vielä loput vadelmat pakastimeen ja sitten nautin.

Niinhän sitä voi luulla, kunnes…vadelmarasia tippuu lattialle, kansi auki ja kaikki vadelmat, (kolmea lukuunottamatta) leviää lattialle!

Hetken siinä mietin, että miten ihmeessä saan ne taiteiltua sieltä ylös, eihän niitä voi sinne jättää odottamaan iltaa ja miehen töistä paluuta, kun sulavat ja sen jälkeen on koko valkoinen puulattia punainen. Onneksi nainen on kätevä ja hätä keinot keksii, paistopihdeillä vain keräämään vadelmia pitkin keittiönlattiaa.

Tiedätte varmaan, miten kivasti jäiset vadelmat menevät sellaisiin pieniin paloihin, jotka tuovat lisää haastetta tähän “peliin” , juuri kun saat pienen palan tähdättyä pihtien väliin, se tipahtaa takaisin lattialle. Eli kyllähän niitä “osumia” aika monta tarvittiin, että kaikki oli ylös noukittu.

Tällaista vadelmapeliä Keltaisessa talossa pelattiin eräänä aurinkoisena päivänä.

Jos innostuitte pelistä ja päätätte kokeilla, sääntöihin kuuluu ehdottomasti, että toinen jalka ei saa käydä missään vaiheessa maahan, pudonneesta marjasta ja suusta päässeistä ärräpäistä tulee miinuspisteitä!

Minä selvisin tästä pelistä voittajana, en toki ilman miinuspisteitä, mutta voitin, koska vastustajia ei ollut!

Rasmuskoira kävi kyllä katsastamassa tilanteen, mutta todettuaan, että mitään herkkua ei lattialle tippunutkaan, jätti pelin siihen ja meni takaisin nukkumaan.

Palkinnoksi sain sitten ne kolme rasiaan jäänyttä vadelmaa jogurttini päälle.

 

Mukavaa vadelmanmakuista kesää kaikille!

 

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image