16 asiaa, joihin huomaamattasi takerrut – Päästä irti näistä, niin huomaat olevasi onnellisempi

Ihmiset etsivät onnea suurimman osan elämästään. Tuntuu siltä, kuin onni olisi melkein ulottuvilla, muttei kuitenkaan – ihan kuin sitä voisi hipaista, mutta siitä ei saisi otetta.

Esimerkiksi ylioppilaskesänä voi ajatella onnen saapuvan, kun postiluukusta kolahtaa paksu kirje ohuen sijaan, opiskeluaikana ajattelee siunauksen saapuvan valmistumisen jälkeen hyvän työpaikan muodossa.

Unelmiensa työpaikassa ihminen odottaa palkankorotusta ja ylennystä. Tämä onnen odottelu ei siis lopu koskaan. Jokainen virstanpylväs on se, missä luulee onnen luuhaavan, mutta kun se saapuu, huomaa että se onkin vasta seuraavassa.

Sama pätee myös henkilökohtaiseen elämään. Kun löydän sen oikean, olen onnellinen. Ei, kun vasta sitten kun olemme naimisissa. Hetkinen, olisi kiva saada vauva. Kunhan vauva kasvaa, siitä on enemmän seuraa… Ja niin edelleen.

Meidän pitäisikin ymmärtää, että tavoitteet ovat tärkeitä, mutta niillä ei sinänsä ole tekemistä onnen kanssa. Ne ovat enemmänkin juuri virstanpylväitä elämän matkalla. Onnea ei tarvitse siis jahdata. Se on jo sisällämme. Kun siivoamme sieluamme hieman, löydämme sen. Päästä irti asioista, jotka ovat onnesi löytämisen tiellä.

Tässä 16 kohtaa, joista voit aloittaa.

1. Päästä irti hallinnasta

Ainoa asia, jota voimme hallita, on oma asenteemme. Jos hyväksymme tämän tosiasian, voimme löytää onnen vastoinkäymisistä huolimatta.

2. Päästä irti kaikkien miellyttämisestä

Aina kun yritämme esittää muuta kuin olemme, vie se meidät kauemmas itsestämme ja siitä, keitä todella olemme. Muiden miellyttämistä voi olla vaikea lopettaa, mutta siinä onnistuttuaan voi tuntea itsensä todella vapaaksi.

3. Päästä irti oikeuksiesi vaatimisesta

Loputtomat miksi-kysymykset kannattaa vaihtaa miksei-kysymyksiin. Kaikkien ihmisten osaksi tulee sekä surua että iloa.

4. Päästä irti vanhoista kaunoista

Jollemme kykene asettumaan toisen asemaan, emme koskaan ymmärrä syytä hänen käytökselleen. Kaunan kantaminen ei paranna kenenkään oloa ja voi pitkittää traumoista toipumista. Päästä siis irti anteeksiantamattomuudesta ja vihasta – sellaisestakin, jota et tiennyt itselläsi edes olevan.

5. Päästä irti syyllisyydestä

Jos itse olemme syypäitä johonkin virheeseen, täytyy meidän antaa itsellemme anteeksi. Anteeksipyytäminen ja toisesta välittäminen aloittavat paranemisprosessin.

6. Päästä irti ylpeydestä

Jos jompikumpi riidan osapuolista on ylpeä, anteeksi saaminen ja antaminen muuttuvat mahdottomiksi. Ylpeydellä ei myöskään rakenneta kestävää yhteyttä ihmisten välille. Siitä kannattaa siis luopua kokonaan.

7. Päästä irti täydellisyyden tavoittelusta

Jos ihmiset saisivat kymmenen senttiä aina, kun törmäävät täydellisyyden tavoitteluun itsessä tai muissa, olisi Suomi täynnä miljonäärejä. Kukaan ei kuitenkaan ole täydellinen, ja sen yrittäminen väsyttää ja turhauttaa. Olemme ihmisiä ja arvokkaita juuri sellaisina kuin olemme.

8. Päästä irti negatiivisesta asenteesta

Jokaisessa tilanteessa voi valita. Joko näkee hyvät puolet kiitollisuuden vallassa, ja keskittyy niihin, tai huonot puolet ja kommunikoi ne ulospäin valittamalla. Kiitollisuuden asenne ja tietoinen pyrkiminen siihen voi muuttaa koko ihmisen elämän.

9. Päästä irti kielteisistä ihmisistä

Seura tekee kaltaisekseen. Jos vietämme aikaa negatiivisten ihmisten kanssa, edellä mainittu kiitollisuuteen pyrkiminen voi olla vaikeampaa. Läheisistä ihmisistä voi olla vaikea irtaantua, mutta heidän asenteensa elämään voi olla oman onnen tiellä.

10. Päästä irti kiireestä

Nykymaailmassa ihaillaan paljon tekeviä ja saavuttavia ihmisiä. Kiire ei kuitenkaan ole yhtä kuin onni.

11. Päästä irti rahasta

Rahaa on hyvä olla perustarpeiden täyttämiseen ja satunnaiseen hemmotteluun ja lomailuun, mutta sen jälkeen olisi hyvä päästää irti ajatuksesta, että rahaa tulisi olla rahan vuoksi. Tässä onnistuessaan ihminen voi saavuttaa tietyn huolettomuuden.

12. Päästä irti epäonnistumisten pelosta

Kun yrittää jotain uutta, epäonnistumisen mahdollisuus on aina olemassa. Se ei kuitenkaan saa estää yrittämästä – virheet eivät suinkaan tarkoita sitä, että olisimme huonoja ihmisiä, vaan sitä, että olemme tarpeeksi rohkeita yrittääksemme.

13. Päästä irti hylkäämisen pelosta

Ihmistä ei ole tarkoitettu elämään yksin. Kaipaamme yhteyttä ja läheisyyttä. Mutta irrationaalinen hylkäämisen pelko saa meidät tekemään huonoja ja järjettömiä päätöksiä. Onkin hyvä luottaa siihen, että se mikä on tarkoitettu, tapahtuu ja se on meille aina parhaaksi.

14. Päästä irti vertailusta

Facebookin aikakautena olemme tottuneet näkemään tuttujemme elämästä vain parhaat puolet ja kohokohdat. Oman kokonaisvaltaisen elämän vertaaminen siihen tekee onnettomaksi. Nyt on muutoksen aika.

15. Päästä irti odotuksista

Odotukset voivat liittyä opiskeluun, työhön, perhe-elämään, matkaan tai jopa itse onnen luonteeseen. Odotusten heivaaminen romukoppaan avaa silmämme uudelle ja osaamme ottaa asiat vastaan niin kuin ne tulevat.

16. Päästä irti eilisestä ja huomisesta

Kuinka voisikaan löytää onnen, jos menneisyys ja tulevaisuus painavat? On hyvä keskittyä tähän päivään ja hetkeen. Nykyhetkessä elävät ihmiset löytävät musiikin ja kauneuden jokapäiväisistä arjen asioista.

Nämä ohjeet ovat suuntaa-antavia, eikä niitä ole tarkoitus noudattaa kaikkia yhtä aikaa. Jostakin voi onnistua päästämään irti hetkeksi, mutta se voi tulla takaisin. Anna siis itsellesi aikaa ja lue juttu uudestaan lempeällä asenteella, valitse yksi tai kaksi kohtaa, ja päästä niistä irti tänään.

Lähde: Tinybuddha.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image