Runokuva: Haluatko sinä olla onnellinen?

Kävin juuri mielenkiintoisen keskustelun itseni kanssa suihkussa.

Minä kysyin: “Haluatko sinä olla onnellinen?”
Ja vastasin: “Kyllä”, mutta mielenpainostani kaikui pieni hempeä “kai”.
Jatkoin: “Tiedäthän.. onni ottaa sinulta aivan kaiken, mutta vain antaakseen aivan kaiken. Kun ymmärrät tuon lauseen merkityksen, pelkosi katoavat, ja sinä vain yksinkertaisesti olet.”

Huonekaluni, kirjakokoelmani, läppärini, runoni, rahani, vaatteeni, musiikintekolaitteeni, keräämäni kivet ja ihmissuhteeni vilisivät mielessäni. “Ei kai nyt ihan kaikesta välttämättä?” utelin äänettä itsekseni. “No kyllä”, vastasin lempeästi ja jatkoin: “Ymmärräthän rakas minä, että luopuminen ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun tarvitsee muuttaa munkkiluostariin ja antaa lempikauluspaitaasi vastaantulijalle, vaan irtipäästäminen on sisäinen prosessi. Menit mihin hyvänsä, olet aina joidenkin asioiden ympäröimä. Kyse on siitä, ettet kiinnity mihinkään, vaan uskallat rohkeasti nauttia jokaisesta hetkestä ja tilanteesta. Mitä pidemmälle tiedostat tämän, sen enemmän kykenet nauttimaan ja sen vähemmän pelkäät. Lopulta ihmissuhteesi, maallinen omaisuutesi ja mieltymyksesi ovat kuin tuulen henkäys. Et mieti mistä se alkaa tai milloin se loppuu, vaan nautit sen hyväillessä poskipäitäsi.” Huudahdin mielessäni: “Totta!” Olin aivan oikeassa.

Korkeammasta perspektiivistä tarkasteltuna koko elämäkin on vain pieni raikas tuulahdus kaikkeuden loputtomassa virrassa. Me tulemme jostain, ja soimme hetken puiden latvoissa sekä kallioiden koloissa, kunnes katoamme henkäyksenä takaisin kaikkeuteen. Vastasin peilikuvalleni lämpimällä hymyllä.

Kysyin vielä, mitä tahdon elämältäni juuri nyt. Tuli hetken hiljaisuus. Katsoin itseäni peiliin ja vastasin: “Tahdon olla onnellinen ja rohkaista muita samaan.” Tämän jälkeen kuivasin hiukseni ja kuuntelin tekemääni rauhallista kappaletta, joka soi taustalla. Istuin koneelle ja kirjoitin tämän tekstin.

Samoin kuin tuo hetki on enää kaikuna näissä sanoissa, kaikki muuttuu jatkuvasti eikä mikään ole pysyvää, muttei myöskään katoa. Eri asiat vain ilmenevät eri aikoina.

Onni löytyy hetkestä, rohkeudesta olla aidosti läsnä omana itsenään. Kun hyväksymme itsemme, avautuu kauneus edessämme, olimme missä hyvänsä ja milloin hyvänsä. Näemme sen mitä olemme.

Katso ympärillesi ja ihastu.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image