Kokonaisvaltaista hyvinvointia

Olet ehkä törmännyt matkasi varrella kyseiseen termiin. Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista puhutaan monessa yhteydessä ja sen merkitystä puidaan eri sanankääntein. Usein elämme aikaa, jolloin informaation määrä on sitä luokkaa, että asiat, sekä käsitteet jäävät ajatusten tasoille, ilman syvempää ymmärtämistä. Puhummeko usein asioista ja jätämme toteutuksen muiden harteille? Onko kokonaisvaltaista hyvinvointia vielä olemassakaan, muuten kuin pelkkänä sanana. Kokeillaan, katsotaan ja koetaan.

Sana ja käsite on niin valtava, että se pitää sisällään kaiken. Otan tähän esille muutamia asioita, jotka mielestäni liittyvät hyvinkin suuresti termiin. Kun lähdemme tarkastelemaan kokonaisuuden aarrekarttaa, on syytä aloittaa yksittäisistä osista.

Hyvinvointi, mistä se koostuu ja mistä palasista on hyvä lähteä pyramidia rakentamaan.

Ravinnon merkitys

Tämä lienee itsestäänselvää, että olemme mitä syömme. Itseasiassa lisäisin vielä, että olemme mitä syömämme söi ja kuinka sen sulatamme. Pääpiirteissään, mitä puhtaampaa, sen ravitsevampaa, mitä laadukkaampaa, sen enemmän ravinto omaa hyvinvoinnillemme tarvittavia osasia. Käsittelyn ja prosessoinnin aikana se ei todellakaan aina ole itsestäänselvyys. Onneksi meillä on mahdollisuus valita lähteemme, mistä ravinnon saamme ja hankimme.

Aito nesteytys

Juomamme vesi. Tässäkin tapauksessa voimme valita LÄHTEEMME. Mitä luonnollisempaa, sen enemmän se kehoamme virtauttaa ja liikuttaa. Monelle ajatus käsitellystä ruasta on jo tuttu, mutta sama ajatus unohtuu usein, kun puhumme vedestä. On alkuperäistä ja on käsiteltyä. On hyvä valita parasta mahdollista juuri kyseiseen hetkeen sopivaksi.

Kokonainen happi

Hengittämämme ilma, josta muodostamme elämänvoimamme. Usein perusasiat laiminlyödään ja keskitytään rakenteiden sijaan mikroskooppisen pieniin asioihin. Happi kuuluu varmasti tähän kategoriaan. Hengityksessä elimistö puhdistuu saaden lisää happea kehoonsa, joka mahdollista jokaisen ruumiin toiminnon täydessä kukoistuksessaan. Jokaisella sisäänhengityksellä sinulla on mahdollista ottaa vastaan universumin puhtainta energiaa, täydellistä elinvoimaa. Elämän virtausta parhaimmillaan. Valjasta siis koko olemuksesi ja elimistösi kokonaisuuden hengittämiseen, suuren viisauden virtauksen mahdollistumiseen.

Käsite nimeltä bakteerit

Meidän länsimaalaisessa ajattelussa bakteerit ollaan yleisesti nähty pelkästään pahiksina, jotka sairastuttavat meitä. Usein unohdetaan se, että me ollaan käveleviä bakteeriläjiä, joissa elää miljoonia pienotuksia. Kokonaisuuden kannalta olisi hyvä työskennellä näiden liittolaisten kanssa rinnakkain, vastakkaanasettelun sijaan. Luoda harmooninen symbioosi, kasvattavassa hengessä. Ehkä samalla tavalla voisimme luoda tähän maapalloonkin jotain kaunista?

Aito kosketus maahan

Tämä hyvin alkukantainen lähestyminen äiti maan vahvistavia juuria kohtaan voimistaa, vapauttaa ja virkistää olemustamme monin tavoin. Tätä tekstiä kirjoittaessa, juuri merestä tulleena, ihmettelin jälleen hiekanjyvästen tuntua varpaideni väleissä. Tuota kosketusta, kun jalkapohjan reseptorit saavat hyväilyä joltain niin tutulta ja turvalliselta. Ihmisen on hyvin helppo tuntea rauhaa ja rentoutta, kun hänellä tuo kosketus maahan pääsee toteutumaan.

Uskallus kohdata vaikeudet haasteina mahdottomuuksien sijaan

Tämä meinaa monesti unohtua meiltä elämän tohinoissa. Jokaisessa lopussa on uusi alku. Jokainen haaste antee meille mahdollisuuden kasvuun ja kehitykseen. Mitä enemmän uskallamme sydämellämme, sitä enemmän mahdollisuuksia mieli näkee. Uskalla hypätä, verkko varmasti ilmestyy. Tai hyppäämisen sijaan, kurkkaa edes.
Kokonaisen ihmisen olemukselle se tekee ihmeitä.

Suora aito huolehtiminen

Niin itsestä, läheisistä ja yhteisöistä. Kokonaisvaltainen hyvinvointi ei mielestäni tarkoita yksilön loistamista, vaan kaikkien hekumointia. Kun voit hyvin, voit hyvin helposti huolehtia ja auttaa rakkaitasi rinnallasi. Supersankarin on vaikea pelastaa maailmaa, mikäli hän ei jaksa nousta sängystä. Kun asiat tehdään rehellisesti ja aidosti, auttaminen ei koskaan vie voimavaroja, vaan pelkästään lisää niitä.

Nyt kurkkaappa yllä olevia asioita. Mikä sana muodostuu lihavoitujen lauseiden ensimmäisistä kirjaimista? Nopeimmat varmasti huomasivat jo, että kyseinen itsellekin hyvin tärkeä termi, rakkaushan se siellä paistaa. Ehkä se tärkein asia hyvinvoinnissa, rakkaus.
Rakkaus kaikkeen tekemiseen, ilman kompromisseja. Rakkaus jokaiseen hengenvetoon, päivittäiseen tekoon myös niiden sanojen lisäksi. Jokaiseen istuttamaan siemeneen, jokaiseen nautittuun ja saavutettuun hetkeen. Rakkaus itse elämän liikkeeseen.

Kokeile vaikka seuraavaa reseptiä;
Tee enemmän sitä mitä rakastat,
vähemmän sitä mikä vastustaa,
yhtään sitä mitä inhoat.

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on mielestäni kaikkeuden huomioimista, niiden huoltamista ja rakentamista päivittäin pitäen ajatukset mukana. Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kasvualustamme, joka antaa meille elämän edellytykset. Tee niistä mieleisesi buffettiannos tämän päivän lautaselle.

Kokonaista ja hyvää olo sinulle ystävä hyvä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image