Oivalluksia: Etsiä vai ymmärtää?

Sanna aloitti elokuussa 2012 True Heartsissa puolen vuoden mittaisen NLP Practitioner -koulutuksen. Oivalluksia-blogissa Sanna kirjoittaa omista ajatuksistaan ja oivalluksistaan koulutuksen aikana. Myös kouluttaja Reetta Vanhanen vierailee Oivalluksia-blogissa kirjoittamalla NLP:stä.

Aloitin viime viikonloppuna NLP Practitioner -koulutuksen, nyt takana on kolme päivää opiskelua. NLP oli tullut vastaani monen monta kertaa eri yhteyksissä ja eri ihmisten puheissa, niin monta kertaa, että en voinut enää väistellä asiaa.

Pyöräillessäni lämpimänä elokuisena aamuna juna-asemalle, ajattelin, että tästä se etsintä alkaa: Mitä en ole vielä elämästäni osannut etsiä, mitä kiveä en ole osannut kääntää? Mitä tällä puolen vuoden matkallani tulen löytämään? Haluan etsiä itseni, löytää itseni.

Ylevät ajatukseni viikonlopun aurinkoisena aamuna ovat saaneet parin päivän sisällä käänteen. Luin nimittäin Perillä-bloggarimme Rauno Sainion Kiina-blogia, jossa hän kirjoittaa: “Olen alkanut ymmärtää, että parhaat asiat elämässä eivät aina löydy etsimällä.” Sitten muistin, että suuri henkinen ajattelija Eckhart Tolle on kirjoittanut jotain samansuuntaista, ja kaivoin ajatuksen esiin. Tuo ajatus menee näin:

“Älä etsi onnea. Jos etsit, et löydä sitä, sillä etsiminen on onnen vastakohta.”

NLP Practitioner -kurssin ensimmäinen viikonloppu ei todella auttanut minua etsinnässä. Ei. Se auttoi minua ymmärtämisessä: Itseään ei pidä etsiä, itseä pitää ymmärtää. Onnea ei pidä etsiä, sen lähteitä pitää ymmärtää. Yhteyttä muihin ihmisiin ei pidä etsiä, sitä pitää ymmärtää.

Viikonlopun yksi suurimmista oivalluksista on se, että minussa on jo kaikki, maailmankaikkeudessa on jo kaikki, ja löydän sen kaiken vasta, kun ymmärrän sitä. Ja huomaan jo nyt, kuinka voimallisesti NLP auttaa minua ymmärtämään.

En tarvitse mitään lisää löytääkseni jotain tärkeää. Sanan etsiminen sisältöönhän kuuluu olennaisena osana ‘jonkin sellaisen asian tavoittelu, jota minulla ei vielä ole’. Ymmärtäminen taas on tämän hetken ja tämänhetkisen tarkastelua sellaisenaan, täydellisenä.

Kouluttajamme Reetta Vanhanen sanoi moneen kertaan kurssiviikonlopun aikana: “Te olette täydellisiä sellaisena kuin olette.”

Oivallus nro 1: Minussa itsessäni on jo se kaikki onni, mitä voin koskaan löytää. Minun on siis opittava ymmärtämään itseäni.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image