Oivalluksia: Etsiä vai ymmärtää?

Sanna aloitti elokuussa 2012 True Heartsissa puolen vuoden mittaisen NLP Practitioner -koulutuksen. Oivalluksia-blogissa Sanna kirjoittaa omista ajatuksistaan ja oivalluksistaan koulutuksen aikana. Myös kouluttaja Reetta Vanhanen vierailee Oivalluksia-blogissa kirjoittamalla NLP:stä.

Aloitin viime viikonloppuna NLP Practitioner -koulutuksen, nyt takana on kolme päivää opiskelua. NLP oli tullut vastaani monen monta kertaa eri yhteyksissä ja eri ihmisten puheissa, niin monta kertaa, että en voinut enää väistellä asiaa.

Pyöräillessäni lämpimänä elokuisena aamuna juna-asemalle, ajattelin, että tästä se etsintä alkaa: Mitä en ole vielä elämästäni osannut etsiä, mitä kiveä en ole osannut kääntää? Mitä tällä puolen vuoden matkallani tulen löytämään? Haluan etsiä itseni, löytää itseni.

Ylevät ajatukseni viikonlopun aurinkoisena aamuna ovat saaneet parin päivän sisällä käänteen. Luin nimittäin Perillä-bloggarimme Rauno Sainion Kiina-blogia, jossa hän kirjoittaa: “Olen alkanut ymmärtää, että parhaat asiat elämässä eivät aina löydy etsimällä.” Sitten muistin, että suuri henkinen ajattelija Eckhart Tolle on kirjoittanut jotain samansuuntaista, ja kaivoin ajatuksen esiin. Tuo ajatus menee näin:

“Älä etsi onnea. Jos etsit, et löydä sitä, sillä etsiminen on onnen vastakohta.”

NLP Practitioner -kurssin ensimmäinen viikonloppu ei todella auttanut minua etsinnässä. Ei. Se auttoi minua ymmärtämisessä: Itseään ei pidä etsiä, itseä pitää ymmärtää. Onnea ei pidä etsiä, sen lähteitä pitää ymmärtää. Yhteyttä muihin ihmisiin ei pidä etsiä, sitä pitää ymmärtää.

Viikonlopun yksi suurimmista oivalluksista on se, että minussa on jo kaikki, maailmankaikkeudessa on jo kaikki, ja löydän sen kaiken vasta, kun ymmärrän sitä. Ja huomaan jo nyt, kuinka voimallisesti NLP auttaa minua ymmärtämään.

En tarvitse mitään lisää löytääkseni jotain tärkeää. Sanan etsiminen sisältöönhän kuuluu olennaisena osana ’jonkin sellaisen asian tavoittelu, jota minulla ei vielä ole’. Ymmärtäminen taas on tämän hetken ja tämänhetkisen tarkastelua sellaisenaan, täydellisenä.

Kouluttajamme Reetta Vanhanen sanoi moneen kertaan kurssiviikonlopun aikana: “Te olette täydellisiä sellaisena kuin olette.”

Oivallus nro 1: Minussa itsessäni on jo se kaikki onni, mitä voin koskaan löytää. Minun on siis opittava ymmärtämään itseäni.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image