Punainen tupa -bloggari: “Suurin este onnistumiselle on omien korvien välissä”

Punainen tupa -blogin tekijä Jaana Tapio vastaa Hidasta elämää -sivuston kysymyksiin.

Kuka olet, mistä tulet ja mihin olet menossa?

“Olen kolmekymppinen freelance-toimittaja, joka muutti hiljattain takaisin synnyinseuduilleen maalle Helsingin vilinästä. Olen kauneuden rakastaja, itseni tutkiskelija, kotona puuhailija ja ikuinen etsijä. Toivoakseni uuden maalaiselämän myötä olen pian myös kasvimaan hoitaja ja perinnetalon sisustaja.”

Millainen on tavallinen päiväsi?

“Vaikka vapaana toimittajana työni ydin ei sinänsä eroa paljonkaan siitä, mitä tekisin vakituisessa työsuhteessa, freelancerina on vapaus lähteä kesken päivän kävelylle tai lopettaa työt joskus aikaisemmin, jos työtilanne sen sallii. Maallemuuton jälkeen päivärutiinini ovat vielä vähän hakusessa, koska täällä pitää muun ohella huolehtia muun muassa talon lämmityksestä. Lähes jokaiseen päivääni kuuluu kuitenkin kävelylenkki ulkoiluttaen koiraa, jonka kanssa käymme yhdessä ihmettelemässä lähiluontoa.”

Miten hidastat arjessa?

“Arkeni on muuton vuoksi hidastunut jo pelkästään siksi, että postilaatikolle on matkaa puoli kilometriä ja lähimpään kauppaan yli kymmenen. Kiireet tulevat kuitenkin ennen kaikkea pään sisältä, ja kun niin käy, yritän raivata syrjään kaiken vähemmän tärkeän ja keskittyä olennaiseen. Jos jaksaa pysähtyä ihmettelemään auringonvalon kauneutta aamukasteisella hämähäkinseitillä tai lintujen pyrähtelyä lintulaudalla, kiireet eivät enää tunnu niin tärkeiltä.”

Mottosi?

“Elämme vain kerran. Minulle tämä merkitsee sitä, että oman elämän ohjakset on otettava käteen itse. Painajaiseni olisi, että havahtuisin parinkymmenen vuoden sitkuttelun jälkeen huomaamaan, että vihaan elämääni. En kuitenkaan usko minulle käyvän niin, koska menen epätasapainoon jo pienestä tyytymättömyydestä. Olen myös säännöllisin väliajoin ottanut pientä etäisyyttä rutiineihin esimerkiksi jättämällä vanhan elämäni ja lähtemällä joksikin aikaa ulkomaille, jotta näkisin itseni taas selvemmin. Sellaisen matkan tuloksena syntyi ajatus myös maallemuutosta.

Tavoitteenani on myös oppia luottamaan enemmän elämään ja itseeni ja lakata pelkäämästä, että asiat voivat mennä pieleen. Uskon, että melkein mikä tahansa on toteutettavissa, mutta suurin este onnistumiselle on omien korvien välissä.”

Millaisia aiheita saamme blogistasi tulevaisuudessa lukea?

“Tarkoituksenani on tehdä havaintoja arjesta ja nostaa esiin sellaisia asioita, joita en ehkä enää muutaman vuoden maalla asuttuani huomaisi. Toisaalta olen innostunut myös kirppislöydöistä, uuden kotini tuunaamisesta, ekologisesta elämästä ja terveydestä, joten nämä aiheet todennäköisesti tulevat antamaan oman mausteensa blogiin.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image