16 pientä askelta kohti unelmaa – Näin alat tehdä sitä, mitä oikeasti haluat

Tässä on 16 pientä askelta kohti sitä, mitä rakastat tehdä.

1. Jos et usko, että se on mahdollista, tee pieni testi

Jos et esimerkiksi usko, että voi aloittaa blogia, kirjaudu johokin blogipalveluun. Tee lyhyt postaus, mutta älä kerro siitä kenellekään. Et ole riskeerannut mitään, eikä aikaa ole kulunut juurikaan. Jos läpäiset tämän pienen testin, huomaat, että ”ei ole mahdollista” -teoriasi oli väärä. Saman pienen askeleen voit tehdä minkä tahansa unelmasi suhteen.

2. Laajenna testikenttääsi

Kun olet läpäissyt ensimmäisen pienen testin, tee toinen jne. Näin itseluottamuksesi kasvaa, ja siinä samassa kasvavat myös taitosi.

3. Jos et tiedä, mitä rakastat, älä huoli

Kokeile rohkeasti asioita, joista muut nauttivat. Jos et löydä iloa niistä, kokeile muita juttuja. Muista, ettei kokeilu tarkoita sitoutumista asioihin lopun iäksi. Kokeile vaikka tuhatta asiaa vuodessa, löydät kyllä oman palosi.

4. Etsi inspiraatiota

Kuka tekee niitä asioita, joita sinä rakastat tehdä? Kuka on niistä kaikkein eniten innoissaan? Seuraa heitä!

5. Ota yhteyttä mentoreihin

Ota yhteyttä ihmisiin, jotka inspiroivat sinua. Jos he eivät vastaa, ota yhteyttä muutamaan muuhun (huom! yllätyt, kuinka helposti saat vastauksia, kun esität asiasi vilpittömän innostuneesti). Älä myy tai painosta heitä mihinkään, vaan pyydä apua. Kerro, että haluaisit ohjausta omalla elämänpolullasi.

6. Valitse satunnaisesti yksi intohimoistasi

Monilla on paljon kiinnostuksen kohteita, joten saattaa olla vaikea aloittaa. Valitse satunnaisesti muutama kiinnostuksen kohteistasi ja aloita. Älä anna itsesi lamaantua. Aloita, koska sillä ei ole merkitystä vaikka olisit valinnut ”väärän” intohimon – opit joka tapauksessa jotain arvokasta!

7. Tule hyväksi siinä, mitä teet

Tulet hyväksi harjoittelemalla. Valitse aluksi yleisöksi, lukijoiksi tai asiakkaiksi tuttuja. Sitten kasvata kohderyhmää pienillä kustannuksilla ja hitaasti. Opettele oikeiden asiakkaiden kautta – siten saat palautetta ja kehityt nopeammin. Opiskele: katso videoita, käy luennoilla, etsi oikeita ihmisiä yhteistyökumppaniksi.

8. Auta muita

Paras tapa tulla hyväksi jossain on auttaa toisia oppimaan. Kun teet toisen ihmisen elämästä parempaa omilla taidoillasi, koet iloa siitä, mitä teet. Auta mahdollisimman monia ihmisiä – se maksaa itsensä takaisin.

9. Etsi äänesi

Kun hallitset taitosi hyvin, huomaat, että olet erilainen kuin muut, jotka tekevät samaa. Löydät erityisyytesi. Etsi oma äänesi, joka erottaa sinut joukosta. Sitten korosta sitä!

10. Miten voit olla arvokas?

Kuinka voit olla arvokas muille? Joskus se on sen tekemistä, mitä he todella tarvitsevat. Joskus se on tekemistä paremmin kuin muut. Joskus se on ihmisten ajan tai rahan säästämistä. Joskus se on heidän elämänsä parantamista.

11. Tule asiantuntijaksi

Jos tulet hyväksi jossain, autat muita, löydät oman äänesi ja voi olla arvokas muille, olet tullut asiantuntijaksi siinä, mitä teet. Muut pyytävät sinulta neuvoja ja apua. Silloin: auta heitä.

12. Myy omia juttujasi

Luo jotain, jolla voit auttaa muita, ja myy sitä. Kun olet asiantuntija jossain, asiakkaasi haluavat ostaa mieluummin sinun luomaasi tuotetta kuin muiden.

13. Älä ole ääliö

Tuloksen maksimointi ei ole tärkeämpi kuin asiasi. Opettele tunnistamaan, mitä arvostetaan ja mikä taas on ääliömäistä toimintaa.

14. Älä huolehdi numeroista

Sen sijaan, että keskittäisit katseesi ensisijaisesti numeroihin, keskity työhöni ja hyvään flow’hun, tee itsestäsi todella arvokas, auta ihmisiä mahdollisimman paljon, RAKASTA SITÄ MITÄ TEET. Numerot tulevat sivutuotteena.

15. Vain tekeminen ja rakastaminen ovat tärkeitä

Monet keskittyvät kasvuun, tavoitteiden saavuttamiseen tai rahan ansaitsemiseen, mutta unohtavat todellisen merkityksen. Se, mikä merkitsee eniten, on, että rakastat tekemääsi asiaa. Jos rakastat sitä ja teet sitä, olet jo menestynyt. Älä huoli niin paljon siirtymisestä seuraavalle tasolle tai menestymisestä – ihmiset pakottavat itsensä niin koville tavoitellakseen noita asioita, että he unohtavat nauttia siitä, mitä tekevät, ja kadottavat syyn, miksi ylipäätään tekevät asioita.

16. Unelmoi isommin

Kun olet ylittänyt suurimmat pelkosi ja alkanut hyväksi jossain, mitä rakastat, unelmoi isommin. Pienten askelten jälkeen: älä pysähdy siihen. Ajattele, että voit muuttaa ihmisten elämää. Voit muuttaa maailmaa. Tekemällä niin muutat myös itseäsi.

Lähde: ZenHabits

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image