Luomukoti-bloggari: “Rohkeasti kohti omia unelmia.”

Luomukoti-blogia Hidasta elämää -sivustolla pitävä Saara Jalmanen esittäytyy.

Kuka olet, mistä tulet ja mihin olet menossa?

“Olen villasukissa viihtyvä kotoilija, Saara, ja synnyin Laajasalossa, Helsingissä, jossa vietin lapsuuteni ja nuoruuteni. Kiinnostukseni vieraisiin kulttuureihin vei minut hetkeksi aikaa töihin ulkomaille, mutta lopulta kotiuduin takaisin Suomeen opiskelemaan.

Opiskelin kulttuurituottajaksi sekä tilasuunnittelijaksi, ja perustin sisustussuunnittelutoimiston vuonna 2008.

Terveysongelmien myötä tutustuin enemmän ruokavalioon ja vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin, ja vuonna 2009 aloin syödä mahdollisimman eettistä ja puhdasta ruokaa.

Uuden ruokavalion vaikutukset huomasin kohentuneen terveyden lisäksi pian myös ajatuksissani, ja kiinnostuin työni ja sisustusmaailman eettisyydestä.

Kurkistus kiiltovalkoisten ovien ja lattialankkujen taakse sai minut vakuuttuneeksi siitä, että työni olisikin tuoda modernia, mutta ekologista ajattelua sisustusmaailmaan sekä lastentuotteisiin.

Perustin uuden yrityksen, Organic North’in, syyskuussa 2011 ja pian avautuu ekologisiin ja eettisiin kodin- sekä lastentuotteisiin erikoistunut verkkokauppa Moonk.

Toivon polkuni vievän kohti sellaista maailmaa, jossa arvot pohjautuvat hyvinvointiin ja iloon. Toivon myös menemisen sijaan olemista, eli enemmän läsnäoloa tässä hetkessä.”

Millainen on tavallinen päiväsi?

“Yrittäjänä päiväni ovat aina erilaisia ja ne muotoutuvat työtilanteiden mukaisesti. Aamuni kuitenkin alkavat usein rauhallisesti ja mieluiten ilman herätyskelloa. Aamupalani on nyt muutaman vuoden ollut joko smoothie tai itse puristettu mehu hedelmistä & vihanneksista.

Päivisin työskentelen paljon koneella, teen sisustussuunnitelmia ja etsin uusia ekotuotteita. Testailen usein päivisin myös erilaisia reseptejä ja valmistan lounaan.

Iltaisin käyn kävelyllä, luen tai katson elokuvan, vietän aikaa avomieheni kanssa ja valmistan ruoan. Ennen nukkumaan menoa sytytän kynttilöitä ja meditoin.”

Miten hidastat arjessa?

“Konkreettisesti hidastamaan on auttanut se, etten omista televisiota. Kun televisio ei määrittele päiväni aikatauluja, jää aikaa muihin asioihin.

Aamiaisen, lounaan ja ruoan valmistus rauhassa auttaa myös olemaan enemmän läsnä ja hidastamaan päivän vauhtia.

Hidastaminen on minulle lisäksi elämistä omien arvojen mukaisesti ja itselleen tärkeiden asioiden priorisointia. Kun itselleen tärkeitä asioita voi tehdä omaan tahtiin, ei kiirekään ole niin kova.”

Mottosi?

“Rohkeasti kohti omia unelmia.”

“If you don’t design your own life plan, chances are you’ll fall into someone else’s plan. And guess what they have planned for you? Not much.” – Jim Rohn

Millaisia aiheita saamme blogistasi tulevaisuudessa lukea?

“Kiinnostukseni on viihtyisien, persoonallisten ja ekologisten kotien sisustamisessa ja stailaamisessa. Luvassa on siis vinkkejä ja linkkejä sisustuksen ympäriltä.

Ruoan ja makeisten ystävänä testailen myös erilaisia terveellisiä ruokia & herkkuja ja etsin ideoita lasten terveellisempään naposteluun.”

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image