6 arkista konstia stressinhallintaan

Kirjassa Joustava mieli – Vapaudu stressin, uupumuksen ja masennuksen yliotteesta (Duodecim 2010) listataan kuusi pientä tietoisuusharjoitusta arjen askareisiin, jotka helpottavat stressinhallinnassa.

1. Panosta tietoisesti omaan terveyteesi. Ajattele, mitä syöt. Onko se hyväksi sinulle? Voitko valita jotakin muuta? Mitä tahansa syöt, älä tee muuta samalla. Kokeile, voitko hidastaa tahtia ja syödä keskittyneemmin?

2. Ole läsnä kun tapaat ihmisiä, ja ole tietoinen tavastasi kommunikoida.

3. Kiinnitä huomiota pieniin mahdollisuuksiin keskittyä nykyhetkeen. Voit vaikkapa kiinnittää huomiosi hengitykseesi seisoessasi liikennevalossa tai odottaessasi vuoroasi.

4. Kun menet vuoteeseen tai kun heräät, hengitä muutama kerta sisään ja ulos. Havainnoi, miten hengityksesi vaikuttaa palleaasi.

5. Valitse jokin asia, jonka teet yleensä kärsimättömästi ja kiireellä; tee sama asia hieman hitaammin, keskittyneesti ja tietoisemmin.

6. Katso, missä olet juuri nyt; mitä sinulla on ympärilläsi? Mitä värejä voit havaita? Millainen valaistus on huoneessa? Mitä ääniä voit kuulla?

LÄHDE:

Arto Pietikäinen: Joustava mieli – Vapaudu stressin, uupumuksen ja masennuksen yliotteesta, Duodecim 2010

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image