Herättääkö kevät sinussakin sisäisen haaveilijan?

Kevätaurinko paistaa. On aika herätä talviunesta. Ajatukset kulkevat nopeammin, mieli on iloisempi. Ja jälleen: käynnistyy prosessi kuten niin monena keväänä ennenkin. Olen miettinyt haaveilua ja unelmointia. Miksi unelmointi on niin tärkeää? Miksi unelmia on niin vaikea toteuttaa, mitä pelkään? Mistä sinä unelmoit?

Kokeilin saada ajatuksilleni apuvälineitä tekemällä Google-haun. Ensimmäinen osuma tuli sanalla ”unelmatorttu” tai toinen osui Jore Marjarannan kappaleen Haaveet kaatuu -sanoihin. Huvittihan tämä.

Selasin Jore Marjarannan muidenkin kappaleiden sanoja, joista löysin sen, jota halusin lähteä ajatuksissani seuraamaan. Laulussa Tavallista elämää puhutaan elämisen taidon ymmärtämisestä, tyytyväisyydestä tavallista elämää kohtaan jatkuvan haaveilemisen sijaan.

Tavalliseen elämään tyytymisessä on siis ”jutun juoni”. Elämästä tulee ihanaa, kun ymmärtää antoisan arjen salaisuuden. Katse kääntyykin siihen, millaista arkea elän. Tarkoitus ei liene se, että opin sietämään ankeaa arkea vaan teen arjestani antoisaa. Itseltään voi kysyä esimerkiksi:

  • Voinko arjessani hyvin?
  • Voisiko tavallinen elämäni ollakin sitä, mistä olen aina haaveillut?
  • Saanko olla itselleni rehellinen ja tehdä muutoksia, jotka ovat hyvinvointini kannalta välttämättömiä?
  • Isoin kysymys: uskallanko tai onko minulla lupa?

Unelmia kohti meneminen on sitä, että uskaltaa levittää upeat siivet ja lentää korkeuksiin. Uskallanko levittää siipeni ja annan turhien painolastien pudota sylistäni?

On ihanaa kuvitella ilmaa siipien alla, vapautta, viimaa ja kykyä nähdä kokonaisuuksia, kun ottaa etäisyyttä tuttuihin ja turvallisiin asioihin. Olen vastuussa omasta arjestani, minä itse voin määritellä tavallisen elämäni sisällön. Haaveilu, unelmointi, ajatuslento paljastaa sen, mitä kaipaan ja mitä kohti haluan mennä. Toisia polkematta. Kevään kunniaksi: levitetään siivet ja lennetään korkeuksiin!

Paulo Coelhon kirjasta Alef poimittu ajatus kiteyttää sen, mitä haluan sanoa:

Etsi muutosta.
Löydä itsesi uudelleen.
Ota seuraava askel.
Koe.
Löydä.
Usko unelmiisi.
Valloita tuntematon.
Esitä kysymyksiä ja elä tietoisesti.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image