Näin kuulet sydämesi todellisen äänen

Kirjoittaja on yrittäjä, joogaopettaja ja Mindfulness-ohjaajaopiskelija Matti Kaunisvesi. Matin tarinan voit lukea tästä.


Vaikka oma sydän yrittäisi kertoa, mikä meille olisi parhaaksi, kuuntelemme sitä usein vasta, kun olemme ajaneet itsemme nurkkaan ja oma hyvinvointi on vakavasti uhattuna – tai jopa osittain menetetty, ainakin hetkeksi.

Kuinka sitten oppia kuuntelemaan sydämen ääntä? Juuri silloin kun on vetämässä suuntaviivoja tuleville elämänpoluille?

1. Pysähdy hetkeksi joka päivä

Omalla kohdallani toistan mantraa ”pysähdy tänään hetkeksi”. Pysähtymiseen ei tarvitse suunnittelua etukäteen, eikä se vie paljoa aikaa. Voin lähteä kävelylle metsään tai vaikkapa vain makoilla lattialla hiljaisuudessa.

2. Anna tunteen tulla

Kun olen pysähtynyt, annan tunteiden tulla ja nousta esiin. Annan sydämeni puhua. Kuuntelen rauhassa, keskittyneesti. Tarkkailen tunteita rauhassa, ikäänkuin maistellen. Pyrin hyväksymään tuntemukseni ja ajatukseni, mitä ikinä nouseekin esiin.

3. Anna tunteen kertoa

Kun kuuntelen sydäntäni, valmistaudun siihen, että sydän voi kertoa asioita, jotka eivät olekaan juuri nyt mielekkäitä, eivätkä sovi tähän hetkeen, kun painan arkirutiineissa parhaillaan tuhatta ja sataa eteenpäin.

4. Valitse voittaja

Tässä vaiheessa mieli ja ego alkavat taistella sydäntä vastaan. Vuorossa on julma kaksintaistelu. Minulla aikaisemmat taistelut voitti poikkeuksetta mieli ja ego, vahingollisin seurauksin. Tässä vaiheessa on valittava puolensa taisteluparin välillä. Valitsen sydämen.

Onnekseni opin kuuntelemaan sydäntäni ennen kuin isoja vahinkoja pääsi tapahtumaan. Voin hyvin ja nautin elämästäni. Aikaisemmista raskaista ajoistani sain eräänä päivänä muistutuksen vakuutusyhtiöltäni. He ilmoittivat kohteliaasti seuraavaa: ”Lähettämäänne terveysselvitykseen liittyen toteamme, että teitä on vaivannut työuupumus. Valitettavasti emme pysty myöntämään teille vakuutusta”.

Luin viestin, hyväksyin tilanteen nyt jo hieman huvittuneena ja kuulin, kun sydämeni kiitti minua.


 

LUE MYÖS: Oivallustarina: ”Kyllä sydän tietää, sitä pitää vain kuunnella”

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image