Parasta ikinä: Milloin viimeksi haahuilit?

Parasta ikinä -blogin kirjoittaja Kristiina Komulainen on tuottaja, juontaja, toimittaja ja käsikirjoittaja. Kristiinan mielestä “parasta ikinä” on se, että positiivisella asenteella vaikeimmatkin asiat kääntyvät lopulta tärkeiksi oivalluksiksi. Kristiina pohtii noita arjen pieniä, suuria oivalluksia.

Huomasin pari vuotta sitten, että olen vuosikausia suunnitellut lomat täysin tukkoon. Päähän on alkanut muodostua kaava, minkä mukaan kalenteri täytetään aina kunkin loman kohdalla: kesällä ainakin Eurooppaan ja Porijazzeille, jouluna Aasiaan ja pääsiäisenä Savoon. Tämä on tarkoittanut sitä, että jo hyvissä ajoin ennen loman alkamista kalenteri on täysin tukossa.

Olen pyrkinyt välttelemään ja olemaan luomatta liian tiukkoja perinteitä elämääni, jotteivat ne ala hallita elämääni, mutta näköjään en ole välillä kauhean hyvin onnistunut siinä. En halua löytää itseäni tilanteesta, että olen 30 vuotta viettänyt joulun samassa paikassa syöden täsmälleen samaa rosollia ja sienisalaattia. Sitten kun eräänä jouluna päädytkin Balille kavereiden kanssa joogaamaan, niin itkuhan siitä tulee, kun on melkein huono omatunto, kun vanha kaava meni rikki. Me jämähdetään yllättävänkin nopeasti kaavoihin, sekä omiin että muiden. Ystäväni Mari on käynyt Porissa jazzailemassa vauvasta lähtien joka vuosi, ja nyt hän ilmoitti menevänsä mieluummin Ilosaareen. Iso joukko kesäisessä Porissa Marin seuraan tottuneista säikähti, ja alkoi ympäripuhuminen. Itse lähdin tuohon mukaan, iski paniikki. Joku rikkoi totuttua kaavaa. Niin hullua miten me takerrutaan tutuiksi tulleisiin asioihin.

Muutaman viime vuoden aikana olen jättänyt kalenteriin tietoisesti paljon tyhjää tilaa. Sen seurauksena olen löytänyt itseni esimerkiksi haahuilemasta Santiagontieltä Espanjasta. Yhtenä maanantaina sain ajatuksen ja keskiviikkoaamuna olin kävelemässä Sarriasta kohti Santiagoa. Spontaanit valinnat ovat parhaita, mutta se edellyttää tilan jättämistä kalenteriin. Silloin tunne vie, ja on mahdollisuus löytää itsensä yllättävistäkin paikoista. Eikä sen yllättävän paikan tarvitse aina olla mikään maailman ääriin sijoittuva kohde, se voi olla ihan vaan aamuiset torikahvit tai tutustuminen oman kotikaupungin turistinähtävyyksiin. Oletko muuten käynyt koskaan kotiseudullasi olevissa museoissa tai muissa matkaoppaista löytyvistä nähtävyyksistä? Vaihtoehtoisesti oletko koskaan ollut turistina jossain suurkaupungissa käymättä missään matkaoppaista löytyvistä nähtävyyksistä? Haahuillut vain Pariisin tai New Yorkin kaduilla, tuijotellut ihmisiä ja istunut kahviloissa?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image