Näin teet mekon puolessa tunnissa vanhasta paidasta

Uuden vaatteen vuoksi ei kannata rynnätä vaatekauppaan eikä edes kangaskauppaan, sillä tuunaamalla vanhasta vaatteesta uuden, pääsee usein paljon helpommalla. Vanhassa vaatteessa isoimmat työt on jo tehty: napit ja napinlävet, vetoketjut, kaulukset ja hihansuut.

Olin löytänyt kirpputorilta kahdella eurolla kauniin paidan, joka oli kylläkin minulle liian iso, mutta kangas oli niin kaunis, etten raaskinut jättää sitä henkariin. Aioin ensin pienentää paidan itselleni, mutta kun paita oli tarpeeksi kauan odottanut kangaslaatikossani, se näyttäytyikin minulle yhtenä aamuna Pieni talo preerialla -henkisenä lastenmekkona.

Mitä siis tein?

1. Etsin lapseni vaatekaapista mekon, jonka mukaan voisin leikata paidan sopivaksi mekoksi.

2. Asetin vanhan mekon paidan päälle hyödyntäen vanhan paidan valmiin kauluksen, napitukset ja kauniit hihansuut, laitoin muutaman nuppineulan ja leikkasin.

3. Ommeltavaksi jäi vain viisi saumaa: sivusaumat, hihat ja alakäänne.

4. Mekko on valmis!

Mekon tekeminen kesti kaikkinensa 30 minuuttia ja se maksoi paidan hinnan eli kaksi euroa. Tällainen siitä sitten tuli:

Vinkit kotiompelijalle:

  • Käytä kankaana vanhoja vaatteitasi tai kirpputorilta ostettuja vaatteita. Mitä isompi vaate, sitä enemmän siinä on kangasta ja sitä varmemmin sen saa halvalla, sillä isot kirppisvaatteet näyttävät liikkuvan huonosti.
  • Pidä aina muutama vanha vaate kaapissa odottamassa inspiraatiota, sitä ei koskaan tiedä, milloin se tulee. Flow’ssa tekeminen on palkitsevaa!
  • Piirrä kaava vanhasta, hyväksi todetusta vaatteesta tai leikkaa suoraan malliin (ks. ensimmäinen kuva). Jos olet epävarma suurpiirteisestä leikkaamisesta, etsi kirjoista tai lehdistä hyvä kaava.
  • Hyödynnä kaikki suuren työn elementit vanhasta vaatteesta: napit ja napinlävet, vetoketjut, kaulukset ja hihansuut. Pidä niiden säilyttämistä lähtökohtana, eli mieti, millaisessa vaatteessa saat ne parhaiten hyödynnettyä.
  • Jos tuntuu, että itse tekeminen vie liikaa aikaa, laske kauanko aikaa vie, kun lähtee kotoa vaatekauppaan ja etsii vaatteen ja palaa kotiin. Tämä mekko tehtiin puolessa tunnissa!
  • Vaatteiden tekeminen saattaa aluksi tuntua hankalalta, mutta kokeilemalla oppii. Sitä paitsi kun ei osta monen kympin kankaita, harjoittelu ei tule kalliiksikaan! Epävarmuutta voi karistaa lukemalla tämän artikkelin.


Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Kalenterikampanjan loppuhuipennus: OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image