Kommentti pääministerin uudenvuodentervehdykseen

Pääministeri Mari Kiviniemi otti uudenvuodentervehdyksessään (30.12.2010) kantaa työelämän liian koviin vaatimuksiin, työuupumukseen ja lääkkeiden ja sairauslomien avulla jaksamiseen:

”Tuottavuutta ei lisää työstään uupunut ja taakan alle musertuva työntekijä, vaan ihminen, jolla on asiat kunnossa kotona ja työpaikalla. Entistä selkeämmin meidän tulee hahmottaa ihmisen elämä kokonaisuutena. Tässä on avain suomalaisen työelämän uudelle aikakaudelle.”

Se työnantaja, jota tämä ongelma koskee, huutakoon nyt HEP.

Hiljaisuuden läpi voi kuulla työnantajan ajatuksen “ei meillä vaan”. Se on se tuttu ajatus, joka käy äidin mielessä, kun hän lukee nuorten alkoholinkäytöstä. Hetken päästä äiti saa puhelun selviämisasemalta.

Se työnantaja, joka epäilee, että omat työntekijät käyttävät lääkkeitä jaksaakseen töissä, huutakoon nyt HEP.

Hiljaisuuden keskeltä nousee fakta: 750 000 lääkitsee itseään, jotta pysyy työelämän tahdissa. Osa turvautuu jopa huumeisiin, kuten Jari 45 minuuttia -ohjelman jutussa Kova työmies, kovat huumeet.

Se työnantaja, joka aikoo kuitenkin välittää työntekijöistään niin paljon vuonna 2011, että selvittää varmuuden vuoksi, onko omilla työntekijöillä liikaa töitä tehtävänään, huutakoon nyt HEP.

(huokaus)

Jos työnantaja ei saa suutaan auki, se on tehtävä itse. Kun tarpeeksi moni työntekijä huutaa yhtä aikaa HEP ja uskaltaa kertoa, että hölläys on ainoa vaihtoehto työkyvyn säilymiselle tulevaisuuden Suomessa, alamme voimaan paremmin.

“Moni meistä toivoo uuden vuoden kynnyksellä tulevana vuonna enemmän aikaa läheisilleen. Arjen rytmi on kiivas ja hetkiä pysähtymiselle on vähän. Koska kelloja ei voi seisauttaa, pitää osata pysähtyä itse”, totesi pääministeri Mari Kiviniemi.

Työnantaja, tässä välineitä menestymiseen hidastamisen avulla: 10 syytä, miksi töissä pitäisi hidastaa

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image