Nuku paremmin – 4 yllättävää vinkkiä

Kundaliinijoogi Yogi Bhajan kehottaa eritoten naisia ottamaan päiväunet vähintään kerran päivässä. Miten se uni tuleekin niin viettelevän makeasti keskellä päivää, mutta illalla Nukkumattia joutuu välillä odottelemaan pidemmänkin aikaa?

Seuraavassa neljä yllättävää vinkkiä, millä Nukkumatin voi houkutella nopeammin luokseen. Vinkit ovat poimittu suomalaisen kundaliinijoogaopettajan, Inderjit Kaur Khalsan, upeasta kirjasta Voiman Tie – Kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin mukaan.

1. Kampaa hiukset

Kampaa hiuksia puisella harjalla viiden minuutin ajan. Keskity ainoastaan kampaamiseen – se on erittäin rauhoittavaa. Kampaa hiuksia edestä taaksepäin, takaa eteenpäin ja sivulta sivulle.

2. Pese jalat

Iltaisin on hyvä huuhdella jalat kylmällä vedellä. Se vilkastaa aineenvaihduntaa ja rentouttaa jalkoja. Jalkojen kuivaaminen karhealla pyyhkeellä tehostaa vaikutusta. Kun jalat vielä hierotaan manteli- tai muulla luonnonöljyllä, käsitellään samalla niissä sijaitsevia kehopisteitä ja voidaan näin vaikuttaa elimistöön.

3. Huolehdi, että vuoteesi on kunnossa

Varmista, että sänkysi on sijoitettu itä-länsi-suuntaisesti. Tällöin et nuku samassa linjassa maan magneettikehän kanssa, mikä saattaa haitata unta.

4. Käänny oikealle kyljelle

Maatessasi oikealla kyljellä vasen sierain jää avoimeksi ja hengitys kulkee pääasiallisesti sen kautta. Vasemman sieraimen kautta hengittäminen rauhoittaa ja viilentää.

Muista myös:
– Harrastaa liikuntaa päivän mittaan
– Hidastaa rytmiä ennen nukkumaanmenoa: pyri jättämään ajattelua vaativa työ seuraavaan päivään, esimerkiksi kirjoittamalla lista tulevan päivän tehtävistä. Näin vapautat ajatukset askartelemasta seuraavassa päivässä.
– Välttää isoa ateriaa ennen nukkumaanmenoa
– Juoda vettä. Iso lasillinen vettä ennen nukkumaanmenoa tasapainottaa elimistöä ja auttaa pääsemään helpommin levolliseen ja syvään unitilaan.

Lähde: Inderjit Kaur Khalsa – Voiman tie

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image