Saat, mitä ajattelet – Näin ajatuksesi voivat parantaa tai huonontaa kokemustasi elämästä

Edellisessä blogissani annoin joitakin johtolankoja siihen, miten tunnistaa omia haitallisia ajatusmallejaan. Malleja, jotka hidastavat tai estävät oman näköisen elämän ja omien unelmien toteutumista. Myös omana aitona itsenään elämistä ja olemista.

Tunnistaminen on tärkeä alku, mutta looginen jatkokysymys kuuluu, miten sitten taklata moisia ajatuksiaan. Ja jos tarkkoja ollaan, onko taklaaminen ollenkaan paras keino/ilmaisu haitallisten ajatusten vaikutusten vaimentamiseen?

Ajatuksiaan voi halutessaan valita ja vaihtaa ja korvata. Puhun itse korvaamisen periaatteesta, joka perustuu ”rauhanomaisiin keinoihin”. Korvaaminen tarkoittaa sitä, ettei olla huonoa vastaan, vaan hyvän puolella, ei pimeää vastaan, vaan valon puolella.

Ravitaan siis myönteisiä, oman sydämen puheen mukaisia ja eteenpäin vieviä ajatuksia ja ollaan ravitsematta rajoittavia ja haitallisia, egon, pelon ja häpeän tuottamia ajatuksia. Yksinkertaista?

Yksinkertaista kyllä, mutta keino edellyttää myönteisten ajatusten tietoista, säännöllistä ja pidempiaikaista ravitsemista. On hyvä varata päivittäin tuokio tai kaksi sitä varten. Useinhan on niin, että olemme ravinneet niitä rajoittavia ajatuksia jopa koko elämämme ajan, joten ne ovat lujaan tiedostamattomaan mieleemme ja aivojemme hermoratoihin juurtuneita.

Korvaamisen menetelmää voi kutsua myös mielen uudelleenohjelmoinniksi. Onnistunut ohjelmointi edellyttää

  • kehon ja mielen rentoutta
  • korvaavien ajatusten selkeyttä, on tiedettävä, mitä haitallisen ajatusmallin tilalle haluaa
  • toistoa, toistoa, toistoa
  • voimakasta mielihyvän tunnetta

Mitä enemmän myönteisiä tunteita, kuten iloa, innostusta, rakkautta ja luottamusta uudenlaisiin ajatuksiinsa liittää, sen tuloksekkaampi niiden vaikutus on.

Vaivannäkö kannattaa, sillä kyseessä on kaikkein nopein ja kestävin tapa parantaa oman elämän laatua. Siinä ohessa myös ympärillä olevien muiden ihmisten elämän laatua.

Sellaista katalogia, jossa olisi ohjeistus juuri sinun haasteisiisi, ei voi laatia, sillä meillä jokaisella on omat riemukkaat ja toisistamme hyvinkin erilaiset korvaamistarpeemme. Alla kuitenkin joitakin vaihtoehtoja siitä, mihin ajattelunsa voi kohdistaa.

Valinta on sinun.
Puutteita vai runsautta?
Täytyä vai saada?
Heikkouksia vai vahvuuksia?
Kateutta vai kasvua?
Uhkia vai mahdollisuuksia?
Ongelmia vai ratkaisuja?
Ei aikaa (kiire, ikä) vai hyvin ehtii?
Vähättelevä vai kannustava minäpuhe?


Iloa ja hyötyä koko elämän ajan tuovien ajattelu- ja samalla myös tunnetaitojen harjoittelun voi aloittaa pelin ja leikin avulla jo lapsena. Siinä auttavat kirjoittajan kehittämät lasten ajatuskortit

KIVAT & KURJAT AJATUKSET

Voit tilata kortit täältä

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image