5 parasta asiaa vanhemmuudessa, joita en olisi aavistanut etukäteen

Miika Kumara on ammatiltaan lastenhoitaja, joka on kiinnostunut laajasti eri elämän osa-alueista. Erityisesti syvälliset ajatukset ja ihmisen herkkyys ovat lähellä hänen sydäntään. Miika on sekä aviomies että isä.

Vanhemmuus itsessään on parasta. Mutta mitkä asiat siinä ovat parhaimpia asioita? Ne ovat varmastikin mielipideasioita, koska jokainen kokee vanhemmuuden omasta näkökulmasta käsin. Seuraavaksi kerron jälkikäteen ajateltuna viidestä erityisesti parhaasta asiasta vanhemmuudessa omasta mielestäni, joita en täysin osannut aavistaa etukäteen.

1. Yhdessä tekeminen

Toki tiesin, että vanhemmuudessa on parasta tehdä lapsen kanssa yhdessä asioita. Kuitenkaan sitä ei täysin voinut ymmärtää ennen vanhemmuutta. Yhdessä tekeminen oman lapsen kanssa ei tarvitse olla edes mitään rakettitiedettä tai sirkustemppuja. Riittää, että vanhempana tekee lapsen kanssa yhdessä aivan tavallisia arkisia asioita. Samalla saa jakaa nämä arkiset ja ihanat kokemukset oman lapsensa kanssa.

2. Hellyyden osoitukset

Mikä olisi hienompi tunne kuin olla lähellä omaa lasta. Halata ja kertoa, kuinka tärkeä hän on. Myös se, että oma lapsi osoittaa kiintymystä tulemalla syliin on paras palkka vanhemmuudesta.

3. Lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen

On aika ihmeellistä, että miten lapsi kasvaa ja kehittyy. Sitä oikein vanhempanakin yllättyy, mitä kaikkea lapsi oppii ja kuinka nopeasti. On mielenkiintoista, että aluksi vastasyntynyt ihmettelee maailman menoa, kun jo taaperoikäinen menee kovaa vauhtia sitä kohti. Juoksee minkä jaloistaan pääsee eteenpäin päättäväisesti. Siitä me aikuisetkin voimme ottaa mallia.

4. Perinteiden vaaliminen

Meillä jokaisella on varmasti jonkinlaisia perinteitä elämässämme, joita haluamme vaalia myös omien lastemme kanssa. Olen itse kokenut, että samalla kun mahdollistaa nämä perinteet omalle lapselle, niin voi elää esim.  omasta lapsuudesta peräisin olevia perinteitä itsekin uudelleen. Itselläni on ollut perinteenä jokaisena jouluaattona herätä katsomaan Joulupukin kuumaa linjaa, koska se tuo itselleni joulumielen.

5. Läsnäolo

Ehkä kaikista tärkein ja samalla parhain asia lapsen kanssa olemisessa on mielestäni läsnäolo. Se on kaiken A ja O. Ennen vanhemmuuttani vietin paljon aikaa puhelimella. Myönnän, että vietän aikaani nykyäänkin paljon puhelimella. Olen kuitenkin tietoisesti yrittänyt vähentää puhelimella oloani, koska olen huomannut, että mitään sen parempaa asiaa vanhemmuudessa ei ole kuin läsnäolo ilman mitään ylimääräisiä häiriötekijöitä. Läsnäolosta ei kuitenkaan kannata ottaa liikaa paineita, koska tärkeintä on se, että yrittää parhaansa olla läsnä lapselleen. Läsnäolon ei tarvitse aina olla pitkä aika. Sekin jo riittää, kun on läsnä esimerkiksi viisi minuuttia aluksi. Kun tämä onnistuu, niin voi läsnäoloa kokeilla pidempiäkin pätkiä. Lopulta voit huomata, kuinka antoisaa yhdessä oleminen oman lapsen kanssa on.

Kannustan lopuksi miettimään, mikä on juuri sinusta parasta vanhemmuudessa. Vanhemmuus on suuri rikkaus, jossa on rajattomasti hienoja puolia. Se tekeekin vanhemmuudesta arvokkaan asian. Vanhemmuus on ainutkertainen mahdollisuus ja juuri sinä olet omalle lapsellesi paras mahdollinen vanhempi. Jokainen lapsi on erilainen, joten jokainen matka vanhemmuuteen tuo erilaisia parhaita puolia vanhemmuudesta esiin.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image