Sydämellä näkee suojakilpien ja naamioiden taakse – Silloin elämän kauneus aukeaa epävarmuuden keskelläkin


Tunnistatko, miten helposti mieli – ja sitä kautta koko arki – täyttyy erilaisista sisäisistä vaatimuksista ja säännöistä, rajoittavista uskomuksista, muiden kuvitelluista odotuksista, loputtomasta velvollisuudentunnosta, kaihertavasta pelosta jne? Stressin lisääntyessä koko ajan tuntuu, että tuo pään sisäinen mylly jauhaa ja puristaa meidät säröileviksi pieniksi palasiksi.

Kuvittele, miten elämä muuttuisi, jos mielesi hiljenisi ja kykenisit kuulemaan koko ajan sydämesi äänen. Jos joka tilanteessa eläisit sydämestäsi käsin. Ajattelisit sydämelläsi. Ei enää pään sisäistä, jatkuvasti äänessä olevaa mieltä, joka taukoamatta muistuttaa, vaatii, komentaa ja arvostelee, vaan kaikkialle ulottuva sydämen lempeys ja viisaus.

Kuinka huikean paljon ihanampaa ja helpompaa elämä olisikaan, jos pitäisimme sydämen mukana toimissamme joka hetki.

Unohdamme herkästi sydämemme, sillä se on vaatimaton ja kärsivällinen. Se ei pidä meteliä itsestään eikä tuo itseään esiin, vaan kärsivällisesti odottaa vuoroaan. Jotta voimme kuulla sydämemme äänen, meidän on tietoisesti pysähdyttävä kuuntelemaan. Vasta kun pysähdymme, voimme tiedostaa sydämemme äänen olevan aina olemassa.

Sydämemme aina avoinna ja sellaiset ominaisuudet kuin rakkaus, viisaus, rohkeus, vahvuus ja toivo ovat aina välittömästi saatavillamme.

Kun kuuntelemme sydäntämme, löydämme oleellisen äärelle. Todella tärkeät asiat elämässämme tulevat näkyviin ja kuuluviin. Aivan kuten Antoine de Saint-Exupéryn Pikku Prinssi on sen todennut, tärkeimmät asiat elämässään näkee vain sydämellä.

Eletään sydämestä käsin

Aamun hiljaisuudessa kysy sydämeltäsi, mikä on sydämesi kannalta tärkein asia tai tehtävä juuri tänään. Kuuntele rauhassa vastaus. Ja toimi sydämesi viisauden mukaan.

Ota sydämesi mukaan kaikkialle, minne menet. Keitä aamupuurosi ja osallistu palaveriin sydän auki. Harrasta ja liiku sydämestäsi käsin. Tapaa anoppisi tai kohtaa kaupan kassa sydämelläsi nähden ja kuunnellen.

Ajattele sydämelläsi. Missä tahansa tilanteessa oletkin, mitä päätöstä teetkin, hengitä rauhallisesti syvään ja kysy sydämeltäsi neuvoa. Sydämesi auttaa sinua näkemään ilmeisimmän taakse. Sydämestäsi eläen löydät todellisen voimasi ja viisautesi.

Kuuntele sydämelläsi, näe sydämellesi ja puhu sydämestäsi. Sydämestäsi löydät todellisen aitouden, rakkaudellisuuden ja vilpittömän hyvän tahdon. Kun kohtaa ihmisiä sydämestä käsin, voi lopettaa ihmissuhdepelien pelaamisen. Ei enää toimintastrategioita, puolustusmuureja tai yksinäisyyden pelkoa.

Sydämellä näkee suoraan toisen sydämeen, suojakilpien ja naamioiden taakse. Sydämellä näkee meidän jokaisen epävarmuuden takana olevan kauneuden ja suurenmoisuuden. Kohtaamalla toisen ihmisen sydämestä käsin ja puhumalla hänelle sydämesi lempeydestä käsin, avaat myös hänen sydämensä sädehtimään kauneuttaan.

Kun muistamme sydämemme ja ylläpidämme yhteyttämme siihen, myös stressistä väsyneet aivomme pääsevät rentoutumaan. Huomaamme, miten paljon herkemmin ilo ja kauneus virtaavat elämäämme, kun osallistumme siihen sydämestämme käsin. Annetaan siis sydämemme olla mukana elämässämme, sillä se tekee meille kaikille hyvää.

Lue lisää kirjastani Olet kaiken hyvän arvoinen, miten voit rentouttaa mielesi suuntaamalla sen hyvään


Tutustu koulutus- tai valmennustarjontaani tai tilaa onnellisuusluento TÄSTÄ

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image