Älä kiirehdi kohti tulevaisuuden unelmia – Vanhemmuuden ohikiitävät hetket ovat mittaamattoman arvokkaita

Kulutamme elämästämme valtavan määrän aikaa unelmoimalla, millainen tulevaisuus meille avautuu. Suunnittelemme elämää pitkälle eteenpäin ja ajattelemme, että näiden suunnitelmien toteutuminen tekisi meidät joskus onnelliseksi.

Vaikka eläisimme jo onnellisesti aivan omanlaistamme arkea, vain harvoin osaamme arvostaa sitä kaikkea mitä meillä on. Moni pitää kliseisenä ajatusta, että meidän pitäisi elää hetkessä. Toiset pitävät lausetta mahdottomana toteuttaa. Sanat kätkevät kuitenkin sisälleen tärkeän opetuksen, mitä ei voi liikaa toistaa.

Lasten vanhemmat puhuvat usein ruuhkavuosien keskellä siitä, mitä kaikkea tekevät sitten, kun lapset ovat aikuisia. Silloin ajatellaan, että on aikaa toteuttaa omia unelmia ja elää täyttä elämää. Kiireinen ja joskus kuormittavakin arki saa monet ajattelemaan, että elämä on vain suorittamista. Tavallinen arki kätkee kuitenkin sisälleen paljon mittaamattoman arvokkaita muistoja.

Jossain vaiheessa lapset lentävät pois kotoa. Talossa on hiljaista ja tyhjää tilaa voi olla niin paljon, että taloon saisi tehtyä useammankin työhuoneen. Kun kaikki kiire ja hälinä on poissa, voi monen mieleen iskeä tyhjyyden tunne.

Mitä nyt teen, missä onnellisuus ja vapauden tunne viipyvät?

Kun mietimme elämää taaksepäin, huomaamme usein toteuttaneemme jo monenlaisia unelmia. Kaiken kiireen keskellä olemme saaneet vanhempina ylpeinä katsoa, kun lapsemme ovat ottaneet ensimmäiset askeleensa tai oppineet ensimmäiset sanansa. Olemme saattaneet lapset koulutielle, ja katsoneet kuinka askel askeleelta pienet lapset kasvavat itsenäisiksi aikuisiksi. Kaikkiin näihin hetkiin on mahtunut paljon hyviä ja tärkeitä tunteita.

Rakkautta, kiitollisuutta, ylpeyttä, onnellisuutta ja loputonta iloa. 

Kun elämme kiireisen arjen keskellä, tartumme helposti negatiivisiin asioihin ja tunteisiin. Siksi emme usein näe, mitä kaikkea kaunista ympärillämme tapahtuu. Unelmointi saa meidät onnellisiksi, mutta onnellisuutta ei koskaan kannata rakentaa huomisen tai tulevien vuosien varaan.

Tulevaisuuden suunnittelun sijaan kannattaa kirjoittaa muistiin asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi tässä hetkessä. Kirjoita paperille arjen pieniä hyviä tarinoita, taltioi kuviin muistoja yhteisistä hetkistä.

Elämä antaa meille kyllä paljon kauniita ja arvokkaita hetkiä, vaikka meillä ei olisi yhtään suunnitelmaa tulevaisuuden varalle.


Toimituksen vinkki: Kiitollisuuspäiväkirja

Kiitollisuuspäiväkirjaa on ihana ja helppo tapa herättää itsensä huomaamaan jokaisesta päivästä ilon aiheita ja pieniä onnen hetkiä. Päiväkirjan pitäminen antaa usein myös uusia näkökulmia arjen tapahtumiin.

Kirjaa on myös ihana selailla taaksepäin vaikka vuoden päästä ja muistella menneitä ilon aiheita.

Mitä pienempiä kiitollisuuden aiheita huomaat, sitä onnellisemmaksi todennäköisesti tunnet itsesi.

PS. Kiitollisuuspäiväkirja nyt puodin Outletissa vain 10 € 💜

KATSO TÄSTÄ

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image