Aina ei ole helppoa olla lempeä, rakastava ja läsnä – Tämä voi auttaa toimimaan arjen pienissä hetkissä hieman pehmeämmin

 

Unelmat ovat olleet minulle rasittava aihe. Unelmieni minä, asunto, työ, harrastukset, parisuhde… äh. En ole halunnut suunnata elämääni sitten kun -haaveisiin, jotka estävät minua olemasta kiitollinen siitä, mitä minulla jo on. Haluan olla tyytyväinen nyt.

Unelmieni minä – lisää vain hymy!

Silti minullakin on muutama toive sydämessäni. Suurin niistä on tämä: Kunpa olisin lempeämpi, valoisampi ja armollisempi. Jokainen epäonnistumiseni on mielestäni erottanut minut unelmieni minästä, lisännyt välimatkaa siihen millainen olen ja millainen haluaisin olla.

Tein vähän aikaa sitten höpsöksi leimaamani mielikuvaharjoituksen, jossa kuvitellaan unelmien minä ja annetaan sen ikään kuin sulautua itseen. Harjoituksen avulla ymmärsin, miten lähellä unelmieni minä on todellisuutta monessakin hetkessä.

Mielikuvissani lempeyden lisääminen vaatii paljon sisäistä työtä ja olosuhteiden muutoksia – eli valtavasti asioita. Todellisuudessa monessa hetkessä riittää vain se, että hymyilen – eli suhtaudun avoimemmin, tuon esiin positiivisuutta ja viestin toisille hyvää. Tämä toimii loistavasti esimerkiksi kaupan takkuilevassa jonossa. Minulla ei ole sinänsä mitään sisäistä tarvetta rasittua jonottamisesta, joten voin aivan yhtä hyvin hymyillä ja asettua tilanteeseen avoimesti.

Lisää rakkaita ihmisiä, lisää haastetta

Tämä toimii useimmiten todella hyvin, kun olen yksin. Kun pakkaan lisätään väsynyt mies ja lapset, lipuu unelmieni minä kauemmas. Miten hankalaa onkaan hymyillä, kun muut sekoilevat, unohtelevat asioita ja riitelevät!

Monissa hetkissä on silti helppo valita. Voin kävellä lapsen huoneeseen ja ottaa hänet syliin tai kuunnella häntä lempein silmin. Silloin olen unelmieni minä: lempeä olento, joka luo turvaa läheisilleen. Voin myös jäädä selailemaan lehteä tai somea ja ärsyyntyä turhasta – vaikkapa lukemistani artikkeleista.

Kuten kaikki asiat, myös unelmieni minä tulee esille pienissä asioissa. Se on joka hetken mahdollisuus.

On sydämeni toive olla lempeä ja rakastava. Se ei ole kiiltokuva, jota tavoittelen mielessäni. Unelmien minä on lempeä mielentila, ei mikään superversio minusta. En luule, että kelpaan vain olemalla vieläkin lempeämpi tai etten riitä tällaisena. En halua muuttua ”täydelliseksi versioksi itsestäni”, vaan toimia arjen pienissä hetkissä hieman pehmeämmin. Joskus onnistun, joskus en. Jotkut asiat ja teot ruokkivat selkeästi pikkumaisuutta, jotkut taas lempeyttä.

Lempeys ja positiivisuus nousevat sydämen olemuksesta, mutta ne vahvistuvat myös teoilla. Voin valjastaa mieleni skannaamaan ja ehdottamaan minulle tekoja, jotka vahvistavat lempeyttä ja armollisuutta minussa. Ja hiljentyä, jotta sydämeni voima pääsee tulemaan vapaasti esiin. 💖


Lisää tätä? Okei! Mitran kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja löydät tästä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image