Tämä ratkaisu sai minut ja kumppanini lopettamaan riitelyn kotitöistä – 3 avaavaa kysymystä

Mieheni on mahtava kaikenlaisten laitteiden, johtojen ja laskelmien kanssa, muttei kotitöissä.

Minulle taas kaikenlaiset kotityöt ovat mielekkäitä. Nautin siivoamisesta ja laitan mielelläni todella maukasta ruokaa. Tykkään viikata pyykit, ja olen siinä oikein tehokas.

Mikset sä voi pestä pyykkiä?

Suhteemme alussa riitelimme jonkin verran siitä, että mieheni ei juurikaan tehnyt kotitöitä. Oletuksemme oli, että kotityöt tulee jakaa puoliksi. Okei, ehkä toinen pesee enemmän pyykkiä ja toinen tekee enemmän keittiössä, mutta puoliksi ne yleensä jaetaan kuitenkin. Huokaisten mieheni tarttui sitten imuriin tai tiskiharjaan.

Kun riitoja oli jatkunut miltei puoli vuotta jatkuvasti ja säännöllisesti, aloin miettiä tilanteen järjettömyyttä. Näin, miten hankalina ja vastenmielisinä mieheni koki työt, jotka itselleni olivat joko helppoja, neutraaleja tai jopa miellyttäviä.

Mieleeni tuli kreisi idea. Ehdotin hänelle huippudiiliä:

Minä teen kaikki kotityöt. Mieheni puolestaan antaa minulle hierontaa.

Olin varma, että mieheni ei todellakaan suostuisi diiliin. Olinhan siinä selkeä voittaja. Teinhän siinä mukavia hommia, joista vastineeksi saisin vain makoilla ja ottaa vastaan ihanaa kosketusta.

Mieheni taas purskahti nauruun. Hänen ei siis tarvitsisi tehdä tylsiä kotitöitä, vaan riittäisi että hän koskettaisi rakasta vaimoaan mukavan keskustelun lomassa? Tämähän oli huippudiili, jossa hän oli selkeä voittaja!

Olemme hoitaneet kotityöt tämän diilin mukaan kohta 7 vuotta. Välillä saan enemmän hierontaa, kun järjestän esimerkiksi joulun – josta nautin todella paljon, mutta joka myös rasittaa. Välillä taas hieronta jää, kun mieheni rakentaa meille pihavajaa tai hoitaa enemmän lapsia.

Miksei me tehdä omalla tavalla?

Tapahtuma oli ihmeellisen silmiä avaava. Miten eri tavalla koimmekaan asiat! Ja miten tuo erilainen kokemuksemme pystyikään hyödyttämään meitä kumpaakin suhteessamme? Mitä muuta teimme vain oletuksesta?

Kumpikin meistä tykkää remontoida. Remontissa on ollut aina todella helppoa jakaa ”sun ja mun työt” kiinnostuksien ja lahjakkuuksien mukaan. Jännää, että kotitöiden jakaminen ei sujunut näin neutraalisti. Oletuksemme oli, että molempien ”pitää” tehdä kaikkea, vaikkei se palvele kokonaisuutta.

Nautin siitä, että saan laittaa ruokaa ja pitää kodin siistinä. En silti hanki kotiin esimerkiksi sisustustavaraa, josta myös mieheni ei pidä. Kotityöt ovat minulle ominaisia, mutta koti ei ole minun valtakuntani. Koti on koko perheen näköinen tila.

Tämä työnjako ja tapa ajatella sopii juuri meille. Joillekin toisille taas sopii jokin täysin toisenlainen diili.

TEHTÄVÄ:

  • Onko teillä hyvä tasapaino kotitöiden ja muiden hommien hoitamisessa?
  • Millainen olisi teidän huippudiilinne – kummankin omasta mielestä?
  • Mitkä hommat ovat kummankin mielestä
  1. mieluisia
  2. neutraaleja
  3. vastenmielisiä?
  • Yllätyittekö? Voitteko vaihtaa joitain hommia keskenänne? Kokeilkaa toisenlaista työnjakoa vaikkapa viikon verran, uteliaasti ja paineettomasti. Jos homma ei toimi, tehkää muutoksia.

Lisää tätä? Mitran suositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja löytyvät tästä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image