Neljän työvaiheen rouskuvan rapea siemenleipä

Oi ihana leipä. Suurin osa meistä syö leipää joka päivä. Usein ruokapöydissä kuitenkin nähdään ravintoarvoiltaan melko köyhiä leipävaihtoehtoja. Kun valmistat itse leipäsi, voit vaikuttaa sen ravintoarvoihin. Lisäksi itse leivottu leipä tulee edullisemmaksi. Eli leipomalla itse, hoidat sekä kehoasi, että kukkaroasi.

Itse tykkään leivistä, jotka ovat ruokaisia ja niistä löytyy pureskeltavaa. Tässä on sellainen resepti-idea nyt myös sinulle. Leivän jokaisella haukkauksella saat suun täyteen siementen ja kuivattujen hedelmien ja marjojen ilottelua.

Tämä leipä on gluteeniton, maidoton ja munaton.

Siemenleipä ohje

4,5 dl kaurahiutaleita

2,5 dl hedelmä-siemen-marjasekoitusta

0,5 dl psylliumjauhetta

1 dl manteleita

4,5 dl vettä

2 rkl hunajaa

1,5-2 tl suolaa

VAIHE 1) Rouhi mantelit paloiksi ja yhdistä ne kaikkien kuivien aineiden kanssa

VAIHE 2) Kuumenna vesi kattilassa ja lisää siihen hunaja ja suola. Yhdistä vesi kuivien aineiden kanssa ja sekoita ainekset yhteen sähkövatkaimella

VAIHE 3) Kaada taikina voidellun leipävuoan pohjalle. Anna levätä noin 2h

VAIHE 4) Paista leipä uunin keskiosassa 175 asteessa 20 min. Kumoa leipä sen jälkeen uunipellin päälle ja paista vielä noin 60-70 minuuttia, kunnes leivän pinta on kumea koputtaessa

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image