Irina Björklund: Tämä on elämän tarkoitus

Riippumatta titteleistä tai median luomista rooleista kaiken takana on ihminen. Näyttelijä, laulaja ja kirjoittaja Irina Björklund kertoo, mitä hänelle tulee eri sanoista mieleen.

LUONTO – Villi luonto on minulle se voima, jota jotkut ehkä jumalaksi kutsuvat. Me olemme osa sitä. Ilman sitä, meitä ei ole. Sen monimuotoisuus on häviämässä päätähuimaavaa vauhtia. Itsesuojeluvaisto sanoo, että se on nyt kaikin voimin palautettava.

SIELU – Lapsena väitin, että puilla on sielu ja tunteet. Ehkä lapsena tiesin, mistä puhuin. Itselläni ainakin luonnonmetsässä vahvat tunteet heräävät. Uskon, että se johtuu siitä käsinkosketeltavasta energiasta, mitä puut ja kaikki metsän asukkaat toisilleen välittävät.

ELÄMÄN TARKOITUS – Rakkaus.

RAKKAUS – Elämän tarkoitus.  Kyky katsoa pidemmälle kuin oman olemassaolonsa aikaa. Alleviivaan argentiinalaisen kollegani, Ramiro Blasin, väittämää kirjassani: “Me olemme se rakkaus, jonka jätämme jälkeemme.”

LUOMINEN – Se on se ihme mitä tapahtuu, kun antaa luonnolle rauhan tehdä työtään. Sama pätee ihmismieleen. Olemmehan osa luontoa.

KIIRE – Se sekoittaa ja pysäyttää luomisen.

TUNTEET – Ne nousevat pinnalle, kun jostain välittää.

TRAUMAT – Nekin tarvitsevat rauhaa ja aikaa parantuakseen.

SYKLISYYS – Se luonnon kiertokulku, joka on varmistanut ihmiskunnan hyvinvoinnin vuosituhansien ajan. Se varmuus, jolla tiettyyn aikaan ja tietyssä paikassa sataa, paistaa, viilenee, lämpenee, jäätyy, sulaa. Olemme lyhyessä ajassa onnistuneet sekoittamaan tämän kuvion. On ollut liian kiire kasvaa.

IHMISYYS – osata olla läsnä. Tässä hetkessä. Ilman hilavitkuttimia. Uskaltaa olla yksin itsensä kanssa, tuijottaa bussissa edessä olevaa penkin selustaa ja unelmoida. Osata olla kanssaihmisten kanssa ja nähdä heidät. Koskettaa ja tuntea. Oikeasti.

YHTEYS – kaikki se, joka tapahtuu älypuhelimien ja tietokoneiden ulkopuolella.

HERKKYYS – Se asuu siinä pienessä ikkunaan lentäneessä linnussa, jota pidät kädessäsi kun kiroat ne ikkunat, jotka menit toivomaan niin suuriksi.

UNELMAT – ne ovat kuvia niistä tehtävistä,  joita juuri sinun kuuluu täyttää.

ROHKEUS – kun uskaltaa viedä ne unelmat loppuun asti, syteen tai saveen, eikä katso taakseen.


Kurkkaa Irina Björklundin Haikuja ihmiskunnalle -kirja:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image