3 syytä lähteä liikkeelle silloin, kun kolottaa, ahdistaa ja ajatukset jumittaa

Liike on lääke, vaikka usein liikunnan sijaan turvaudutaan nopempiin ratkaisuihin. Liikunta tuo mukanaan lukuisia terveysvaikutuksia, joten ensi kerralla kun koet kehollista tai henkistä jumitusta, lähde liikkeelle!

3 syytä lähteä liikkeelle silloin, kun kolottaa, ahdistaa ja ajatukset jumittaa:

Liikunnan positiiviset vaikutukset tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan ovat tutkimusten mukaan valtavat. Sinä voit kokeilemalla myös todeta asian itse — kun vahvistat lihaksiasi, kohennat hengitys- ja verenkiertoelimistösi toimintaa ja pidät kehosi joustavana, voi kolotukset kadota lähes kokonaan. Liikunnan mukanaan tuomat hyödyt ovat uskomattoman hienot, mutta sinun täytyy sitoutua liikkumaan säännöllisesti. Liikunta ei ole pika-apu, vaan loppuelämän ystävä kamppailussa niin kehon kiputiloja kuin mielen myllerryksiä vastaan.

Liikunta vaikuttaa hormonitoimintaamme, saamme mielihyvän ja onnistumisen kokemuksia ja sitä kautta uusia näkemyksiä elämän myllerryksiin. Muista, että liikettä on monenlaista ja on tärkeää aloittaa itselle sopivasta lajista ja rasitustasosta. Kehitys tuo myös mukanaan positiivisia muutoksia suhteutumisessa itseämme kohtaan: pystyvyyden tunne ja tyytyväisyys itseä kohtaan lisääntyvät, kun opimme uusia taitoja ja jaksamme paremmin. Erityisesti luonnossa liikkuminen laskee tutkitusti stressi-ja ahdistustasojamme — tämän tuntee ja kokee fyysisesti, jos vain vaikealla hetkellä malttaa kokeilla! Moni ahdistusmöykky ja sydämen suru on jäänyt metsän poluille.

Liikunnan on todettu myös vaikuttavan oppimiseen ja muistiin positiivisesti. Eikö olisi hienoa, jos uuden oppiminen ja opitun mieleen palauttaminen olisi helpompaa, eikä vaatisi niin paljon ponnistelua? Päivämme ovat täynnä uuden opettelua ja muistin sujuvaa toimintaa vaativia tehtäviä. Jo pelkästään tämän kirjoittaminen motivoi liikkeelle!

Mitä, jos liikunta ei ole osa arkea, ja liikkeelle lähteminen jännittää?

Vaikka liikunta ei tunnu omalta jutulta, kannattaa sitä silti harrastaa. Liike on lääke, joka on aina saatavilla. Sinun ei tarvitse juosta tai maksaa kuntosalijäsenyydestä, jos et halua. Sinun ei tarvitse varata päivästäsi useaa tuntia harrastamiseen. Riittää, että pidät nämä ajatukset mielessä ja annat kehollesi lempeää ja toisinaan hengästyttävämpää liikettä silloin, kun keho tai ajatukset jumittaa.

Jos oman jutun löytäminen on vaikeaa, pyydä rohkeasti apua ammattilaiselta. Ehkä et vain ole löytänyt omaa juttuasi liikunnan saralla — vaihtoehtoja on lukuisia. Ehkä voisit lähteä liikkeelle miettimällä, haluatko viettää liikunnallista aikaa yksin vai ryhmässä, kaipaatko ohjauttua harrastamista vai ajatusten nollaamista itseksesi? Tai ehkä voisit rohkeasti antaa mahdollisuuden lajille, josta sinulle on jäänyt vuosia sitten negatiivinen fiilis? Oletko salaa haaveillut osaavasi jonkun liikunnallisen taidon, muttet ole kokeillut opetella sitä?

Ps. Toisinaan lepo ja loikoilu on parasta lääkettä. Jos liikunta ei kuitenkaan näyttele arjessa suurta roolia, tunnistat ajatusten kiertävän kehää ja hartioidenkin jumittavan, kannattaa liikkeelle antaa mahdollisuus. Voit aina palata takaisin lepäämään, jos liikkuminen ei tunnukaan siinä hetkessä hyvältä. <3

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image