”Ei etsitä oikeaa tai väärää, etsitään ymmärrystä” – 6 askelta parempaan ymmärrykseen parisuhteessa

Eevi Vuoristo (ent. Minkkinen). Kuva Arto Wiikari 2019.

Parisuhde on usein elämämme intiimein suhde, joka suuntaa kohdevalon haavoittuvuuteemme, kipukohtiimme ja tiedostamattomiin toimintamalleihimme niin hyvässä kuin pahassakin. Tuomme suhteisiin pelkomme, ainutlaatuisuutemme, valomme ja lahjamme.

Parisuhteessa on lähes varmuudella hetkiä, jolloin huomaamme toistavamme vanhaa kaavaa. Alitajunnasta nousevat tunteet, roolit ja selviytymiskeinot saattavat silti yllättää meidät itsemmekin. Miten tällä kertaa tehdä asiat toisin?

Itsetuntemusohjaaja ja pariterapeutti Eevi Vuoriston (ent. Minkkinen) uutuuskirja Tunne itsesi parisuhteessa on kannustava opas, joka tarjoaa tietoa ja työkaluja parisuhteen ymmärtämiseksi. Kirja on kuin vertaistuki, joka kulkee rinnallasi kohti tietoisempaa parisuhdetta. 

Tässä Eeviltä 6 askelta, joiden avulla parisuhteen osapuolet voivat ymmärtää toisiaan paremmin parisuhteessa: 

1. Kukaan toinen ei voi pelastaa sinua etkä sinä et voi pelastaa toista. Voimme kulkea rinnalla.

2. Parisuhde on niin intiimi suhde, että se lähes vääjäämättä nostaa esiin haavoittuvaisia kohtiamme ja pelkojamme sekä erilaisia defenssejä. Kun toisen syyttelyn sijaan alamme kumpikin katsomaan mitä itsessä tapahtuu, voimme oppia valtavasti.

3.Kaikissa suhteissa ei ole mahdollista kasvaa. Itseensä voi silti vaikuttaa ja joskus suurinta kasvua onkin hellittää yliyrittämisen sijaan.

4. Harjoittele tunnistamaan tekemiäsi tulkintoja ja kysymään: Tarkoititko tätä? Ole mielelläsi väärässä, jos olet ymmärtänyt väärin.

5. Harjoitelkaa olemaan samalla puolella, älkää toisianne vastaan. Kysykää vaikeissa tilanteissa yhdessä: Mitä meidän välillämme tapahtuu?

6. On täysin normaalia kaivata myös omaa aikaa ja tilaa – ja se tekee suhteellekin hyvää!

Kirjan löydät Hidasta elämää -verkkopuodista:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image