Muiden negatiivisuuteen ei tarvitse mennä mukaan – Tämä ajatus tukee tiukoissa tilanteissa

Kun olet tilanteessa, jossa toiset painostavat, puuttuvat tai ovat negatiivisia, muista että sinun ei ole pakko sopeutua tai mennä mukaan. On joskus todella vaikeaa pitää itsensä irrallaan (suorastaan houkuttelevasta) turhasta valittamisesta tai negatiivisuudesta. Mutta kuten hyvin tiedät, se on sen arvoista!

Ihana voimalause

Hengitä syvään, anna hartioiden laskeutua, kirkasta kasvosi ja toista mielessäsi tämä ihana voimalause:

Minulla on oikeus pitää oma selkeyteni tässä tilanteessa.

Tällä lauseella on voimaa. Et muistuta itsellesi: ”Älä nyt vaan mene mukaan.”, mikä saisi sinut vaan stressaantumaan enemmän. Sen sijaan muistutat itsellesi: ”Minulla on oikeus.” mikä osoittaa sinulle oman arvosi. Sinulla on oikeus valita toisin kuin muut. Sinulla on oikeus valita hyvin.

Sinulla on täysi oikeus olla selkeä, vaikka muut ympärilläsi valitsisivat sillä hetkellä jotakin muuta: uhriutumisen, tuomitsemisen, turhan negatiivisuuden tai valittamisen.

Voit aivan konkreettisesti tuntea miten olosi kevenee, kun toistat voimalauseen mielessäsi. Kasvoillesi nousee ehkäpä jopa pieni hymy, ja saat kaipaamaasi etäisyyttä ympäristöösi. Et enää sopeudu käyttäytymisesi ja tekojesi avulla ympäristöön, vaan keskityt tuntemaan läsnäoloa. Ja siitä käsin tunnet, mitä ihan oikeasti haluat sillä hetkellä tehdä. Miten ihana mahdollisuus!

Sopeutuminen negatiivisuuteen vs. sisäisen rauhan vaaliminen

On aivan liian helppoa sopeuttaa oma olo siihen, mitä ympärillä tapahtuu – vaikka se olisikin jotakin huonoa. Jos et ajattele mitään tai havahduta itseäsi, saatat mennä mukaan tylsään keskusteluun, josta sinulle tulee huono olo. Tai muiden tuomitsemiseen, vaikka kaipaisitkin keskustelua jossa sen sijaan kannustetaan muita.

Kulttuurissamme on hassu näkemys siitä, että negatiivisten asioiden näkeminen ja sanominen ääneen on ”realistista”, positiivisten ”haihattelua”. Tämä on aivan älytöntä, kyynisyyttä lisäävää ja haitallista.

Et voi vaalia elämässäsi mitään arvokkaampaa kuin yhteyttä sisäiseen rauhaan, läsnäoloon, selkeyteen – todelliseen itseesi. Kaikki meistä tuntevat tämän, mutta kaipaamme silti muistutusta siitä joka päivä. Tämä kirjoitus on yksi muistutus, ja ihana voimalause on toinen – sellainen, joka voi muodostua sinulle tavaksi, jos vain tahdot.


Osta Mitran supersuositut kirjat Seksi ja läsnäolo sekä Sisäisen rauhan käsikirja tästä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image