Parisuhteen ongelmat eivät aina johdu suhteesta – Kyse voi olla asiasta, joka on tapahtunut jo kauan ennen suhteen alkua

Kaikki parisuhteessa ilmenevät ongelmat eivät johdu parin vuorovaikutuksesta. Joskus syynä voi olla se, että jokin menneessä tapahtunut aktivoituu ja heittää varjonsa nykyisyyteen. Kyse voi olla asiasta joka on tapahtunut jo kauan ennen suhteen alkua.

Aina ei ole helppoa saada selvää siitä, mikä on minun, sinun tai meidän ongelma lähtökohtaisesti. Voi mennä useitakin tapaamisia, jotta lähteille päästään. Moni pari valitseekin prosessin, jossa tavataan useampia kertoja yhdessä ja erikseen terapeutin kanssa.  Jossakin malleissa voidaan jo alussa päättää että tavataan vain yhdessä. Joskus voi olla myös hedelmällistä, että yksilöterapeutit ovat molemmilla erikseen ja pariterapeutti erikseen.

Terapiassa on aina tärkeää tutkia sitä, mitä itsessä tapahtuu. Mitä minussa herää ja onko se jotain, joka on tuttua jo menneisyydestäni? On tärkeää että pari tuo terapian aikana esille avoimesti toiveita terapiassa käsiteltävistä asioista jo prosessin aikana, näin palautteen antaminen ei jää vain viimeisen kerran asiaksi.

Jos terapia ei tunnu tuotavan tulosta tai junnaa paikallaan, kannattaa terapeutin vaihtoa ajatella ja ottaa asia rohkeasti puheeksi myös terapeutin kanssa. Terapiatyöskentelyssä on tärkeää, että voi luottaa omaan tunteeseensa ja puhua siitä avoimesti.  Tuloksetonta työskentelyä on turha jatkaa yhdessä. Asiakkaalla on oikeus tehdä oma valintansa siitä kenen kanssa työskentelee ja niin on tietenkin myös terapeutilla.

Voi myös olla, että omat vaikeat tunteet suuntautuvat terapeuttia kohtaan. Usein ihmisen on helpompaa kohdistaa viha henkilöön, joka ei ole niin läheinen. Terapeutin tehtävä on tällöin tuoda esille omat ajatuksensa tilanteesta ja auttaa asiakasta tunnistamaan prosessejaan.  Jos tilanne on hyvin vaikea, keskustelua kannattaa jatkaa seuraavalla kerralla.

Jos pohdit onko parisuhteessanne terapian tarpeessa, olet todennäköisesti huomannut jotain ongelmia tilanteessanne. Silloin kannattaa ehdottamasti varata aika asiantuntijalta ensin yhdessä.

Jos taas huomaat, että tietyt asiat nousevat suhteesta toiseen esiin voi olla, että taustalla on jotain, joka kaipaa pidempää yksilöterapiaa. Varsinkin jos tunnistat itsessäsi vahvoja vaikeita tunteita ja vahingollista käyttäytymistä, joka suuntautuu sinuun itseesi tai kumppaniisi.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image