10 asiaa, jotka huomaat vasta kun hidastat – Kun mielesi lepää, maailmakin lepää

Tässä on 10 muistutusta asioista, jotka me kaikki oikeastaan jo tiedämme. Käytännössä ne kuitenkin pääsevät helposti unohtumaan – varsinkin silloin, kun ärsyttää, ketuttaa, ahdistaa, väsyttää ja seinät kaatuvat päälle. Muistutukset on poimittu Haemin Sunimin kirjasta Asioita jotka huomaa vasta kun hidastaa.

  1. Sinä voit vaikuttaa siihen, mitä ympärilläsi näet. Emme voi emmekä haluakaan tietää joka ikistä tapahtumaa maailmassa. Informaation ylikuormituksesta tulisimme hulluksi. Me kohtaamme maailman vain oman mielemme välityksellä. Kun mielesi on iloinen ja myötätuntoinen, maailmakin on. Kun mielesi on täynnä negatiivisia ajatuksia, maailmakin näyttää negatiiviselta. Kun hukut kiireeseen, muista, että et ole voimaton. Kun mielesi lepää, maailmakin lepää.
  2. Kun olet stressaantunut, ole tietoinen stressistäsi. Kun sinua ärsyttää, ole tietoinen ärsytyksestäsi. Kun olet vihainen, ole tietoinen vihastasi. Heti kun tulet niistä tietoiseksi, lakkaat harhailemasta. Pelkkä tiedostaminen auttaa sinua näkemään ne ulkopuolelta.
  3. Kun sinulla on epämiellyttävä tunne, älä tartu siihen. Älä kääntele ja vääntele sitä. Anna sen olla rauhassa, jotta se voi virrata. Tunteen aalto vetäytyy aikanaan itsestään, jos lakkaat ruokkimasta sitä märehtimällä sitä.
  4. Onko sinulla jotain sydämelläsi? Tee kävelyretki auringonpaisteessa. Auringon lämmössä aivosi vapauttavat serotoniinia, joka rauhoittaa mielen. Jos annat mielesi viipyä ongelmassa yrittämättä ankarasti löytää ratkaisua, vastaus tulee itsestään esiin.
  5. Jos jatkuvasti toivot muiden lohduttavan sinua, ahdistus lannistaa sinut. Jos olet aina hädissäsi siitä, kuuleeko kukaan, tiedä, ettei kukaan voi tyydyttää tarvettasi täydellisesti. Sen sijaan, että etsisit lohdutusta muilta, tarjoa lohtua muille ja kuuntele heitä. Apua antaessasi paranet itse.
  6. Jos haluat nukkua rauhallisesti kun lasket pääsi tyynylle, ajattele niitä ihmisiä, joille olet kiitollinen, hetkiä, jolloin olet auttanut muita ja saanut hyvän mielen. Se lämmittää sydäntäsi ja saat lahjaksi rauhallisemmat unet.
  7. Kun sydämessämme on rakkautta, tavallisimmatkin asiat ovat meistä pyhiä ja kauniita. Kun sydämessämme on rakkautta, meistä tulee ystävällisempiä ja lempeämpiä ventovieraillekin. Ilman rakkautta sydämessämme maailma tuntuu toimivan umpimähkään ja vailla tarkoitusta.
  8. Rakasta itseäsi epätäydellisyyksistäsi huolimatta. Etkö tunne myötätuntoa itseäsi kohtaan kun käyt kamppailua elämän halki? Olet kyllä valmis auttamaan ystäviäsi, mutta kohtelet itseäsi huonosti. Helli sydäntäsi silloin tällöin ja sano itsellesi: “Minä rakastan sinua.”
  9. Ollaksesi onnellinen ei ole tarpeen ponnistella, että pääsisi jonnekin muualle. Sen sijaan rentoudu nykyhetkeen ja tuo huumoria elämääsi. Huumorilla elämästä tulee kevyttä ja vapaata. Nauru saattaa ihmiset aina nykyhetkeen.
  10. Kun olemme iloisia, sydämemme avautuu uusille asioille. Kun olemme huonolla tuulella, emme voi avautua uusille asioille riippumatta siitä, kuinka hienoja ne ovat.

Poiminnat ovat kirjasta Asioita, jotka huomaa vasta kun hidastaa (Aula Co), jonka voit kuunnella tai lukea Storytelistä. Jos et ole vielä kokeillut Storyteliä, voit Hidasta elämää -lukijana kuunnella kaikkia palvelun sisältöjä ilmaiseksi 30 päivää, kun kirjaudut käyttäjäksi täällä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image