Sinkku ei ole viallinen – vaikka joskus siltä saattaa tuntuakin

Sinkku on ihminen, joka ei ole parisuhteessa. Puheessa sen vakiintunut merkitys sisältää usein myös vihjauksen siitä, että henkilöllä on haku päällä. Moni karsastaa sanan merkityksen sävyä, koska sinkkuus voi olla myös aito elämänvalinta. Vieläpä ilman halua sitoutua suhteeseen tai löytää kumppania.

Vielä enemmän on heitä, joille oma parisuhdestatus on ihan ok kaikissa erilaisissa vaiheissa. Erityisherkät ihmiset valitsevat usein yksinelämisen sen tähden, että parisuhde on liian kuormittavaa ihanuudestaan huolimatta. Myös menneisyydessä olleet erot saattavat jättää niin suuria jälkiä, ettei uusi ihmissuhde houkuttele ainakaan ihan heti voimien palautumisen jälkeen.

Sinkkuuteen voi liittyä kuitenkin häpeää ja ulkopuolisuuden tunnetta, varsinkin jos kaikki läheisimmät ystävät ja perheenjäsenet ovat suhteessa. Voi olla epämiellyttävää olla jatkuvasti vastailemassa uteluihin siitä, mitä omaan suhdemaailmaan kuuluu. Jotkut kokevat olevansa kaveripiirinsä tirkistelykohteena: ikkuna kiinnostavaan sinkkuelämään. Jos samaan aikaan kokee yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta, on siinä kuormaa aivan tarpeeksi.

Ennen vanhaan mentiin yhteen naapuritalon pojan tai tytön kanssa, mutta nykyään aidosta kohtaamisesta on tullut vaikeampaa. Nelikymppisistä miehistä kymmenen prosenttia ei ole koskaan seurustellut. Saman ikäisistä naisista seurustelukokemus puuttuu viideltä prosentilta. Se on suuri määrä ikäluokasta.

Perhemuodot päivittyvät ajassamme, enää parisuhde ei ole kaikkien unelma. Ihmiset voivat olla monisuhteisia tai eivät edes halua määritellä suhteitaan. Samalla lailla kuin panseksuaali ei halua määrittyä vähän vanhanaikaiselta kuulostavaksi biseksuaaliksi, ei perinteisen parisuhdekuvion ulkopuolella elävä ihminen tunne välttämättä sinkku-sanaa itselleen sopivaksi kuvaajaksi.

Tiedämme tutkimuksista, että suurin osa ihmisistä yhä kuitenkin haluaa elää yksiavioisessa parisuhteessa. Vaikka asumme yhä lähempänä toisiamme, on yksinäisyys silti suuri ongelma. Viidesosa ihmisistä kokee yksinäisyyttä jossain elämänsä vaiheessa. Tästä joukosta 10 prosenttia kokee yksinäisyyttä jatkuvasti.

Kaupungistumisen myötä ihmisestä on tullut valikoivampi. Mitä enemmän on valinnanvaraa, sitä hanakammin ajattelemme, että ehkä jostain tulee vielä parempi vaihtoehto. Emme malta jäädä tutustumaan uuteen ihmiseen, vaikka se on välttämättömyys läheisyyden kehittymiselle ja suhteen paranemiselle.

Sinkku, pariton, vanhapoika, poikamiestyttö, kranttu, poikamies, sitoutumiskammoinen, vanhapiika, villi, vapaa, itseriittoinen, valikoiva, vai kesyttämätön? On monta tapaa määritellä heitä, jotka eivät asetu muottiin. Sinä saat kuitenkin määritellä itse itsesi, se on sinun oikeutesi, aivan samoin kuin olla määrittelemättä.

 

Sinkku! Sinulla on monta syytä iloon!

  • Olet oman elämäsi sankari, et tarvitse lupaa keneltäkään mihinkään.
  • Parisuhteen välillä haastavat kommervenkit eivät sinuun yllä.
  • Voit tehdä valintoja oman tuuliviirisi mukaan.
  • Elämänrytmisi kuuluu vain sinulle ja voit rakentaa päiväsi ilman kompromisseja.
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image