Miksi sosiaaliset introvertit ymmärretään usein väärin? – 7 asiaa, jotka kuvaavat ihmisrakasta introverttia

 

Luin hiljattain artikkelin, joka sai hymähtelemään huvittuneena. Tunnistin itseni jokaisesta kohdasta. Veikkaan, että moni erityisherkkä tunnistaa näistä itsensä, sillä noin 70 % erityisherkistä on introvertteja. Löydätkö itsesi tai tuttusi näistä kuvauksista?

Sosiaalinen introvertti on puhelias ja viihtyy ihmisten seurassa, mutta kohtuudella. Kun mitta täyttyy, introvertti kaivautuu sohvan nurkkaan ja häviää omaan kuplaansa lataamaan akkujaan. Tässä muutamia ominaispiirteitä, jotka ihmisrakas introvertti toivoisi muiden ymmärtävän.

  1. Ihmisten kanssa on kiva olla, mutta sillä on rajansa kuinka kauan ja kenen kanssa jaksaa olla tekemisissä. Jos kyseessä on verkostoitumistapahtuma ja huone on täynnä ventovieraita, sosiaalinen introvertti saattaa piipahtaa tilaisuudessa, mutta poistuu pian. Jos puolestaan kyseessä on ystävän synttärit ja tupa on tuttuja täynnä, introverttikin innostuu istumaan iltaa ja hyppäämään baarista toiseen.
  2. Kun pitää mennä, pitää mennä. Ylikuormittunutta introverttia on turha maanitella jäämään. Joskus hän saattaakin livahtaa tapahtumasta sanomatta heippa, sillä hän ei jaksa selitellä tarvettaan yksinoloon ja palautumiseen. Älä ota sitä henkilökohtaisesti.
  3. Sosiaalinen introvertti viihtyy seurassa ja on hyvä solmimaan ystävyyssuhteita. Hänen on kuitenkin suunniteltava ajankäyttöään, jotta sosiaaliset tilanteet ja latautumisaika pysyvät tasapainossa. Jos viikolla on ollut vilkasta, saat todennäköisesti vastaukseksi ei kiitos kutsuessasi hänet viikonlopun viettoon kaveriporukalla.
  4. Niin sanottu ”small talk” eli jutustelu on harvemmin introvertin bravuuri. Hän menee mieluummin suoraan asiaan, jos kyse on vaikkapa työasioista tai juttelee kanssasi aiheista, joilla on oikeasti merkitystä. Tarkoitus ei ole olla tyly.
  5. Introverttikin pystyy olemaan karismaattinen puhuja ja viihdyttämään satapäistä joukkoa. Maailman esiintymisareenat ovat täynnä herkkiä ja luontaisesti sisäänpäin suuntautuneita ihmisiä. He eivät kuitenkaan jää tuntikausiksi seurustelemaan esiintymisen jälkeen, vaan haluavat pian omaan rauhaan latautumaan.
  6. Introvertti haluaa kyllä olla mukana menossa, mutta ei aina pysty siihen. Hän haluaa muistaa sinua juhlapäivänäsi, sillä olet hänelle tärkeä, mutta ajatus juhlahumusta ja täyteen ohjelmoidusta viikonlopusta puolituttujen kanssa stressaa. Hän viettäisi mieluummin intiimin iltapäivän pienellä porukalla.
  7. Matkustaessaan introvertti on mieluummin omissa oloissaan; lukee tai vaikkapa kuuntelee musiikkia. Pitkällä lennolla viereen istahtava ylipuhelias tuntematon ihminen saa introvertin etsimään lähintä hätäuloskäyntiä. Kiitos kun kunnioitat introvertin omaa tilaa.

 

Lähde: Lauren Levine By Lauren Levine


Kurkkaa stressiä taltuttavat ja elämää tasapainottavat Herkän voimakortit:

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIIMEISET KAPPALEET Lukuvuosikalenteria 2023-2024 OUTLETISSA 10€ (norm. 17,90€)
PUOTIIN
close-image