Muistilista on huippuhyvä mielen rauhoittaja ja arjen pelastaja – Kun asiat ovat listalla, ne ovat hallinnassa

Kun on saapunut kuuden hengen lapsiperheellä Lappiin hiihtolomalle viikoksi ilman lasten ulkohousuja tai mummilaan iltamyöhään viikonloppureissulle ilman perheen hammasharjoja, on oppinut rakastamaan erilaisia muistilistoja.

Saan suurta tyydytystä siitä, että saan ruksata esimerkiksi tehtävälistastani hoidetun homman pois päiväjärjestyksestä ja tiedän etten ole tämän ominaisuuteni kanssa yksin. Listoista voi olla paljon apua ja tukea arjen kiireessä ja paahteessa. Listojen avulla kevennät aivojen kuormitusta ja lievität stressiäsikin.

Kauppalista on tärkein

Meidän perheen tärkein lista on ehdottomasti ajantasainen ruokakaupan ostoslista. Käytämme sovellusta, joka päivittyy sekä minun että puolisoni kännykkään. Listalla ovat kaikki peruselintarvikkeet ja viikottain tarvittavat ruoka-ainekset. Tämä lista kannattaa suunnitella huolella ja tallettaa vaikka kuukauden kauppakuitit talteen ja hahmotella sieltä perustarpeet viikoksi.

Viikottaisen kauppalistan lisäksi sain ystävältäni huippuidean. Hän tekee kuukausittain listaa kuivaelintarvikkeista, kodin pesuaineista ja vessapapereista ja tilaa ne kerran kuussa netin kautta valmiiksi kauppaan ja nappaa ne mukaansa työmatkalla. Hän on pitänyt jo jonkin aikaa kirjaa tarpeista ja tietää, montako rullaa vessapaperia tai kuinka monta pakettia riisiä perheessä keskimäärin kuukaudessa kuluu. Loistava arkea sujuvoittava idea!

Ruokalista helpottaa arjen ruuanlaittoa

Arjen ruuanlaitto ei aina ole pelkkää herkkua ja sitä varten olemme yhdessä perheen kanssa koostaneet jääkaapin oveen perheen lempiruokalistan. Listalla on kymmeniä eri ideoita siihen, mitä tänään syötäisiin. Listalta saa helposti koottua muutaman päivän ruokaideat nopeasti silloin kun oma pää lyö tyhjää eikä luovuus ole huipussaan.

Pakkauslistat eri reissuihin kannattaa valmistella huolella

Perheen reissuun pakkaaminen on ollut kuuden hengen perheessmme aikamoista härdelliä vuosien varrella. Kun on saavuttu talvilomakohteeseen ilman yksiäkään ulkohousuja tai ilman monoja, olen vannonut kirjoittavani pienimmänkin tarpeen listaan ensi kertaa varten. Suosittelen tekemään listan rauhassa perheen yleisimpiä reissuja varten, mummolareissu viikonlopuksi, talvilomareissu pohjoiseen tai kylpyläreissu. Listaa tehdessäsi ole rauhallinen ja erittäin tarkka – kiität itseäsi myöhemmin. Kerralla hyvin tehty lista palvelee jatkossa ja vapauttaa energiaasi muuhun reissun lähestyessä.

Työpäivän listat

Työpäivää rytmittää usein to do -lista. On ihanaa vetää yli tehdyt hommat ja erityisesti ne tahmaisimmat. Työtehtävien lista kannattaa olla jaoteltu vaikkapa kiireellisyysperiaatteella. Kun näet etenemisen selkeästi, lisäät hallinnan tunnettasi.

Mitä sait aikaan, missä onnistuit -lista on virkistävää vaihtelua tehtävälistan rinnalle. Kirjoita lyhyesti ylös päivän päätteeksi, missä onnistuit. Onnistumisiin kannatta kiinnittää erityistä huomiota, sillä meillä on tapana muistaa päällimmäisenä meihin kohdistunut kritiikki – olipa sen antajana sisäinen kriitikkosi tai esimiehesi.

Lista unelmista ja haaveista

Onko sinulla mielessäsi lista siitä haluat elämässäsi saavuttaa ja kokea? Tämä lista kannattaa olla näkyvällä paikalla ja rakentaa se kauniiksi vaikkapa aarrekartan muotoon. On ihanaa antaa haaveille tilaa arjessa ja huomata kuinka nekin sieltä pikkuhiljaa toteutuvat.

Olipa lista mikä hyvänsä, se kannattaa kirjoittaa käsin. Lista kannattaa tallettaa myös varmaan paikkaan, esim. kalenteriin, päiväkirjaan, jääkaapin oveen tai kännykkään, jotta löydät sen silloin kun tarvitset. 

Olisipa ihana kuulla, mikä sinun lempilistasi. Mistä listasta et millään luopuisi? Mistä listasta saat eniten iloa arjessasi?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image